Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 844
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Пис пис ами те вариантите са няколко, но при всяко дете е различно. Ние за лицето пробвахме козирка, не се получи той не даваше да му я сложа, пробвах да го карам да се навежда надолу или пък назад, ами не той просто изпадаше в ужас и беше неконтролируем. Тогава започнахме да му слагаме на лицето голяма хавлиена кърпа сгъната на няколко ката, мъжът ми я придържаше а аз изплаквах по най-бързия начин ooooh!. По съвет на психолога почнахме да къпем кукли/животни т.е. да види че те не плачат като им се мокри главата и т.н. ефекта беше слаб. От душа се плашеше от самата струя, веднъж обаче когато махахме памперса и се беше напикал ужасно и се ядосах и рев не рев го вкарах в банята и първо пуснах леко струята на краката му, накарах го да я пипне после измихме до кръста и така постепенно свикна с душа. До скоро продължавахме с кърпата на лицето, докато веднъж бяхме сами и влязох да се къпя и той с мен в банята и ме гледа как ми тече водата по лицето и беше много впечатлен, че не плача  Crazy и на следващото му къпане и той каза, че като мама ще затвори очите и толкова. Е пак гледам да е по-бързо измиването защото не е съвсем претръпнал, но сме супер в сравнение с преди. Ето тези душове са много интерсни на децата
Скрит текст:

Момичета, това труднопроговарящите майки да знаете че много говорите. Не мога да насмогна да ви изчета.  Laughing

Мдаа аз днес се олях  Blush, то и затова работата ми на никъде  Outta Joint

# 31
Айде запис и от мен. Дони благодаря за темата. Е, нека да започна с добри новини. Имаме нещо като изречение: Днес е моят ден рожден, абсолютно нищо не й се разбира, но поне е някакъв опит.

За психолога, мен ме притеснява, че професионалистите са малко. Колко ли объркани деца и наплашени родители ще има.

# 32
гала , супер  Hug Важното, че има изречение. Малкото, които съм чувала от Йоанна, само аз й ги разбирам  Crazy

# 33
  • Ню Йорк
Гледам коментирали сте нощния памперс. Да си призная и аз не съм го махнала  Embarassed Малкия все настоява да спи по гащи, но аз нещо се услушвам. Да ви питам как се казват тия памперси дето са като постелки за върху чаршафа, че нещо не се ориентирам.

# 34
 Чаршафи за еднократна употреба му казваме ние.  Чувала съм и памперс- чаршаф да му казват newsm78

# 35
Медицински чаршафи предполагам имаш в предвид  Thinking, ето виж това ли са  имат от долната страна найлон. Има ги различни размери и мисля, че ги има и на ролка.

# 36
Точно това са - пелени за легло им викат. Аз като двукратно раждала секцио, само на такива лежах в родилното  Peace

Хм, и моят не е особено щастлив да му мия главата, но само се опитва да ми махне ръцете, не мрънчи...

# 37
  • София
Аз съм купила непромокаеми протектори. Тия - тип памперс много шумулят и Гого не ги иска. А с протектора си се пази целия матрак, защото най-редовно по леглото се излива сок и вода ooooh! Те такъв http://www.png.bg/catalog/166/

# 38
И аз си мисля, че ще шумоли много и евентуално ще се събира защото моя син доста се върти. Дони това изглежда много добре, в пералня ли го переш или на ръка  newsm78 и то трябва 2 поне  за смяна  Rolling Eyes.

# 39
  • Ню Йорк
Аз протектор имам, но той е под чаршафа. Идеята ми беше да сменям само пижамката Wink Той малкия много стиска и сутрин обикновено памперса му е сух, но гаранция няма.

# 40
Аз протектор имам, но той е под чаршафа. Идеята ми беше да сменям само пижамката Wink Той малкия много стиска и сутрин обикновено памперса му е сух, но гаранция няма.
ами махай го. Хриси няма вечер, когато да не е ставала да пиша. Събирай смелост  Simple Smile и действай. Горния чаршаф сигурно ще трябва да се сменя също  Laughing

# 41
  • София
И аз си мисля, че ще шумоли много и евентуално ще се събира защото моя син доста се върти. Дони това изглежда много добре, в пералня ли го переш или на ръка  newsm78 и то трябва 2 поне  за смяна  Rolling Eyes.
Мда, в пералнята. Има 3 - единият е резервен. Голямо удобство е.
Принцеске, а непромокаем ли е протектора? Има значение.

# 42
Ооох,като се сетя и аз колко чаках да я заведа на психолог,все ми казваха,че ще израсне и ще проговори,нищо му няма на детето,ако бях отишла по рано...  Cry  За това,за тези,които имат съмнение бих казала,да не чакат,а да ходят,да питат,да се интересуват...

Иначе Ива сама си пожела да махне нощния памперс,просто започна да го хвърля,да плаче като започна да ѝ го слагам,като настоявах и ѝ сложех на сутринта беше все празен и аз реших да го махна съвсем.Случвало се е да се напишка,случвало се е и сама да става нощем да си взима гърнето,но вече от 2 месеца и нещо нито става,нито се напишква  Party

Моята също не обича да си мокри главата,пък за шампоана да не говорим,писка много,иначе обича много да се плацика във ваната,от душа много я е страх,веднъж я пробвах и не повторих  ooooh!

Аз да ви кажа,има ужасен страх от кучета,ние си нямаме,ама като сме на улицата и мине някое съседско и тя изпада в ужас,навира се в мен до като не се отдалечи. Като види котка и започва "Мац,мац",ама като се доближи до нея и тя почва да писка,ама не е като с кучетата де... Та така   bouquet
Доника  newsm51

# 43
  • София
Здравейте, мами.

Сега сигурно ще кажете, че не е моя работа, но все пак ще споделя за проблема.
Имам приятелка в квартала с малко момиченце на 2 години и 10 месеца. Виждам ги рядко вече, може би един път на месец. Опитах се няколко пъти да поговоря с майката по много много мек начин, защото ми се струва, че нещата не са съвсем добре с проговарянето на малката. Но всеки път срещам следната реплика : "Децата са различни, моето ще проговори късно явно."
Най-вероятно за нея това е вид успокоение, но според мен колкото по-рано се изясни проблема с малката - толкова по-добре.
В никакъв случай не искам да бъда на всяка манджа мерудия и може би ще ме нахулите, че трябва да си гледам своето дете и всеки има право да прави каквото иска с детето си. Но... отгледали сме заедно децата си до 2рата годинка долу-горе и аз обикнах и нейното детенце много и сега ми е мъчно.
Та затова реших да пиша тук.
Попрочетох отгоре отгоре, видях какви са нормите долу-горе. Истината е, че детенцето издава само звуци /сещате се, от онези маймунските "м-м-м", "у-у-у". И нищо повече.
Не знае коя е мама. Не казва дори мама. Не казва нищо, освен тези звуци. Но в никакъв случай няма проблем със слуха, защото се обръща, като я извикаш. Но тя общо взето се обръща винаги, когато чуе по-рязък говор от майка си.
Та се чудя, какво да направя... Аз ли си внушавам, че има някакъв проблем това детенце? Как да постъпя според вас?

# 44
violenzaa, моят педиатър се стресна когато разбра, че детето ми не казва "мамо" на 2 годинки.Казваше думичката на 1 годинка, но след това спря.Едва на 4 години осъзна, че сме мама и тати. Confused
Според мен опасенията ти са основателни. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт