Обикалял на сън. Човекът кока-кола е виждал по празници и още не вярва, че я е имало свободно.
Даже и по празниците я нямаше! За празниците пускаха банани, портокали и мандарини. Вече писах, че когато щастието ни се усмихне я купувахме от обикновен магазин. Тъй като твоята майка е била шеф, на вас може да са ви я носили в къщи! Както и луканката, и паламуда, и сушените кайсии, и още какво ли не......И как ще повярваш на нас останалите? Говориш за някакви кенчета от Кореком. Думи, непонятни за мен.
Ежедневният ни избор беше между Сайдер, Етър и газирана вода.
Да ти имам въображението! Снимките пред Айфеловата кула, Версай, кметствата на Виена и Амстердам, площада с цветята в Брюксел, Кралския дворец в Мадрид не са цифрови и няма как да ги покажа тук. Моите съученици и колеги от следването ги харесаха. Имаме цифрови само от Кавала и Тасос. Дори италианските ни снимки са обикновени.
В този смисъл мога да добавя, че пазарувахме от селските магазинчета в Австрия, Франция, Испания. Бяха заредени с какво ли не за разлика от нашите и цените бяха по-ниски, отколкото в градовете. Комунистически рай без комунисти и други подобни!
А вестник "Работническо дело е написал през 50-те, че американските войници се напивали с кока кола и безчинствали! И десет години по-късно какво? Човекът искал оранжада, а те му предложили кока кола......Нея по-редовно я имаше по ресторантите на "Балкантурист", отколкото колата. После дойдоха и швепсовете.
Да се казва истината в повечето случаи е неблагодарна работа. Тези, които искат да я преиначат и изопачат са мнозинство. Така е и в онези теми, които посочих. Колективно бяха настръхнали против мен. Ще ми накривят шапката.......Но точно там се вижда кой какъв точно е и за какво се бори. Както и кой е ходил на специални курсове по дезинформация, кой е чел книгата "Как да манипулираме".
"Хвърляне на мъгла и замазване на положението"-Това е основния девиз в Бг вече много години.