В този Форум, научих, че ...

• 153 377
  • 2 413
  •   1
Отговори
# 1 545
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Владо, дишай бре, човек Laughing! Ще получиш някой инфаркт от потрес и после ще се чувстваме виновни....

# 1 546

За да бъде внесен екстрактът от странство бяха необходими долари! Или западногермански марки.

Явно, че и ти си от назначените в интернет. Дезинформация купища......Явно такава ви е работата. Партийни поръчения.....Тряба да се изпълняват, няма как....

smile3514 smile3514 smile3514

Опирате се на това, че младите не знаят, а възрастните не ползват интернет. Засрамете се! Но какъв срам.....Вие не познавате това чувство.

Явно си в някаква криза, което не ме касае, но да те светна, че дълго време са внасяли концентрата на бартер - срещу ягодово сладко и доматен концентрат.  hahaha За да останат на пазара, не че им е трябвало сладкото. Информация има бол по въпроса. И не разбрах каква е връзката между колата и партиите, но на тебе явно ти идва тази информация свише.

Криза? На какво точно???

Около 1988г. като че ли бартерът се е провалил.....Беше изчезнала за 1-2г. даже по сладкарниците! Написах каква точно е връзката между колата и любимата ви МАЙКА ПАРТИЯ.

Остава да коментираш посочените от мен теми и дезинформацията там против която също се борих. Току виж си взела моята страна.

# 1 547

... и "свеки" - отивам да се самобичувам, а после с Джой ще пием кафе с усмивка, позитивна енергия, ще изпеем "Кумбая" и светът ще стане по-розов  Mr. Green

# 1 548
  • София
Днес е един много ползотворен ден за обогатяване на моите знания, почерпени тук. Научих, че има ядково мляко, в едно българско семейство се пие кефир ежедневно и че има дървено олио  Hug

# 1 549
  • Варна
Споменах го по-рано днес в една друга тема, но не мога да не го кажа и на вас. Аз тук научих, че патладжана е единствения зеленчук, който дори и магарето не го яде (толкова бил вреден). Simple Smile

# 1 550
Абе нямаше си кока-кола и туй то! В моите спомени кока-колата навлиза "на корем" около 1978-1980 г. в барчетата на почивните станции на филмовите дейци, писателите, журналистите, МС и прочие превилигировани общности. Имаше и в дипломатическите магазини. Струваше 25 ст. Била съм пети-шести клас, когато родителите ми започнаха да летуват в подобни оазиси. Допреди това от магазин не съм купувала кока-кола. На село имаше алтай и лимонада. В сладкарниците пиехме боза. По модните тогава сладкарници, като тази в х-л България примерно, не съм ходила.
След 1980 г. вече имаше свободно по заведенията. Ама беше наливна в повечето.

Честно казано, липсата на кока-кола в детството ми го отчитам като плюс. Както и липсата на МакДоналдс, Кентъки и всички останали бълвочи. Но май това са единствените положителни страни на социализма.

Научих тук, че голяма част от младите майки са ужасно консервативни.

# 1 551
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Днес е един много ползотворен ден за обогатяване на моите знания, почерпени тук. Научих, че има ядково мляко, в едно българско семейство се пие кефир ежедневно и че има дървено олио  Hug
Пила съм бадемово, невероятно вкусно е Party. Доскоро обаче и аз не знаех за съществуването на подобни екстракти.

# 1 552
Абе нямаше си кока-кола и туй то! В моите спомени кока-колата навлиза "на корем" около 1978-1980 г. в барчетата на почивните станции на филмовите дейци, писателите, журналистите, МС и прочие превилигировани общности. Имаше и в дипломатическите магазини. Струваше 25 ст. Била съм пети-шести клас, когато родителите ми започнаха да летуват в подобни оазиси. Допреди това от магазин не съм купувала кока-кола. На село имаше алтай и лимонада. В сладкарниците пиехме боза. По модните тогава сладкарници, като тази в х-л България примерно, не съм ходила.
След 1980 г. вече имаше свободно по заведенията. Ама беше наливна в повечето.

На корем.....Какъв изискан израз, роден през последните години.....

Имаше по заведенията, но не винаги. Най-често тя липсваше за разлика от швепсовете. И както написах по-назад около 1988г. изчезна за 1-2 г. дори и в сладкарниците. Там беше наливна и често я разреждаха. Вярно е, че ако не друго поне боза имаше редовно в сладкарниците.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 19:33 от vl

# 1 553
Днес е един много ползотворен ден за обогатяване на моите знания, почерпени тук. Научих, че има ядково мляко, в едно българско семейство се пие кефир ежедневно и че има дървено олио  Hug
Пила съм бадемово, невероятно вкусно е Party. Доскоро обаче и аз не знаех за съществуването на подобни екстракти.
О, гъбки и ние отглеждаме, ама като ме заболи стомах от кефир и спирам да пия. А казват, че месец трябва да изтърпя, за да преминат смущенията. Кефирът наистина е много полезен.
За ядково мляко и аз научих тук, но още не съм правила, а е хубаво за хора, които са с непоносимост към млечни.
За дървеното олио знаех. Mr. Green

От форума научих много неща, но едно от всички изплува в съзнанието ми винаги като видя темата. Не е приятно, но...
- Научих, че много майки не обичат да пипат децата им, да им се радват, да им говорят и т.н., и те самите не обичат чужди деца. Направо съм в шах и мат.
Да ви кажа, откакто прочетох тези мнения и то на много майки, вече ме е страх да се зарадвам на децата на приятели или да посегна да ги взема.  Rolling Eyes

# 1 554
  • Другата България

Написах каква точно е връзката между колата и любимата ви МАЙКА ПАРТИЯ.

ShockedТова не може да е сериозно, нали?
През 1988 започнах работа в местния завод за безалкохолни напитки, като лаборант.Концентратът за Кока кола идваше в канти, без долари или марки да се плащат за нея, и се произвеждаше кола с тонове, и се караше по села и паланки с камиони, и не е имало 1-2-3-4-5-найсе годишен период, в който да няма такава. Какво общо има партията с това, хич не разбрах, но не мисля и че искам да знам. Но знам какво помня.

# 1 555
Мери-Ан,лъжеш Mr. Green

# 1 556
  • София
С тия червени рози гаранция е една платена комунистка! Laughing

# 1 557
  • Другата България
Е щом казваш.... Laughing то аз съм одъртяла де, ама още помня как тайно изнасях лимонадени бутилки с конценрат в дамската си чанта Embarassed Embarassed Embarassed и после с газирана вода си ги разреждахме в къщи и пиехме "на корем" Wink.
Цитат
С тия червени рози гаранция е една платена комунистка!

Embarassed Sad А мислех, че съм под прикритие.......
Няма тайни за Бг-мамата, нямааа......

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 21:21 от Merri_An

# 1 558
Стига вече с тази кола,че ми се припи,а съм забранила да се купува това вкъщи.  Mr. Green
Моите спомени са,че кола си имаше,но говоря за средата на 80-те,а господинът по-горе говори май за по-ранен период. Аз най-обичах нашите като ме пращаха с легендарната мрежичка с празни бутилки до магазина и ми разрешаваха да взема и 2-3 коли освен другото,страшно ми харесваше пустата й кола американска ...

# 1 559
  • Най-сетне у дома
Стига вече с тази кола,че ми се припи,а съм забранила да се купува това вкъщи. 

Само последно, понеже ме нападнаха спомени  Laughing
На снимка от третия ми рожден ден, това е 1979 г, лоча кола направо от онези, стъклените бутилки, малките. Около една такава се беше завъртяло цялото действие на "Боговете сигурно са полудели"  Laughing Сега пазя моя четиригодишен син от кола, защото помня каква бяс ме обземаше, като пийнех една. Впрочем, от третата ми година ме задруса адско безсъние и заспивах най-рано в 2. Току що ми хрумна, че всяка вечер пиех кола, не от кореком, а от кварталния трафопост за безалкохолни и бира. И като нищо дължа хронифицираното си безсъние на тази напитка.   

Общи условия

Активация на акаунт