Отговори
# 705
Буцигном мога да те посъветвам нещо ти прецени дали да ме слушаш. По принцип винаги се започва с мъжа , защото е по-лесно. При нас как беше ММ знаеше , че има варикоцеле. И преди 1г и половина бяхме пуснали спермограма , но не в репродуктивна лаборатория(което беше грешка) и уж всичко беше добре.След като започнахме с опити тази година и  3 месеца не стана  решихме да направим спермограма разширена в Малинов с морфология струваше 90 лв . Там вече се видяха нещата. Веднага се свързахме  с андролог и действахме.
Ако направите такава спермограма и всичко е ок вече можеш ти да си пуснеш хормоните. На трети ден от МЦ си пусни LH, FSH, естрадиол, тестостерон, пролактин , TSH, fT4, MAT , TAT   и 7 дни след овулация прогестерон. Така ще си имаш пълен набор от основните хормони. Като тестостерон, пролактин , TSH, fT4, MAT , TAT можеш да ги пуснеш по всяко време.  И ако и там всичко е добре започни с цветни снимкии т.н. Така ще знаете и какъв лекар ви трябва.

# 706
Milena___ аз и ММ сме пили Инозитол - аз всички хранителни добавки съм поръчвала он-лайн от един много хубав сайт със страхотни цени, доставката в Сф е безплатна (не знам от къде си). Иначе съм търсила много по другите аптеки, но тук намирах всички добавки и витамини на най-добри цени, а и не ми се налагаше да обикалям из София и да разпитвам по аптеките. Ще дам линка към сайта, надявам се модераторите да не го сметнат, като реклама, ако решат, че е такава ще си махна поста - просто искам да помогна: http://marulka.com/

Hug

# 707
Estlar ,зачетох се по темата за потисната О.Верно масово се препоръчва стимулация и инвитро,тук,там прегнил,ако не се пука фоликулът.Никой не търси причината за потисната О съответно високото ФСХ

Май май е така, колкото и да ме изнервя това положение. Все си мислех, че причина се търси, поне щитовидните да се видят, не съм ги пускала, ще го направя на своя глава сега с прогестерона 7-ми ден. Изчаквам да видим дали не е станало чудо този месец и пак ще го мисля, че ми е трудно решението. Не искам стимулация без
- цветна снимка
- щитовидни хормони
Причините са ясни, мисля. Подозренията ми за ендометриоза не ме напускат, а ако е така, една стимулация в най-добрия случай ще е безрезултатна, а в най-лошия - извънматочна или влошаване на проблема (повече лигавица). При щитовидните, ако има проблем пак е по-добре да се реши първо той и да се види дали няма да се възстанови ову. Имам ниско тегло (46 - 48кг) и неспособност да кача, учестен пулс, висока ТТ (37.2 - 37.3), все признаци за щитовидна, не трябва да се отхвърля. Не смятам, че направихме всички изследвания преди стимулацията, освен това, овулация очевидно има, щом ме чака с плюс тест, защо тогава стимулация с хормони??? И то клостил бегит?!? Започнах фертилайд и виждам някакво подобрение, БТ се качи по-бързо в сравнение с предни цикли след ову, ПМС е по-слабо изразен, може да е просто липса на тези вещества и ниското ми тегло, искам поне още един месец да видя как се повлиявам от добавките. Не бързам

# 708
Благодаря ви много момичета за безценните съвети  Hug просто не знам един ден как ще ви се отплащам!
При нас ситуацията е ясна при ММ и е опериран от варикоцеле преди 9 месеца, но понеже преди 3 месеца спермограмата показа още по-лоши резултати /отбелязвам, че не е правена в клиника а в обикновена лаборатория/ пихме 3 месеца добавки, антиоксиданти, бабини зъби, магарешки тръни и вече трети месец резултата е НУЛЕВ...та за това ще отидем първо него да прегледат и тогава ако има нужда ще се запиша и аз! Нещо днес нямам много време и пиша с доста закъснение! Ама пък не мога да ви оставя!

# 709
  • планетата Земя
Маги,благодаря за сайта.За нещастие не сме от София.Но пак мога да го ползвам.

Estlar,много е лошо,че не търсят причината.Форсират организма със стимулация и готово.А може да е толкова елементарно и като се нагласят хормоните,нещата да тръгнат гладко

Буци,задължително СГ в клиника по стерилитет.Пожелавам ви цветущи резултати

Нашта обща леля ми е на гости  Laughing .Планувам полови хормони на 3 ти ден от МЦ.Вчера имах съвсем малко М,днес е обилно.Кога да отида да ги пусна.Чудя дали вчера да го броя като ден с цикъл?
Ще ме одрусат яката в лабораторията,но няма как.В момента съм без Джи Пи.Не че е гаранция,че ще ми даде талон за някои от тях

# 710
Milena___ ако зацапването е започнало преди обед, колкото и силно да е се брои от вчера, ако се е появило следобед, без значение слабо или силно - то се брои от днес  Hug

# 711
Момичета здравейте
толкова съм развълнувана че чак нз какво да напиша цяло лято опити за бебе и нищо изчислявах си овулацията и какво ли още не !Септември спряхме да мислим за бебе смисъл като правихме секс искам да кажа иначе си го искахме  и ето резултата EFP EFP EFP
последните 2 месеца ми идваше през 29 дни  мн странно за мен аз бях редовна на 26 ден всеки път .А този месец трябваше на 22 .09. и днес си направих тест Simple Smile и е половителеннннннн момичетаааа чак немога да повярвам макар 4е това ми е 2-ра бременост
предната беше преди 8 години

# 712
*mama*na*viki*  браво много се радвам за успеха. Пожелавам лека бременност.

# 713
*mama*na*viki*  браво много се радвам за успеха. Пожелавам лека бременност.
благодаря много

# 714
  • планетата Земя
*mama*na*viki* ,честити две черти   bouquet

Време беше някой да се похвали.Дано да има и още щастливи момичета

Маги,така ще ги броя дните и в четвъртък сутрин кацам в лабораторията

# 715
Кой се наема с отговорната задача да прави новата тема? Аз за съжаление не знам как става.   33uu

# 716
Кой се наема с отговорната задача да прави новата тема? Аз за съжаление не знам как става.   33uu

Освен някой с положително тестче този месец  Rolling Eyes  Mr. Green, който така хуууубаво да провлачи крак  Hug

*mama*na*viki*, честитооооо, красива бременност!  Hug Ако искаш ръсни малко прашец  Mr. Green

Milena___ , аз бих броила от вчера независимо по кое време се е появило Peace

# 717
toniliv тази схема на броене на дните я знам от доктора при който правихме ин витро-то - а там за всички изследвания беше много важно точния ден, за това споделям тук как броят специалистите. Там също беше точно да се направи изследването на хормонита и да се започне стимулацията в точния ден и така ме караха да броя.

# 718
Мама на Вики, Честито! Лека бременност и пуФкаФ финал!

Аз имам още един ден до МЦ. Тест- отрицателен  Sad
Симптоми- всякакви  Laughing

Май ще вадим и ние тежката артилерия. Само да се наглася психически.

# 719
Мама на Вики, честито и лека бременност!  bouquet Сладко бебче около термин ти желая! Hug

Момичета, нямам много време да чета и пиша, но ви стискам палци! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт