На море в Гърция 2013 - X

• 63 803
  • 777
  •   1
Отговори
# 615
Параход, от пристанището в  Пиреа се качих на мнооого голям кораб, който стига до о. Парос след около 3-4-5 часа (зависи от маршрута му). От Парос до Андипарос се стига само с малко корабче, от онези за туристически обиколки, няма друг транспорт, поне тогава нямаше, но не ми се вярва да пътува ферибот. Спомням си, че корабчето пътуваше около 30-40 мин. и минаваше недалече от една запокитена в морето скала, която ми е трудно да нарека остров, поради незначителните й размери - без грам растителност, стръмна, ръбеста с ... храм на върха. Удивителна гледка! Все се чудех как са го построили, защото и чайките едва се задържаха по ръбовете.
Плажчето, на което ходех, беше на около 200-300 м. от хотела и тогава за първи път се потопих в неописуемо чисти и прозрачни морски води. Сигурно повече от 30 м. навътре все си беше плитко, до колене, а аз си лягах близо до брега с предварително купен геврек, и ронех трохички на ятата малки рибки, които буквално се блъскаха в краката ми. Пълен релакс!
За съжаление обстоятелствата тогава не ми позволиха да посетя някоя от пещерите, с които островчето е известно, но се качих до старата мелница, бродех по сокаците, а до синьо-белия храм на пристанището си намерих монета от 1 Е, испанска, която и до днес пазя.  Simple Smile
Не знам в момента как е откъм посещаемост, но преди 8 години, през август, островчето не се пукаше по шевовете. Тогава не допускаха туристи с автомобили, единствено местните ползваха техните, но не бяха и много. Основното средство за придвижване бяха велосипеди и мотоциклети под наем. който иска. Аз си ходех пеш.
Таис, сигурна съм, че ще бъда поредната очарована от Евия. Simple Smile Отдавна не се настройвам предварително за нищо, особено за пътувания - каквото-такова, а ако не бяхме с малко дете нямаше и да си правя труда да резервирам предварително нощувка, а щях да импровизирам на място, но поне още година-две ще е така. Simple Smile Но истината е, че просто "почувствах" хотелчето, където беше ти, а споделеното от теб допълни усещанията ми. А и кирия Йоланда наистина звучи много спокойно и дружелюбно по телефона.  Simple Smile

# 616
  • София
Параход, от пристанището в  Пиреа се качих на мнооого голям кораб ...

newsm45  Hug

Таня67, благодаря за отзива - започнах с пътеписа на съпруга ти - много увлекателно е писал, ще го дочета на всяка цена.

Ударенията са весела работа: още като забелязах град Загора в Пелион е ясно как го ударих, но се оказа, че е ЗагорА, Папа Неро бил ПапА НерО, Дамухари бил ДамУхари  Flutter.

Малко офф, но се сетих случка във връзка с раздялата ми с Мтел: когато прекратих договора ми се обади един изветрял младеж да ми се кара как можело да се отказвам от такива изгодни работи, и както ми се кара ли кара рече: "Я ми то Ставрос е в Централна Македония, значи извън ЕС, затова имате 2 разговора за 20 лева" така пишело  в Уикипедия  Crazy  Joy

# 617
"Я ми то Ставрос е в Централна Македония, значи извън ЕС, затова имате 2 разговора за 20 лева" така пишело  в Уикипедия  Crazy  Joy
Е не, това не може да е истина!!!  newsm62 rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 618
В гръцката част от пътуването ви, до този хотел (не съм била лично, но наши приятели го похвалиха) ще стигнете по-бързо, отколкото до Халкидики.
Благодаря много за споделенето, засега мисля да сме там, като за първи път. Догодина повече Simple Smile Сега за малко. Даже виждам. че имат бунгала, където цените са почти с 1/3та по-ниски при същи други условия.
Смин, малко и аз от втора ръка, но все пак  Peace
Колежката ми се върна преди 3 дни от хотела - по нейните думи много доволна, тя тръгна леко предубедена, тъй като е  по-капризна с добри чувства  Wink ....но каза, че всичко е било ОК - хотела е изцяло реновиран - стаи, общи части, ресторант....само бунгалата не са - само са боядисани стаите ...не били успели тази година  Rolling Eyes храната е била - ОК, вкусна, чисто - навсякъде, имало е забавления за децата....
Недостатък според нея е, че не е много за излизане от хотела, тъй като района не им е харесал....както и на мен между впрочем  Mr. Green
А и едно уточнение - плажа е широк с хубав пясък, но във водата на влизане-излизане има ивица от около 60-70 см камъни, която е неприятна за преджапване  #Crazy и бързо става дълбоко...да имате предвид все пак  newsm78

# 619
  • София
"Я ми то Ставрос е в Централна Македония, значи извън ЕС, затова имате 2 разговора за 20 лева" така пишело  в Уикипедия  Crazy  Joy
Joy Ха-ха, представих си ги тези от Мтел с един глобус да издирват кой град къде се намира...Остави, че нямат обща култура, ама толкова ли са им примитивни методите за проследяване на разговорите. Че ние сериозно ще ги затрудним, ако отидем на друг континент... rotfImao

# 620
 Joy
"Я ми то Ставрос е в Централна Македония, значи извън ЕС, затова имате 2 разговора за 20 лева" така пишело  в Уикипедия  Crazy
Joy Ха-ха, представих си ги тези от Мтел с един глобус да издирват кой град къде се намира...Остави, че нямат обща култура, ама толкова ли са им примитивни методите за проследяване на разговорите. Че ние сериозно ще ги затрудним, ако отидем на друг континент...
тези от Мтел отдавна съм ги признала за "върха на сладоледа" между мобилните оператори у нас...то не, че и другите 2 нямат изцепки....но Мтел определено не си дават челното място в класацията по простотии  hahaha

# 621
.....За "гръцка" среща на българска почва и аз нямам нищо против, само имам опасения, че след нея вече няма да ме приемате несериозно като стопанин и администратор на темата, а нали трябва да си държа на репутацията, хаха Grinning
Аз тези дни малко бавно схващам ....ама да си питам....туй па що. newsm78....по-скоро може да ти се издигне реномето  hahaha
И добре, че си върна "джапанката" че и на мен като на Таис ми липсваше  Grinning

# 622
Дами, можете ли да ми предложите място за настаняване, не много скъпо, не много далеч от границата, но хубаво все пак. Отиваме за 2 дни компания приятели

# 623
  • София
petufi, по-конкретно: до колко пари, колко близо до границата?

# 624
  • София
Туце,
аз те заклевам да отидеш на Крит извън активния плажен сезон. Островът е страхотен и огромен, но мисля, че и други ще ме подкрепят в това мнение.
За "гръцка" среща на българска почва и аз нямам нищо против, само имам опасения, че след нея вече няма да ме приемате несериозно като стопанин и администратор на темата, а нали трябва да си държа на репутацията, хаха Grinning

Hug Аз си мисля юнско да бъде, дали е голям наплива по това време вече? Имам роднини на роднини  Whistling, които имат вила някъде на някакво по-спокойно място, та до тях имало и малък плаж, и самотна таверна до плажа, и някакви места за настаняване, но понеже още не сме се решили - не съм и разпитвала къде точно е тая скрита красота в Крит.

2. Аз също съм "За"!

# 625
petufi, по-конкретно: до колко пари, колко близо до границата?

Нарочно не уточнявах, защото не сме много ориентирани и самите ние. Покрай 200-300 км от границата. Да не е тип хостел, но да не е и много лукс. За сега търсим само нощувка, защото уж храната навън по ще ни устрой.

# 626
  • Пловдив
....
Днес минахме през Маказа- пътят е много хубав, не сме пътували през Златоград за да го сравня, но на връщане пак ще сме от там. ......

А можеш ли да кажеш като време колко е през Маказа - примерно от Кърджали до границата и от границата до Комотини?

# 627
  • София
"Гръцката среща" може да се проведе тематично в някой гръцки ресторант. Wink

# 628
  • София

+1

# 629
  • София

+1

+1

Само ако може да няма чалга, че съм стара метълка и не моЖ ги изтрая тея ритми  Crazy

verano azul, много хубаво разказваш, а аз с въздишка добавям още едно местенце в Гърция на което искам да кацна някой ден.
Ще чакам с нетърпение после впечатленията ти и от Евия  Hug

Общи условия

Активация на акаунт