На море в Гърция 2013 - X

• 63 776
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
Таис, иска да купи терен и да строи. С брокери на имоти говори.

ОК  Peace

А ходи ли до плажа Трапезаки? Знам, че не е от най-известните на Кефалония. Обаче за догодина имам идея за едно хотелче до този плаж..
Ти прокарай идеята, пък ще ти се дадат насоки (надявам се, този път сполучливи  Simple Smile) за Кефалония. И по-хубави места има!

# 721
Teди, аз съм чела някъде, че на остров Елафонисос му казват гръцките Малдиви. Ето и в тубата така са го кръстили  Simple Smile Приятно гледане  Hug

Чак пък Малдиви  Laughing Наистина Елафонисос беше прекрасно островче, но основната разлика е, че на Малдивите направо влизаш в рифа при невероятна красота, ярки цветове, рибоци и температура на водата 30-32 градуса  Heart Eyes

Ние продължаваме и тази седмица на Халкидики - прекрасно време, топла и кристална вода и няколко достойни плажове като горните....  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 722
  • Варна
Таис, иска да купи терен и да строи. С брокери на имоти говори.

Петър, извинявай приятел, но в Кефалония пясъчни, безкрайни, ненаселени (поне в момента) плажове има толкова много, че ще ти се завие свят. Параход е приложила и снимков материал.

Е да де ама сега е септември и е трудно да се приеме като силен сезон.
Инвестициите от българи в Гърция особено Северна са стигнали такива размери , че на стъргалото в Тузла му викат Витошка , а в Неа Перамос бяхме на гости и във входа на сградата всички апартаменти бяха купени от българи.

# 723
Не мога да ви настигна в писането!
Аз нали съм нова в темата, ама всеки ден ли е така?
Явно ще трябва да влезна в ритъма ви   bouquet  bouquet

Искам, ако не е нахално, да ме имате в предвид  за старческия дом. Има време да науча нещо от езика. Пък се и надявам да имам сънароднички  Joy

Споделете моля за този портокалов тахан  Simple Smile

# 724
Ние тръгваме в събота. Едва днес взехме паспорта на детето  ooooh! Колата нещо май се счупи и в момента я оглежда майстор  ooooh! Миналата нощ сънувах, че сме тръгнали без да вземем хавлии и бански  Crazy Всеки ден гледам прогнозата за времето и за температурата на водата и сън не ме лови- тази седмица е 30-32градуса, а следващата, когато ще сме ние- едва 26-7. Сега остава да стигнем и да ми е студено  Crossing Arms И навън с този дъжд изобщо не мога да се настоя за море.  Sad
Извинявам се за негативното нахлуване, не съм такова мрънкало по принцип, но сега явно ме тресе предстартова треска  Tired Утре ще сключвам здравните застраховки и тази за колата ( не знам как се казва)

# 725
  • София
Да се запиша и аз за старческия дом, ха ха, аз мога да ви преподавам езика Simple Smile

# 726
  • София
Алейша, за тахана доста сме писали - гръцка вкуснотия, таханите ги мешат с мед, портокали, какао...чудно става, освен това е и полезно (нали знаете, че сусамовия тахан е чудесен източник на калций).
Май го има и тук в Пикадили, момичетата казаха, че и оттам си взимат. Аз засега ям купения в гръцко, имам доста резерви  Mr. Green  Ето линк, да видиш как изглежда tahini :

http://www.haitogloubros.com/en/products/tahini.htm

caprice, а аз наистина забравих банския на детето - и двата чифта  Shocked И понеже ни мързеше да обикаляме за толкова микроскопичен бански, я пуснах по голо дупе цяла седмица из евбейските плажове  Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 21:13 от Tаис

# 727
  • Младост 4
Аз се записвам за курсовете по гръцки при pontes  Flutter

# 728
Аз се записвам за курсовете по гръцки при pontes  Flutter

И аз, моля!

# 729
  • София
caprice, не се коси - ще видиш като минеш границата как ще ти олекне на душата /да не забравите детския паспорт, че съм се връщала от границата, другото се купува с пари  Wink/. 27 градуса е супер добра температура, особено когато и водата е толкова топла.

Аз забравих да споделя, че на заминаване решихме да преспим в Мелник /ние с мъжа ми сме големи фенове и не минава година без да го посетим/, понеже българската част от пътя ни е най-противна и уморителна. Преспахме тук за първи път: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BA-%D0%A5%D … D/176673529065384
Хотелчето е супер за семейства с деца. Релефът на Мелник не позволява много пространство за игра, но понеже това местенце е точно преди града и е на равно място има огромна градина, рекичка и басейн - с една дума много ни хареса, а децата се сцепиха от игра.

# 730
A, моля, бройте и мен и за езиковия курс и за старческия дом  Praynig
И без това онзи ден обяснявах на големия син, че искам като остарея да ми намери старчески дом ама с гледка и той ми се смееше .....та току виж покрай вас съм се уредила предварително и отървала детето от търсенето  Joy

# 731
  • София
Чакайте да ви разкажа (понеже темата попривършва) каква глупост сътворих Simple Smile)
Тръгваме ние миналата сряда на последно топване в морето за сезона, запазила съм супер хотелче на Ситония, нямам търпение Simple Smile) В последния момент навих и моите родители да дойдат и сега, нали мъжът ми работи в сряда и ще тръгне след работа, решавам аз как ние ще тръгнем рано рано, за да не изпуснем морето, а той нека си дойде вечерта. Тръгваме в сряда рано, в 12 сме на границата, аз не спирам да повтарям как в 2 часа ще сме в морето Simple Smile) Е, като ми потърсиха паспортите се осъзнах какво правя и кръвта ми се стече от главата, честно. Ами декларация за детето....амииииииииии!! Митничарят ми се изсмя на акъла и ни върна. Какъв рев ревах, не е истина, не можех да повярвам, че съм толкова зле и въобще да не се сетя:))) Обяснявам на митничаря, че досега все с мъжа ми пътуваме и не ми е минало през ума и че той по-късно ще дойде и човекът ми вика - ами уредете си среща и тогава пак през границата:)) Та поревах си, повисяхме 4 часа на границата докато дойде половинката и така:)) От 4ми възрастни на никой да не му просветне, лелеее!

# 732
  pontes, след толкова пътувания, да ти се чуди човек! Ама като ти е акълът в хотела на Ситония само! Ти бъди благодарна, че не си забравила детето  Simple Smile.

# 733
  • София
pontes, кофти, но се случва...аз затова документите по сто пъти ги проверявам преди тръгване. Но ето, забравих пък банските този септември...шашава работа  Crazy

Параход, не се спотайвай под джапанката, а казвай кога и къде ще правим гръцката среща! Че както се ослушваш, накрая всички ще се срещнем чак в старческия дом  Joy
А аз пак да си кажа - искам стая с морски изглед и уроци при понтес, че на стари години да си завърша обучението по гръцки, което зарязах навремето  Wink

# 734
pontes, кофти номер е това, ама от къде да се сетиш, като обикновено не ви е такава системата на пътуване.

И аз по последните актуални-спам теми да си призная...  Юни месец забравих раницата с банските, хавлиите за плаж и джапанките на цялата фамилия  Close Приготвих ги вечерта, но сутринта със заспалия си мозък не знам как реших, че тази раница точно не е част от багажа за морето  Rolling Eyes В 10 часа бяхме на плажа и като установихме какъв номер съм спретнала, лошо ми стана. Обаче сега, през септемри, нещата за плажа бяха смъкнати в колата от деня преди да тръгнем  Mr. Green
Камъчета и ние си носим всеки път, но вече не знам кои от къде са  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт