Отговори
# 165
И мойта лекарка вика - Чудя ви се как раждате без упойки  Grinning Тя наскоро роди второто си дете, казва, че с упойка едва ли не се усеща.
Аз не знам защо съм против - изпадам в ужас при мисълта да ми бодат гръбнака, също при мисълта да не си усещам тялото, колкото и да знам, че е временно. И имам опасения да не се получат усложнения при самото раждане - да неусещам добре напъните, или пък да забаави слизането на бебета (не заради продължтелността на раждането, а евентуално за страдането на бебето).
Иначе определено истински тежките болки бяха след спукването на мехура при първото раждане - явно докато не е "на сухо" е доста по-приемливо...

Лече, щом все пак мислиш за трето още на първия ден след раждането, значи е било поносимо  Mr. Green

# 166
Ей, къде сте всички? ДА не сте отишли да раждате Mr. Green
Аз хич не бързам май ще отвлека до 15 септември, нали ще е умничко бебчето ми Twisted Evil от зародишче го мъкна на изпити хихихи
Айде лека ви и ако някой реши да ражда или да се ражда безпроблемно и бързо раждане му желая до утре  Hug

# 167
Аз и този път ще пробвам без упойка, пък ще видим дали ще издържа.

Проблемът с упойката е, че анестезиолога трябва да е много добър и да прецени съвсем точно количеството упойка (според килограми, физическо и психическо състояние на родилката и т.н.). Упойката трябва да е достатъчно слаба за да не прекъсне родовия процес и достатъчно силна за да не се усеща болката от контракциите. Освен това действието ѝ трябва да намалее точно преди напъните за раждане за да се усещат от родилката и да избута бебето.

Като четох подвизите на Йоанка в Токуда, а и от първото раждане там останах с впечатление, че АГ-тата предпочитат нормално раждане без упойка (или секцио) - май няма да се пробвам точно там с това колко добри са им анестезиолозите  Crazy Пък дано не съжалявам после  Crazy Ама все си мисля, че щом първото така излезе и то на сухо, все ще понеса болката на второ раждане  Simple Smile

Абе постоянно имам някакви менструални болки днес  Thinking

# 168
Лулу, и аз имам същите терзания... Но не знам ако ми изтекат водите дали ще ми стигне куражът без упойка. Едно е сигурно - ако не си я поискам до 5 см, не я ща въобще...

# 169
Шамс, още ли си тук?! Ти не си ли вече с пълно разкритие  Mr. Green

След 5см нормално не слагат упойки, няма за кога. Отнема 30тина мин поне докато те хване и сигурно още толкова да извикат анестезиолог, да се нагласи, да прецени колко и как... Няма кога да ѝ мине действието.

# 170
Аз мисля пак да съм без упойка, док спомена да сложим.... Малина, аз има същите притеснения за действието... аз като раждах на 4 момичета сложиха и всички родиха секцио...явно анастзиолога хич не го е бивало...Аз тогава влязох с 2 см разкрие, след около седмица преносване...а сега 1 месец преди термин имам толкова Sad.

Шамс, браво на теб държиш фронта Grinning, само така Hug

# 171
  • София
Малина, аз раждах в Токуда.  Слагаха ми упойката на два пъти, че нещо не ме беше уцелил добре първия път Crazy, но след втория опит всичко беше наред.  Тя и моята лекарка ме питаше за какво ми е тази упойка, ще се справя и без нея, ама аз пак ще си я поискам, че ми беше добре да си почина малко след доста часове с контракции...  Пък и не искам да се мъча чак толкова, ако имам възможност да не се...  А предния път ми я сложиха при доста напреднал процес, не знам колко е било разкритието, ама помня че не ми беше много лесно да стоя неподвижна, докато ме боцкат, заради силните и чести контракции.  Не е много приятно поставянето, цялата идея да те бодат там е стресираща, но на фона на болките, изобщо не ми направи впечатление Laughing
Накратко - разбрахте, че аз подкрепям упойките, да не се плюнча повече Mr. Green

# 172
Малина, смей се ти  Mr. Green То от толко стискане, сега вече контракции йок - тичах даже днес, че дреб ме уплаши с белите си, оня ден на лунапарк, не се заседявам, и няма никой... Искам по-рано ако може, че синковецът беше 3820 г 10 дена преди термин и ако може да не е пак такъв дзвер, ще ме улесни (че нямам време да се възстановявам, трябва да си карам детето на училище)... А за упойката, сложиха ми я на 8.5 см и не си усещах напъните, та сега съм решила без такива - или-или.

Ех, съсипа ме таз шийка  Mr. Green А и ме боли пъпът, притеснявам се да не се сдобия със стрии баш сега, в последните дни. Дребната рита и няма прошка, много буйства сега.

# 173
Незнам за вас обаче аз все се чудя как ще свикна да нямам корем, да не шава нищо вътре.Така съм свикнала с него ,че повече за това мисля от колкото за как ще гледам бебчо, дали ще се справям и тем подобни  Embarassed

Грам няма да ми липсват тези усещания, честно. Нямам търпение вече да спя по корем, нищо да не ми пречи, да не ми тежи, да не ме боли, да правя всички движения, да не ме смущава "пришълеца" с неговите си движения......

А за упойките - не искам и да чувам. Ако ти я сложат правилно, не само, че не спира напълно болката и организмът не си почива, ами като й спре действието изведнъж е неописуем ад. Тялото привиква на болката. Да не говорим, че по време на раждане има и други помагащи хормони. А при мисълта как от нея падат тоновете на бебето и  удължава раждането......ще си гриза желязото на леглото в болницата, ама упойка не искам.  ooooh!

# 174
Незнам за вас обаче аз все се чудя как ще свикна да нямам корем, да не шава нищо вътре.Така съм свикнала с него ,че повече за това мисля от колкото за как ще гледам бебчо, дали ще се справям и тем подобни  Embarassed

Грам няма да ми липсват тези усещания, честно. Нямам търпение вече да спя по корем, нищо да не ми пречи, да не ми тежи, да не ме боли, да правя всички движения, да не ме смущава "пришълеца" с неговите си движения......

А за упойките - не искам и да чувам. Ако ти я сложат правилно, не само, че не спира напълно болката и организмът не си почива, ами като й спре действието изведнъж е неописуем ад. Тялото привиква на болката. Да не говорим, че по време на раждане има и други помагащи хормони. А при мисълта как от нея падат тоновете на бебето и  удължава раждането......ще си гриза желязото на леглото в болницата, ама упойка не искам.  ooooh!

Памперс, при мен не спря действието изведнъж, беше си след раждането и нищо кой знае какво не усетих. Нямаше ад, ама никакъв. И не се удължи - тамън ми я хакнаха и уж още 3 часа минимум имало, пък то главата се показала.

И за да не те оставя недоразочарована, да ти кажа, че от миналата бременност почти не съм спала по корем... Аз лично кърмене и спане по корем не можах да съчетая  Mr. Green

# 175
  • София
И при мен не е имало спиране на действието на упойката изведнъж и неописуема болка след това.  Усещах напъните.  За тоновете на бебето - не знам със сигурност, не съм разбрала да е имало проблем.
Пък това как тялото привиквало на болката ми звучи като извадено от някоя книга  Whistling (без да искам да те засегна, Памперс Hug).

На мен много ми липсваше коремчето след първото раждане Crazy  Или може би по-скоро усещането да съм бременна, специална...  Изведнъж най-важно става бебето и на мен ми отне известно време да свикна с тази рязка смяна на вниманието на околните в комбинация с притеснението и умората.

Моето детенце повръща вече 6 пъти тази нощ Confused  След безумното преобличане, миене и смяна на чаршафи, сега не мога да легна да спя...  Поне се надявам да е резултат на доста обилната вечеря, която погълна днес, а не на нещо друго, и утре да си е добре Rolling Eyes

# 176
На мен много ми липсваше коремчето след първото раждане Crazy  Или може би по-скоро усещането да съм бременна, специална...  Изведнъж най-важно става бебето и на мен ми отне известно време да свикна с тази рязка смяна на вниманието на околните в комбинация с притеснението и умората.

Моето детенце повръща вече 6 пъти тази нощ Confused  След безумното преобличане, миене и смяна на чаршафи, сега не мога да легна да спя...  Поне се надявам да е резултат на доста обилната вечеря, която погълна днес, а не на нещо друго, и утре да си е добре Rolling Eyes[/color]

Същото беше и при мен. Липсваха ми и побутванията отвътре  Mr. Green Пък и тогава всички ми обръщаха внимание като на бременна. С тази бременност ги нямам тези екстри. Ето на, цяла нощ не можах да спя, че ставах ту до тоалетна, ту не можех да си намеря удобна позиция. ММ си гледа филми цяла нощ въпреки, че го помолих да си легне за да може тази сутрин да гледа детето, а аз да си доспя. Нищо такова не се случи. Спи си човека сега, а аз едва гледам, но дребната като става в 6 нямам избор  ooooh! Добре че майка ми ме отменя за някои дейности.

Изкара и моята госпожица един вирус с повръщане, на него ми прилича. Дано мине бързо  Hug

Нямам търпение вече да спя по корем, нищо да не ми пречи, да не ми тежи, да не ме боли, да правя всички движения, да не ме смущава "пришълеца" с неговите си движения......

Може да отпишеш спането по корем  Mr. Green Поне докато кърмиш  Mr. Green Пък след това какви акробатики се почват с "пришълеца" като го почнат коликите ден и нощ  hahaha

# 177
  • Gone with the wind
Памперс, и аз мислих, че няма да ми липсва шкембето, ама да знаеш само как ми липсва на моменти - странно е как отведнъж никой не ме побутва отвътре, а се явява едно врещящо и ревящо, което след 3 часа на цица, уж заспива и си поемаш  малко дъх, а след 5 минути го чуваш, че вече започва мрънкори (хммммммммммммм, това прозвуча гадно, ама съм много недоспала и уморена  #Silly, затова така говоря за Пумпалка).

# 178
  • Пловдив
Айде здравейте и тук,
Говорите за епидуралните упойки - аз съм решила да си изтърпя всичко. Толкова вече искам да раждам и да се маха тоя корем и всички болежки и мъки, че дори и 24часа да имам контракции хич не ме бърка. Ще рева, ще се гърча от болка само и само беболинка да излезе по нормалния начин. Макар, че познавам много мами, който говорят като мен и като ги питаш как роди и те - накрая исках да ме срежат  Mr. Green Бе каквото стане, ама не ми се иска да ме боцкат в гръбнака. Мисля, че ще изтърпя ужасната болка.
От утре вече няма да пия никакви хапове освен огестана и желязото, та очаквам да раждам вече. Макар, че нямам контракции....мисля си, че хаповете ги подтискат. Ще разбера. Във понеделник ще ходим на тонове и ЖК и се надявам доктора да ми каже ще раждам ли скоро или няма такива изгледи.
Тази сутрин се събудих с главоболие и гърлобол жесток. И аз съм си виновна - отворих си прозореца до главата през нощта и си легнах като пич. А таз сутрин гледам като ударен заек и съжалявам Sad
Днес цял ден пак ще изкарам по диваните вкъщи. Чакам си понеделника с нетърпение и друго не ме вълнува.
ММ решил от вторник да излиза отпуска...познайте колко съм щастлива. Щял да чака бебето удома и да ме глезоти. Страшен кеф. Макар, че баш като родя ще е на работа, но не се притеснявам. Може да се прибира по всяко време.
Сега в понеделник след прегледа палим колата и заминаваме за Русе да видим свекито като за последно преди да се роди бебка. Та съм нагласила от сега багажа за болницата, ако ме свари в Русе да съм подготвена.  Че знае ли човек какво може да се случи. Ще ходим и малко на шопинг, че още не ни е оправена къщичката. Абе чудо. Хем искам да се ражда бебето, хем не съм напълно готова със всичко. И накрая както дойде, все ще се оправим.
Отивам да сготвя някоя супичка, а на вас лек ден от мен.
А тук е момента да честитя малката Никол на кикито. Да са живи и здрави и да се прибират бързичко вкъщи Simple Smile)))

# 179
Sleeping Beauty, бързо и леко отминаване на вируса ви желая! Hug

Описанията за усещанията след раждането са много точни, няма защо да ги повтарям, но и на мен ми беше странно, че този корем вече не се движи (пък коремът си го има Mr. Green). Вниманието - да не говорим. Поне сега с втората бременност така или иначе няма особено внимание към мен самата, надявам се шокът да не е толкова голям Simple Smile

За епидуралната това е най-кофти, че трябва да се сетиш овреме - тоест, или да решиш предварително, или няма смисъл (много е по-рисково) по средата на раждането. Като четох на Йоанка разказа и аз се ужасих от анестезиолозите в Токуда (просто някакси си мислех, че като е частна болница и няма такива работи, но е било измамно), съответно се избавих от излюзията, че като раждам в частна болница непременно анестезиологът ще е добър. Confused

Аз по корем успях да спя, но може би месец-два след раждането, когато се урегулира кърмата. В началото гърдите ми бяха толкова чувствителни, че по-скоро в момента мога върху корема да легна, отколкото тогава върху гърдите.

Шамс, абе голямо бебе пък после е по-лесно за гледане/наддаването. Аз някакси не вярвам, че ако бебето е по-малко, възстановяването ще бъде по-бързо след това - то раждането си е раждане, и на голямо, и на малко бебе Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт