На море в Гърция 2013 - X

• 65 842
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Днес ще се занимавам с перални/сушилни, утре с нахвърлянето на багажа по куфари и чанти  Simple Smile

Преди малко четох някаква статия за бг морския туризъм - общо взето жалка работа. Прилив на руснаци, отлив на западно европейци. Не е на добре  Rolling Eyes

http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=97611

# 91
  • Варна
Аз съм извадила на децата европейски здравни карти...не, че знам как да ги използвам ако се случи да ми потрябват.  Embarassed

Европейските здравни карти не стават за нищо
принципа там е ,че там си плащаш всичко и сетне , ако го одобрят след дълги писания ти възстановяват разходите , но
ПО РАЗЦЕНКИ НА ПЪТЕКИТЕ НА НАШАТА ЗДРАВНА КАСА , т.е. нищо и половина Sad
Така че задължително си направете здравна ЗАСТРАХОВКА С АСИСТЪНС.Ние ползваме ЗАД ВИКТОРИЯ.Simple Smile
По нея едно от децата лежа 5 дни в турска болница със сметка от няколко хиляди евро и нямахме проблеми.

# 92
  • София
Петеркиии, аз точно от Виктория-та не съм доволна това лято! Глупаците два часа не можаха да вденат, че не им звъня от Мармарис, Турция, а от Неос Мармарас, Гърция. Пълна неадекватност.

Но може би си зависи кой е на смяна или де да знам и аз. Ето вие сте останали доволни...

Сега ще правя застраховки към Алианц. Всички познати много ги хвалят. Аз лично най-много се надявам изобщо да не разбера читави ли са или не, т.е. да не ми се налага да ги ползвам  Peace

# 93
Котка ми мина път....няма по-ранно тръгване за нас, свекъра бил дежурен на 07.09. ooooh!
Така като чета, май ние последни тръгваме към Гърция, ама така е, като сме се събрали работохолици и студенти...и е абсурд да отделим повече от 7 дни за пътуване...тъй, наоплаквах се.

Аз, зехтин купувам от Лидл, ароматен е и ми е вкусен.

Работила съм с QBE по друга линия и са свестни, ние от край време правим застраховки в Алианц, лошото е, че не приемат да застраховат свекърите, защото се водят вече рискова група...може би трябва да проуча към друг застраховател как стоят нещата...

# 94
  • София
Споко ние тръгваме след 10-ти Peace
Да питам тези ,който бяха на Пелопонес,ходихте ли до Елафониси?Колко е ферибота?

# 95
  • София
О, не сте последни към Гърция - ние ще сме от 10 до 22 септ. - на Сикия, резервирала съм едни студия с чудна градина. Дано ни хареса, че уж бяхме тръгнали 2 семейства, а вече сме 6 (всички с деца)  Crazy Но, ние много обичаме да обикаляме на различни плажове, та явно ще падат обиколки (имаме да наксваме много за миналата година, когато от 7 дена на Ситония - 4 не спря да вали като из ведро - самите Гърци казваха, че не помнят подобно нещо). Дано тази година имаме повече късмет!... Ах, как нямам тъпение вече и аз...

# 96
Имам два леко глуповати въпроса Grinning

1. Откъде мога да купя хубав чадър от плат, но по възможност мястото да е достъпно без кола (Практикер например не ми върши работа, или Джъмбо), че "шофьорът" ми се е заринал в работа и отказва да го ангажирам и за минута, ако съм искала да тръгна занякъде.

2. Някой ползвал ли е предплатен мобилен интернет на Cosmote или друг гръцки телеком? Тази година видях в Аргаласти един човек да си купува, но не знам никакви цени и подробности, а може да ми потрябва.

# 97
  • София
Привет от Ставрос!
Снощи тук се изви страховита гръмотевична буря. Не помня да съм виждала по-ужасен цвят на небето и светкавици да са падали толкова близо до мен. Беше страшничко.
Днес няма и помен от снощния дъжд. Почти безоблачно е и е прекрасно за плаж.

В шок съм от плажа тук. Толкова камънаци не съм очаквала.... Ще пращаме съгледвачи да търсят онова парче пясък, за което някой спомена в миналата тема. И цветът на морето е един мътен.....  Вчера ходихме на един малък плаж след Олимпиада- но не Вавилон, не и Зугла. Пясъчен, с прекрасна чиста синя вода, но ставаше дълбоко близо до брега. Днес сме на басейн, следобяд - ще видим..... Simple Smile

# 98
Хайде и аз с едно спешно питане  Embarassed
След голяяяямо умуване, накрая все пак ще ходим на Лефкада, но резервацията ми е от 2.09, че по-рано нямаше възможност, а не ми се чака дотогава (позната ви е тази болка, предполагам) Mr. Green
Та започнах да оглеждам някакви места по пътя за 1 нощ. Пратих сутринта няколко запитвания в Metsovo и чакам отговори. Обаче после се замислих защо ли да не се смъкнем съвсем близо до морето, някъде към Превеза. И понеже няма много време за ровене, ако някой може да ми даде конкретни преложения за студио/стая, близо до плитък плаж или пък да гледаме морето от високо, и на цени не по-високи от 30 евро, че бюджета ни е икономичен, пък увеличавам времестоенето в гръцко  Wink

# 99
  • София
Параход, защо изключваш Практикер и Джъмбо? Ако причината е транспортът, в Дружба и двата магазина са с приличен градски транспорт тролей 4, автобуси 88, 204, 114 и 404, а и са през една спирка разстояние. Практикерът в Люлин е много лесен като достъп с метрото. Виж, ако имаш предвид качеството, не знам как са. Чадъри не ползваме и не съм се заглеждала какви са.

Петерки, използвал ли си ЕЗК? Честно казано за Гърция ни е по-лесно да си платим на QBE и да не се занимаваме с карти, но дъщеря ми е студентка в чужбина и използва ЕЗК. Не се плаща на място. Тамошната здравна каса иска парите от нашата. Картата върши идеално работа, макар и да не покрива всичко, което ни се иска.  Wink

# 100
  • София
Параход, мисля, че в магазините Немски може да има чадъри. В Бриколаж със сигурност има, но не знам доколко ти е удобен транспорта. Както казва и Таня, не се знае дали са и читави.

Защо не си купите направо в Гърция? Ние все така правим, навсякъде ги има  Peace

Или поръчай онлайн, и хич няма да се занимаваш да обикаляш:

http://athome.bg/products/50026090/dv8100000kpmn

# 101
  • В светлината на слънцето
phile, голяма наслада за очите.  bouquet  bouquet  bouquet И мен ме върна по тези места със снимките. Ние като обикаляхме имахме и друг бонус - нашествие от гигантски скакалци, имах усещането, че са като килим под колата (такова хрущене се чуваше). После съобщаваха и по местните канали за въпросното нашествие, каквото не било имало от н'ам си колко години. Ама направо гиганти и многоооо. Crazy
Параход, последно сравнително читави чадъри гледах в Карфур в The MAll на "Цариградско". Имаха и даже някакви намаления, че сезонът свършва и явно ги прибират. Чадъри гледах и в Бриколаж, пак наблизо. И пак с някакви намаления. Това беше някъде преди 2 седмици, може още да ги има. А ти защо не караш? Да нямаш проблем с книжката?

# 102
А ти защо не караш? Да нямаш проблем с книжката?
Не Simple Smile
Благодаря за идеите за чадърите! Немските магазини май са ми най-удобни по центъра. Всякакъв транспорт ми върши работа, но нямам много опит с кварталите, и освен Цариградско шосе не знам кое къде е и с какво се ходи Simple Smile А в Гърция съм си купувала няколко пъти , но от тези "хартиените" им викам, тънки и некачествени, та освен че не траят дълго, и не пазят добре.
Айде някой сега да каже и за флашките с интернет ;D

Mur,
сега ще ти дам 1-2 неща, че наскоро го рових тоя район. има за по 30 евро Simple Smile
на плажа в Канали, село Митикас,  пак там.
Избрала съм ти от най-мързеливото място, ама пък близичко до Превеза и хубавки Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 14:54 от Параход

# 103
  • София
По непотвърдена информация има прима-интернет карта,около 25 евро.... със достатъчно нет вътре Mr. Green

# 104
Mur,
сега ще ти дам 1-2 неща, че наскоро го рових тоя район. има за по 30 евро Simple Smile
на плажа в Канали, село Митикас,  пак там.
Избрала съм ти от най-мързеливото място, ама пък близичко до Превеза и хубавки Simple Smile
Първото го видяхме като бяхме в Канали - и на живо изглеждаше много добре отвън не сме влизали, и вечерта двора беше пълен с играещи хлапета и възрастни на по чашка  Peace определено ни направи впечатление, дори мислех да го снимам, но ми стана неловко заради многото народ  Mr. Green

и да се оплача на вас, че няма кой да ме чуе и разбере иначе .... мъжа ми тръгва към Халкидики по работа, а аз не мога да се метна с него за 2-3 дни, че колежката е в отпуск ....    Sob

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 15:08 от *2K*

Общи условия

Активация на акаунт