Априлска Мама бременее, щастие в очите грее :)

• 32 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Цитат
Цитат на: Anelia Mineva в Съб., 31 Авг. 2013, 17:59
ако ЖК е -женска консултация
а ММ е-моят мъж
трябва да си направим речник Wink

35 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35

Разсмя ме от сърце 35 35 35 35 35 35
Не разбирам кое е толкова смешно,аз също отначало не знаех съкращенията на тези,които са отдавна в сайта,понеже съм наскоро регистрирала се,и освен това съм бременна за пръв път и откъде мога да знам,че съществува ЖК (женска консултация) - никога не съм ходила все пак,тепърва научавам всичко за бременността.... Wink така че и аз ако не знам някое съкращение веднага ще питам,а който иска да ми се смее  newsm62 Sunglasses

Беше с най-добро чувство,последното нещо,което искам е да нараня някого Hug Hug Hug
Да,във форума има доста съкращения,което може би е доста объркващо за новодошлите,но е и голямо удобство за пишештите.Ето някои,които аз знам,ако някой се сеща други да допълни и не се притеснявайте да питате-никой не се е родил научен
ЗК-Здравна каса                                                    ФМ-Фетална морфология                                             БХС-Биохимичен скрининг                                    МЦ Медицински център
ЦС-Цветна снимка                                                 АЦ-Амниоцентеза
ПКК-Пълна кръвна картина                                  УЗД-Ултразвукова диагностика
МЦ-Месечен цикъл                                                АБ-Антибиотик
МБ-Микробиология                                                МД-Майчин дом
И още нещо,гледайте по-ведро на живота,бре хора!Да,гади ни се,повръща ни се,ама не са ли това най-прекрасните дни в живота на една жена-зараждащ се в нея нов живот!Аз толкова битки загубих,докато спечеля войната със стерилитета,че няма нещо или някой,който да помрачи щастието ми.Затова и се хиля като луда,радвам се,че ми се гади,лежейки по цял ден не спирам да се радвам на живота около мен!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 196
  • До Балкана
Ето това вече е пост! jul_j   bouquet (изключвам първата част, там мнение не давам - на мен никой не ми ги написа тези неща в началото, толкова си добра Simple Smile ) Ама сега ще си кажат всички, аааа ама тя си лежии, пък ние бачкаме.... Wink Ама и на мен ми чернее от лошотия и гадория, бачкам си и си свиркам. Стискам зъби търпеливо и си чакам сърчицето. Не ми и хрумва да се чудя как ще я карам или до кога ще е така, нито да се вайкам подута ли съм, яде ли ми се, повръща ли ми се (въпроса с месото си го реших  Crazy ). Каквото ми е, такова. Успех на всички и много по-светли дни ви пожелавам от днес! Heart Eyes

# 197
dominikka, медицинският център е Лора Център за жената, а лекарката е д-р Джонгова, в последните 2 години ходя там, при друг лекар, но от отношението, което съм виждала докато чакам, фоайето покрито със снимки на бебета израждани при нея и прочетени мнения за нея, мисля, че би била добър избор  Wink
Честито за туптящите сърчица!

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 11:41 от elibeth

# 198
  • София
elibeth мерси, но в сайта им пише, че не работят със ЗК. Ще проуча въпроса все пак.

# 199
Честито за тупкащите сърчица  Heart Eyes И аз днес чух сърчице, беше невероятно, каза, че всичко е наред, много ми харесва моята лекарка, много внимателна и обяснява всичко. Следващ преглед на 1 октомври Simple Smile

Изписа ми и витамини Актив Мама, дали са добри ?

tuig77 Спокойно и аз съм така, без апетит, сладко не ми харесва.  Mr. Green

# 200
Честито за живите сърчица,   Wink Wink Wink

Аз да се оплача хубаво  вчера като станах изпих една чаша вода сутринта и точно след 15 мин. я върнах в канализацията, беше ужасно и глава ме заципи изобщо нямам думи. Само се чудя как ще издържа, ако и тази бременност повръщам до 15 седмица. Иначе корема ми е много подут като супер преяла и нямам апетит, но като не ям повече ми се гади, зле е положението. И при мен има леко пробождане от време на време. Малката ми пренцеска иска да я гушкам а аз нямам сили само аз да се нося много е гадно.
При мен се видя само сакчето последния път при лекарката. Тя каза 5-6 сед. било рано едва видя една точица  Simple Smile

