Априлска Мама бременее, щастие в очите грее :)

• 32 756
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
А кога ти е датат на последната менструация?
И аз съм така с малкия и той е свикнал всичко аз но гледам колкото мога да не му променям режима да не се настройва отрицателно и не говорим много за бебето само когато иска и пита иначе му обясняваме без да натрапваме темата и все още е рано за повече пояснения Simple Smile

12 юли е последната ми менструация, по изчисления съм в 7седмица.

И аз не променям режима и навиците на Митака. Не сме му казали директно за бебето. Намекваме, питаме го дали иска братче или сестриче. Като разбера че всичко е наред ще му кажем.
 Вие казахте ли на работодателите си вече?

# 151
И аз да се включа, може ли Simple Smile)
Термин 11.04 и момченце на няма още 2г. Simple Smile Ще бъде доста забавно вкъщи...
Лека бременност на всички пожелавам!

# 152
Добре дошли на новите попълнения:)

Marusj, аз казах на прекия ми началник още преди 2 -3 седмици (сега съм 9с2д), по няколко причини - знаех, че ще се зарадва и освен това знам, че му е нужно време да си планира работата след като аз зачезна, защото ние сме малък колектив и липсата на 1 човек се усеща, т.е. другите се натоварват повече. Обаче аз работя на същото място повече от 7 години, вече изкарах една бременност и раждане там и всички знаем какво да очакваме:)

Още не сме казали на бъдещия батко. Но тъй като винаги сме искали второ дете, темата е обсъждана с него много пъти и той в голяма степен е подготвен:)

Хубав и усмихнат ден!

# 153
хехе Много мами Вероники станахме  Laughing
Аз продължавам да нямам апетит, преди убожавах чушки и домати, сега ми меришат на кисело и не ги искам, чудя се вече какво да ям, яде ми се ссамо таратор и сладолед плодов Grinning и нектарини  Rolling Eyes

# 154
Здравейте!
Да се включа и аз по някои теми!  Simple Smile Относно работодателя, аз още не съм казала на моите. Но бях отпуска две седмици и утре се връщам на работа и ще им кажа. Работя за тях от 8 години, първата ми бременност мина при тях без проблем, силно се надявам и сега да е така. Въпреки, че от няколко седмици сме в конфликт и дори бях на път да напусна, така че бременността ми дойде точно на време, така да се каже, ще се изтърпим взаимно няколко месеца. Моята лекарка ми каза че от ноември може да ми пуска болнични до края и честно казано за сега мисля така и да направя, ще видим. Напоследък ме измъчват много лоши сънища, които си спомням през целия ден и това ме разтройва адски много. Всяка нощ сънувам, че някои е починал и сме на погребение. Последния беше върхът, че отивам при друг лекар и той ми казва, че няма бебе, а това е тумор  Rolling Eyes Извинявайте, че ви занимавам, но това ме подтиска и не мога искрено да се зарадвам на бременността си! Дано е временно и отмине!  Tired
Понеже ходихме с малкия заедно при лекарката той разбра, че ще имаме бебе. Радва се, даже иска да е момиче и каза, че докато се роди ще реши как ще се казва!  Heart Eyes

# 155
  • Nova Zagora
mamahama не се притеснявай излишно. Сънищата ни са отражение на нашите страхове. За това спокойно и се наслаждавай на бременността.
Аз от вчера съм с болки в гърдите,нещо което никога не ми се е случвало досега или поне нямам спомен. Гаденето почти изчезна,но пък страдам от безсъние  #Crazy newsm78
Как ще издържа 10 дена до прегледа направо не знам...

# 156
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Здравейте!От вчера ми е много ниско кръвното(85/55)пия айран със сол,вода,лошо ми е и само лежа,а досега нямах такива симптоми.Имам въпрос към мамите,които се боядисват.През бременността,ще се боядисвате ли?

# 157
carmelina и аз съм с ниско кръвно и само Кока Кола ме оправя. От една чаша и все едно нищо не ми е имало. Така бях и с първата бременност, винаги имах кола около себе си. Относно боядисването, досега поддържах светъл цвят, някакво средно русо. Но сега мисля да се потъмня на нивото на естествената си коса и няма да я пипам, поне докато родя  Wink

# 158
  • USA
carmelina, и аз съм с ниско кръвно по принцип, но през бременността ми се вдига малко. Иначе и аз бих пила айран със сол. Аз ще се боядисвам.
marusj, моята дъщеря е на 4 г., но съм й казала, че докторът не ми разрешава да я вдигам и тя ме разбира. Засега се налага да я вдигна веднъж на 2-3 дни. Още не сме й казали за бебето, изчаквам да минат рисковите седмици.

На мен ми е толкова лошо вече, че чак не мога да спя. Сутрин към 4-5 часа ставам да повърна и тогава ми олеква и заспивам за 3-4 часа. Вече не мога да си пия витамините, много повръщам от тях.
Едва издържам вече  Sick.

# 159
Здравейте и от нас! Днес е пълен кошмар. Започвам да чистя и подреждам и ми прилошава. Дори 10 минути не мога да стоя права и да измия чиниите. Нямам търпение да купим съдомиялна. Съвсем в началото съм,  а домакинската работа ми тежи много.

