Отговори
# 480
Кучо, и Андреа, имам отговор и за двете ви Simple Smile Имам жив пример за две коренно различни бебета в това отношение. Каката ревеше до скъсване , беше кошмар . Така продължи докато стана на една годинка . Тогава започнахме да и пълним ваната ( малко количество вода , до коремчето в седнало положение ) и чак тогава взе да се забавлява и да се заиграва във водата. Мънинкото от сега пък няма големи възражения към къпането. Единствено се дразни първите секудни докато го намокря , но после се успокоява. Чувството на това спокойствие е страхотно  Heart Eyes Той като цяло е много по-спокоен за сега от кака си. Моля се да не го хванат колики за да си остане все така кротичък  Wink

# 481
  • Пловдив
Добър ден.
Аз да се намеся за къпането. Подкрепям sealover. Всяко бебе е различно. Големият умираше да го къпя, малкото пищеше като заклано. Чак към 5 месечен се оправи и прие банята нормално. Започна да пляска и да се забавлява. Може да пробвате с малко по-хладка вода или малко по-топла. Може прасто температурата да не им харесва. Или във ваната вече да им хареса.  Peace

# 482
за къпането моята първа бебка така пищеше, оказа се че като меря водата с термометър и я правя точна на нея и е хладна и не и е конфортно. Затова почнах да я къпя с по топла вода и да гледам ръцете да не и се разперват и да се стряска. След това рева беше при изваждането докато я облека, но явно смяната на температурите хич не и допадаше.

# 483
Ето ме и мен пупици   bouquet
Sealover , много се радвам че бебчо е добричък , дано и при мен така дребния да е кротичък. Въпреки че баткото рядко ме е будел нощем  Hug

# 484
  • Пловдив
Честити бебчета на juli.nikolova и i.elena! Много да им се радвате и да се слушате!

# 485
Честити бебчета на juli.nikolova и i.elena  newsm30
Да са ви живи и здрави и много да ви радват

# 486
  • До морето :)
ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ НИ ПОПЪЛНЕНИЯ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, А НА МАМИТЕ - БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!

За банята - Калина се сърди само като я бърша и чат-пат докато я облека, ако е много изгладняла вече. Любимите ѝ са къпането и мазането след това с млякото.
Елена я къпехме всяка вечер, докато не стана на 2 месеца и ѝ се появиха едни петна от изсушаване на кожата. Започнахме през вечер и изчезнаха. Калина засега е всяка вечер, но на нея много ѝ харесва.

Въпрос: колко време след като падне пъпчето ще продължите да мажете със спирт? И като мажете със зехтин - преди това затопляте ли го. Имам някакъв спомен, че нещо на водна баня се правеше, но май пък тогава някакви качества изчезваха.  newsm78

# 487
За къпането - Боил много ревеше, докато не открих, че обича по-хладна вода -32-33 градуса (а не 34-37, както препоръчват), над това ревеше. И досега е така - аз като пипна водата, с която се къпе, на мен ми се струва направо студена, а когато на мен ми е добре, той само се дърпа, че му парело.
Също така в началото си мисля, че не съм преценяла добре кога му е дългия сън. Той заспиваше някъде към 7-8, след което се будеше пак към 10-11. Съответно ние го къпехме в 10-11 (той беше юнско бебе и в 7 часа даже още бяхме някъде си). Сега си давам сметка, че по-скоро сме го прекъсвали по време на "нощния" му сън, едва ли има човек, който би се радвал на среднощна баня hahaha

За зехтина и аз съм го чела и чувала да е преварен на водна баня, но така и никога не разбрах защо трябва да е така. Боил съм го мазала с непреварен зехтин (само екстра върджин), и с малкия смятам да е така.

Аз днес се отдадох на домакински работи  и взех, че напреднах значително, доволна съм от себе си Simple Smile Почудих се дали не ме е хванал "инстинкта за гнездене" (така ли беше, подреждането преди раждане?), но после реших, че се дължи на осъзнаването, че в следващите 5-6 месеца няма да мога да си погледна къщата и положението ще стане съвсем трагично Mr. Green

# 488
Моята дребна обожаваше да се къпе.

За сметка на това пък още в началото ѝ беше гъбясало дупето и явно я болеше много, защото го беше запомнила. Ей голяма мъка беше смяната на памперса оттогава, един човек много трудно се справяше с тази задача и накрая все оставаше някъде накриво и постоянно пропускаха. Почти не помня да сме имали една нормална смяна на памперса без неистов рев  ooooh!