Хубав ден на мамите

# 201
днес видяхме сърчицето, тупка си чудесно! записах се на ЖК, доктора си го харесвам все повече и повече, запознах се с акушерката - искам да я гушна, чудесни са  Hug

# 202
Аз съм в нова чуденка  newsm78
Викат ме в немския офис за седмица през октомври... да съм си избрала дати кога да отида и се чудя какво да правя... Аз още не съм казала на началството, че съм бременна и не знам да им кажа ли сега, да не им ли.. а и дали да ходя или не ooooh! Принципно не е нещо натоварващо.. разходка + посещение на конференция, киснене в офиса и т.н.
Някой от по-опитните мами пътувал ли е със самолет и дали има риск от някакви проблеми?

Честито на всички видели сърчица  Hug  bouquet

# 203
  • София
minzuhar4i и radi_66 ще споделите ли къде се записахте за ЖК. Аз все още съм в процес на проучване.

# 204
  • Сидни
Здравейтеее,
при мен нищо ново като цяло. По-миналият уикенд за 3 дни ми беше лошо и ми се повръщаше и после спря. Зачудих се дали пък да не е било нещо друго, а не от бременността  newsm78 После седмица нямах никакви симптоми, освен болезнените гърди, особено като ставам сутрин от леглото и ауччч.
А вчера пак ми беше много тежко на корема ниско долу, понаболяха ме яйчниците...но тези дни принципно по график трябваше да ми е цикъла, та не знам дали не е от това.... Но така или иначе, не мисля че ще изтрая до 17 без да видя още веднъж бебето и се чудя къде да отида, защото моята лекарка е отпуска  Sad Другата седмица трябва да ида и до личния да си взема направлението, а искам да съм сигурна, че има защо хихих, че като чета тук напоследък и доста се сдухах.

# 205
Здравейте и от мен.Аз все така си пия хапчетата и я карам на уж по-лекия режим заради отлепването...ММ замина и съм сама с малкото ми палаво момиче и няма как само да лежа и да си почивам и да не я вдигам...Много се надаявам хапчетата да си свършат работата и да закрепят здраво сакчето,че да ми олекне малко..
 Мами от БУРГАС,при кой лекар сте?Аз започнах при Кироваков не лош ,но нещо не знам....твърдеше че нямам уж отлепване ,а леко разстояние и т.н.....После посетих на частно Димитрова,която видя отлепването,но тя води ЖК само в Поморие и не ме устройва...

Губи ми се Pinkaa , включваше се в началото ,дано всичко да е наред и просто да няма време да се разпише

# 206
minzuhar4i и radi_66 ще споделите ли къде се записахте за ЖК. Аз все още съм в процес на проучване.

Аз ходя в 7-ма п-ка д-р Цачева. Иначе си проучвам за втори гинеколог евентуално.  Peace

# 207
dominikka, да и аз сега видях, че изрично пише, че не работят със Здравната каса, явно съм прочела това, което ми се е искало да прочета...  Confused
northlove, мисля, че до края на 6-тия месец няма проблем, да пътуваш със самолет.  Моя приятелка точно по това време ходи до UK на пазар за количка и т.н., все пак е можеш да се консултираш с лекар, ако те притеснява летенето.

# 208
  • в 1001-та нощ
Аз съм в нова чуденка  newsm78
Викат ме в немския офис за седмица през октомври... да съм си избрала дати кога да отида и се чудя какво да правя... Аз още не съм казала на началството, че съм бременна и не знам да им кажа ли сега, да не им ли.. а и дали да ходя или не ooooh! Принципно не е нещо натоварващо.. разходка + посещение на конференция, киснене в офиса и т.н.
Някой от по-опитните мами пътувал ли е със самолет и дали има риск от някакви проблеми?

Честито на всички видели сърчица  Hug  bouquet

аз не бих пътувала и бих казала  Peace коректно е  Peace все пак - ти си знаеш работодателя  Peace

# 209
Честито на виделите/чули сърчица Simple Smile

Northlove, през първата бременност отказахме пътуване със самолет в началото на 3-тия месец, но по някое време 4-тия месец летяхме до Рим. Нямах никакъв проблем, плюс това лекарят ми беше абсолютно ок да пътувам със самолет след 3-тия месец. Но си мисля, че такова нещо е добре да се обсъди с лекаря, който те следи.

Общи условия

Активация на акаунт