За боядисването-аз се боядисвам, защото имам много бели коси. Ще се посъветвам с лекаря и ако каже че не е проблем,ще се боядисвам.

И аз нямам апетит. Хапвам само салати, супи и плодове. От сладкото ми се повръща.

При първата бременност бях пушка. Хапвах всичко, нямах проблем да пътувам, чистеха сама,гладех,готвех,пазарувах,носех торби,ходех на работа до последно без проблем. Сега само търся да полегна. Сили за нищо нямам. Мъжът ми казва, че много се глезя. Страх ме е, ако се залежа ще напълнея много. Първия път качих само 15 кг.,като започнах от 53 кг. Сега започвам от 63кг(тази година качих 8 кг.). Плаша се. Вече нищо не ми става.

Не се става лесно майка! Simple Smile

# 160
....

На мен ми е толкова лошо вече, че чак не мога да спя. Сутрин към 4-5 часа ставам да повърна и тогава ми олеква и заспивам за 3-4 часа. Вече не мога да си пия витамините, много повръщам от тях.
Едва издържам вече  Sick.

Съчувствам ти наистина, аз бях така само седмица и ми идваше да се гръмна. Дано с встъпването в 9та г.с. да приключи всичко това. Мен от време на време ми става така, но колкото повече се залежавам, толкова по-зле ми става сякаш, лимоните много ми помагат, ям ги като хляб.

За работодателя - мисля съм споделяла. Моят никак няма да се зарадва, аз съм човекът-отдел, половината дейност на едната ни фирма и други дейности на още 14те ни други фирми минават само през мен. В момента имам начертани планове за година напред и бременността ми ще ги промени из основи, та как някой да ми се зарадва. Но в общи линии се опитвам да съм спокойна и да не го мисля, ще им кажа поне след месец като си входирам бележка от лекаря с вх.номер, надявам се да мога да работя до края,  да свърша повечето неща, пък ,ако ли не - здрави да сме, работата никога няма да свърши.
Едно от момичетата четох, че е напуснала работа- в тази връзка беше по-добре да си вземе болничен, все пак от съобщаването на работодателя е защитена от закона, разбира се само, ако е на постоянен и безсрочен трудов договор.

Съжалявам за момичетата, претърпели загуба.  Confused

# 161
По време на бременност избягвам да се боядисвам. Но нямам и много нужда за сега. По принцип го правя повече от суетност  Blush

Не сме казали още на никого, ама на никого. Работодател ми е ММ, не вярвам да ми направи проблем Laughing
И на каката още не казвам, че е голяма клюкарка и веднага ще ме издаде на бабите. Иначе миналата година започнах от рано да и говоря за появата на бебето. Беше само н адве и не разбираше какво всъщност се случва, но с нарастването на корема започна д аразбира, че нещо ще се промени. Бурни изблици на ревност не сме имали, само леки негодувания в началото, но сега са си голяма любов. Опитвам се обаче да не я пренебрегвам и всичко правим заедно. От цялата история негативите са за мен, но да са ми живи и здрави!

# 162
Ами доктора ми каза че съм 5 седмица,а за термин ми каза 18 април,незнам!?!?
Всичко съм забравила,разчитам приятелките ми да ми подсказват. А и докито ми е супер,той ще ми припомни.
На мен ми се спи постоянно,а като се сетя че съм бременна започва да ми се гади.
Първата бременността леко,без много ядове. Но сега викам по детето през 10 минути. Митко е свикнал аз да го къпя,да го нося,да тичаме.... Трудно ми е да свикна че трябва да съм внимателна.
О,и ние сме така, малката дивее по цял ден,като момченце е много е палава,и сме сами сега щото мъжът ми е моряк и пътува,но немога да забравя и за миг ,че съм бременна,с тази мисъл ставам с тази лягам много сме щастливи,и аз викам след малката постоянно, тя още не приказва но разбира всичко, аз пък нищо не съм забравила от предната бременност,помня като слон. newsm78

# 163
Добре дошли на новите мами  Hug

При мен гаденето намаля, почти няма Grinning  На моята кукла още не сме казали, но тя много иска. Когато ме попита за бебе аз все й казвам че тати (работи извън страната) като си дойде и ще донесе бебе и тя всеки път се жалва че тати е забравил бебето  Laughing Смятам да й кажа като почне да расте корема  Laughing
На работодателя като че ли скоро няма да казвам, може би към 4-я месец.

# 164
Здравейте отново и от мен! Добре дошли на новите попълнения и искрено съчувствам на тези, които напуснаха темата - ще ви чакаме догодина да се похвалите от друга тема  Hug

Китайско и на мен ми се хапва  Flutter По принцип обичам люто, но четох че не е особено полезно за нас и затова залагам само на леко пикантното..

От кафето веднъж на ден не съм се лишила, както и от подстригване и боядисване веднъж месечно: най-много да разредя тези процедури още малко, но съвсем без хич няма да е  Blush

На първия ми преглед преди 2 седмици лекарката нищо не спомена за кръвни изследвания преди бХС - може би защото бях на частно  Thinking Тези дни ще отида на друго място за цитонамазка, да видим там какво ще кажат  Tired

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 00:47 от ira13

Общи условия

Активация на акаунт