Изобщо ако не обича да се къпе пробвайте по-хладка, по-топла вода, много е важно да не би да сте ги пипали със студени ръце или пък да им е влязъл сапун в очичките, да не са се надрали на пръстен или часовник. Всичко това им оставя неприятно усещане и после много трудно става съответната дейност.
Може и позата, в която ги къпете да не им е удобна или да ги притеснява.

Лулу И ние нашата я къпехме към 10-11 с идеята, че ще спи много след това. После установих, че буквално я събуждаме. Тя заспиваше дълбоко към 9-10  Blush Постепенно дърпахме къпането, в един момент го изместихме чак към 6-7, че след това сучеше и после блажено спинкаше (е будеше се 2-3 пъти за кърмене нощем, но поне нощем спеше до към 7 сутринта).

Тази тема се измества повече към бебенцата, явно се увеличават за сметка на големите коремчета  Mr. Green

# 489
Привет,

Скокнах днес към болницата, защото злокобно се подух... И контракции си имах за разкош. Кръвното мерих 125/85, за мен леко височко, после докато отида до болницата стана 140/75. Сложиха ме да ме следят половин час, тонове, контракциите, разбира се, каръшки спряха  Mr. Green После взеха кръв и урина и отвисях за резултати - бивали, но в понеделник сутрин пак на преглед. Погледнаха и за разкритие и имам 1.5 см, шийката е почнала да се предава. Въобще скоро ще е, явно, само ме е шубе с това кръвно. Казаха да го следя и ако треъгне да се качва да идвам.

Толкоз от мен, да не ме мислите, тук съм си още  Mr. Green

# 490
  • София
Здравейте!

Честити нови бебчета!  Да са живи и здрави и много послушни!

Моето първо ревеше неистиво при къпане.  Ама сега като чета, като нищо може да не сме уцелвали Т на водата или времето за къпане, защото вече знаем, че обича по-хладка водичка и определено по-ранно къпане.  Към 9-10 ч., когато вече и се е доспало, отказва категорично да се мокри.
Аз сега съм си намислила да купя от тези кофи за къпане и да пробвам, нещо се впечатлих как се успокояват върте...  Но не знам да инвестирам ли преди да се е родило или първо да видя как ще се чувства при къпането на мивката Rolling Eyes

Аз изобщо не съм подготвена психически за раждане и бебе...  Все си казвам, че има време, а то не остана.  Е, пооправих си къщата, дрехите, макар че имам мнооооого за гладене, пък и пране на количка и бебешки кош ooooh!  Ама много бързо се уморявам напоследък, изведнъж се почувствах бременна, както нищо ми нямаше толкова месеци досега.

Шамс, дано кръвното е добре и успех, ако наистина моментът е наближил Hug

Хайде лека от мен и стиснати палчета за всички Hug

# 491
Добро утро момичета
Днес е хубав празник нека ни донесе много сладки бебчета и леки раждания
Шамс стискам палци кръвното да остане в норма а на бебо като му дойде времето да излиза
След малко.излизам да се поразходя в парка
Хубав ден момоичета

# 492
Хай, ХАй
Не съм родила, днес преносвам с 1 ден, нямам и признаци, физически съм здраака като бик, бебка смао помръдва, не ме оставя да спя, вчера ми подаваше краченце и 10 мин си играхме и после заспа. чувствам се изморена и някакси притеснена от предстоящите събития Whistling
Утре съм на прегледда видим док кво ще каже и дали няма да ме остави в болницата, въпреки че се съмнявам, защотото ми е много близко ама днес мисля да стегна един багаж за всеки случей ....

# 493
Добро утро !
Ани, стягай багажа , за кога чакаш ? Grinning
Шамс, знаехме си ние че ще устискаш , че чак ще започнеш и да негодуваш  Mr. Green
Хубав ден на всички!!! ( то май почти никой вече не чете тук ама аз да си кажа )

# 494
Шамс, мислех те, честно. Викам си на тази девойка като дойде майка й и се успокои и отиде да ражда.... ама на  Mr. Green Твоята мома само ги плаши тия доктори пък няма никакво намерение да излиза преди да й е дошло времето.

Ани, то и при теб нали бременността беше без цикъл, така че тоя термин кой го знае колко е верен. Щом бебка се чувства добре, да поседи още малко.

Sleeping Beauty, и аз все си викам, че една седмица ще ми стигне, ама дали... Най-много ме успокоява, че всичко за бебето може да се вземе и приготви и в последствие. Само това чистене на къщата ще е по-трудно. Същевременно обаче, ако обаче подредя достатъчно по-рано, си имам кой да обърне всичко с краката нагоре отново до раждането, предполагам и при вас е така Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт