Априлска Мама бременее, щастие в очите грее :)

• 32 744
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета! Бях на преглед, видяхме сърчице, щастлива съм, разбира се.
Относно БХС аз лично смятах да неправя, понеже съм на 39 и според мен резултатът ще е - висок риск. Смятах направо да премина към амнио, но вчера доктора ми каза - ще правиш! Ако се наложи амниоцентеза, тогава. Аз лично смятам, че БХС е една статистика само, която само ще ме обърка. Имам обаче и друг проблем - миома, която нараства заедно с бремеността. Объркана съм, предстоят много неизвестни...
Привет стискам палци всичко да е на ред не знам, колко ще те успокоя, но моя позната роди с цезерово миналата година и всичко мина ок   newsm10, а и тя бе с миома от началото на бременността .

# 526
  • в 1001-та нощ
Силве, ако тук няма предложения - за алтернативни методи можеш да се допиташ и в разделя за тях  Blush

Дерматолозите вдигат ли ръце, при условие, че си бременна?

Честно казано - кожата ми се преобрази, от както започнах да ползвам омеги, винаги гледам да ги предложа  Blush

elenaz, честито и дано бързо се оправиш Simple Smile освен изброените от теб и осцилококцинум  Peace витамин С

Peace имай предвид, че биопарокс е антибиотик  Peace те не са противопоказни при бременност, ако са съобразени, но се прилагат, когато има вторична инфекция (бактериална), при теб едва ли на този етап има; т.е. не е просто спрейче  Peace

най-безобидно за промивки на нослето - можеш да ползваш физиологичен р-р в спрей е най-удобно - като стеримар и т.н.

за възстановяване и подхранване на лигавицата - на носа, ако има секрети - спрей с ксилометазолин хидрохлорид - например назик спрей - в аптеките ги знаят - има и отбъбваща функция, не е кортикостероид  Peace

според мен е най-добре да отидеш на лекар - интернист и да те види, най-доброто и успешно лечение е в първите 24 часа  Peace ще ти изпише подходящи и съобразени неща  Peace

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 15:28 от a.l.e.n.a

# 527
  • Nova Zagora
Моя проблем днес е че не ми се гади,а се чувствам подута и за първи път от както разбрах, че съм бременна не съм гладна. От сутринта съм на един кроасан и малко сурови ядки. Чак не е за вярване как се насилвам да хапна,но не се получава  newsm78 #Crazy

# 528
Здравейте!  Hug
От няколко дни не съм влизала в темата, защото ми смениха работното време и е пълна лудница.
Искрено съжалявам на момичетата за загубите. Пожелавам само едно съвсем скоро да имате положителен тест за бременност.  Hug
Моята лекарка е на почивка. Трябваше да ходя при нея на 12, но я няма, ще бъде понеделник или вторник. Малко ме е страх, защото още не съм чула сърчице!  Sad Но мисля позитивно. Даже се сетих че съм отрицателна кръвна група, а мъжа ми положителна. Когато бях бременна първия път ми казаха, че няма проблем, а сега незнам. Забравих да питам лекарката като ходих при нея така, че съм събрала доста въпроси. Само едно се моля всичко да е наред!  Praynig
Пожелавам Ви приятни и изпълнени с положителни емоции почивни дни!   bouquet

# 529
  • в 1001-та нощ
какъв е резус фактора на детето от първата бременност? инжектираха ли антитела през 28 г.с. или до 72 часа след раждането?

ако не си спомняш си потърси епикризата от предното раждане и обсъдете с лекаря  Peace възможно е да са следили скоростта на кръвотока още с предната бременност и да очаквали и при детето отрицателен резус фактор; във всички случаи е добре да обсъдите при следващото посещение  Peace

# 530
Момичета, като чета явно сме доста над 35 години.  Grinning
a.l.e.n.a, borboleta, Monadirs ....  Май аз съм ветеранка - преди 2 дни направих 40 години... и се чувствах най-щастливата...
Точно преди 10 години- на 30я ми рожден ден бях бременна с моето слънчице Божидара, която след 4 месеца ще стане на 10 години.

Изпратих на Вероника за включване в групата във ФБ. Миналата година когато забременях и за съжаление приключи в 12 г.с. е missed аборт, момичетата от бг мама си направиха групичка във ФБ, бебоците са им вече на 8-9 месеца и са много активни и се забавляват... Така, че мисля, че ще се получи добре там... Много са задружни... дано и ние да го постигнем и да сме заедно докрая и да гушкаме бебоците през април догодина. Hug Hug Hug

a.l.e.n.a възможно ли е да направим някакъв списък, но може би е по-добре във ФБ, защото там групата ще е затворена.- име, години, град, първа/втора/трета бременност, термин???

# 531
  • в 1001-та нощ
ако имаш предвид списък, който да бъде в началото ан всяка тема в първия пост - Захарчето пое инициативата и внимателно добавя новите членове - ще го сложим в следващата тема, последният правен и публикуван е на 2 страница  Peace

във ФБ групата също има списък, доста по-кратък, до колкото разбрах - там има момичета, които тук не пишат  Blush

добре дошла, аз бих се радвала на трета бременност и ако е рекъл господ ще е около 40-41г - предполагам, но има време до тогава  Blush

# 532
ако имаш предвид списък, който да бъде в началото ан всяка тема в първия пост - Захарчето пое инициативата и внимателно добавя новите членове - ще го сложим в следващата тема, последният правен и публикуван е на 2 страница  Peace

във ФБ групата също има списък, доста по-кратък, до колкото разбрах - там има момичета, които тук не пишат  Blush

добре дошла, аз бих се радвала на трета бременност и ако е рекъл господ ще е около 40-41г - предполагам, но има време до тогава  Blush

Благодаря, бях го пропуснала този списък... Сега писах на Захарчето да ме добави и мен с термин 20-04 /засега/ Simple Smile Приятна неделя на всички... Аз ще стана да се пораздвижа малко  Wink

# 533
  • в 1001-та нощ
с теб сме и на термин, значи  Peace

# 534
Здравейте,
много сте бързи, бях забравлиа колко бързо се изписват тези теми  Hug
Много съжалявам за загубите  Cry Cry Cry
Аз бях в четвъртък на преглед и съм притеснена, по изчисления трябва да съм 7 г.с., но плодът е на размери като 5 г.с. Все още няма пулс и това ме притеснява... на 27ми ще съм пак на лекар за да видим дали има развитие.
Продължава да НЕ ми се яде, постоянно се усещам подута, пишкам през 15-20 минути и гърдите са ми ужасно чувствиетелни.... иначе всичко друго си е наред Simple Smile Тъкмо свикнах с мисълта за бебе, подготвям се да кажаи на работа, но ще изчакам следващия преглед. Дано всичко да е наред Praynig

# 535
Здравейте и от мен,

аз пък тамън се зарадвах, че съм приключила с гаденето и ето, че днес пак ми е лошо... Нищо и това ще мине, жалко че малкия иска внимание и игра пък аз съм като парцал..Simple Smile)

Момичета, много съжалява за загубата ви! Бързо възтановяване и скорошна бременност. Hug

# 536
Здравейте,
много сте бързи, бях забравлиа колко бързо се изписват тези теми  Hug
Много съжалявам за загубите  Cry Cry Cry
Аз бях в четвъртък на преглед и съм притеснена, по изчисления трябва да съм 7 г.с., но плодът е на размери като 5 г.с. Все още няма пулс и това ме притеснява... на 27ми ще съм пак на лекар за да видим дали има развитие.
Продължава да НЕ ми се яде, постоянно се усещам подута, пишкам през 15-20 минути и гърдите са ми ужасно чувствиетелни.... иначе всичко друго си е наред Simple Smile Тъкмо свикнах с мисълта за бебе, подготвям се да кажаи на работа, но ще изчакам следващия преглед. Дано всичко да е наред Praynig

Дано всичко да  е наред... на мен в 6+ г.с. доктора чу сърцето ... Но при всеки е различно Hug

Момичета - присъединявайте се и във ФБ- там групата е затворена и сме само ние...

# 537
Ох, пак не съм влизала някой и друг ден и сте изписали толкова много, за съжаление нямам време да чета, малкият ще се събуди всеки момент....
Алена, благодаря че сподели за лененото семе, нямах идея. Аз всъщност ям овесени ядки с кисело мляко, но майка ми много хвали действието на лененото семе и реших да напиша и тук. Добре, че се включи да не навредя на някоя майка....
Miminka85, иска ми се да се върна на работа, защото се бях уговорила с тях да започвам да работя и чак след това видях неочакваните две чертички. Сега честно казано не знам какво да правя. Малкият искам да го пускам на градина (не че ни приеха в държавна де....), защото от децата на площадката се учи единствено да се бие и плюе, а ми се иска някой да се занимава по-градивно с него, да има по-организирани занимания, чувствам все по-голяма липса на енергия да му измислям някакви интересни игри с учебна цел. Той да ходи на градина, а аз да си седя в къщи не го виждам, затова уж ще поработя поне до януари. Иначе не е заради майчински и осигуровки...

# 538
  • Nova Zagora
И аз само дето се похвалих,че вече не ми се гади...днес дори водата връщам,сякаш си наваксвам за двата нормални дни който имах Sad
Какъв е смисъла изобщо да пия витамини и фолиева киселина ако повръщам постоянно?

# 539
nora13, как се казва групата във ФБ?

Общи условия

Активация на акаунт