Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 825
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • София
В предната тема бях постнала за пловдивчанки една инициатива на Сивена - потърсете и в интернет. Поемаше се голяма част от таксата. Не им правя реклама - попадна ми просто, а за доста хора ретапията си е скъпо удоволствие.

# 16
Малко информация за пастелите и фулмастерите. Пастелите по ярки ли са им цветовете? Ами фулмастрите? Ние в понеделник купихме фулмастери, защото тя искаше. Заведе ме до книжарницата и си поиска "Едни фулмастили"  Joy. Не че няма у нас....

# 17
licorn, още малко ще ме навиеш за второ.  Flowers Bouquet
Ама както пише mibobo "как ще го хвана пък кога да го събудя?", първо да махнем нощните памперси на първите деца. Praynig

# 18
licorn каква е тази "водна терапия"? Впрочем къде посещавате логопед и психолог, че и ние май ще започваме?

Ха-ха, това е мой термин... просто малкият обожава вода под всякакви форми - течаща, налята в съдове, съдчета и съдченца, от чешма, душ, маркуч... Та днес го пратих с нашата баба да перат килими в другата баба на една голяяяяма тераса и цял ден ще е като жабче - мокър, цапащ и щастлив  Laughing
За логопед ще ти пиша на лични.

n_alex76, наистина е страхотно да ги наблюдаваш двамата... дори забелязах, че вече си мисля не в стил "ох, какво не може баткото", а "яяя, какво може дребната". Дори се старая и нея да обучавам, както работим с големия... пу-пу, има напредък засега. Ама съм като изцедена.
     За нощен памперс не мога да дам съвети, аз си мислех, че ще е трудно, но по съвет на логопедката /щом си махнала единия, махай и другия/ го свалих и о, чудо - нямаше поразии...не знам как. Тя казва, че има голяма разлика между деца със и без памперс - добиват повече увереност и самочувствие някак...

# 19
Прави са били специалистите за памперсите. Като махнеш дневния махаш и нощния. Аз изчаквах да видя сух нощен памперс, но такова чудо така и не ми се случи. Реших да пробвам. Още има фалове и става и аз я вдигам, но вече пиша един път, а не 2 или 3 пъти през нощта както беше в началото. Но си казах, че трябва да съм постоянна и се случват нещата. Смятайте щом на третата вечер си посика памперс  Joy ....
Аз също се вглеждам в по-малките деца и веднага констатирам различията с развитието на Хриси. Ама ме е яд, че аз забелязах, но никой не ми обърна внимание  Crossing Arms

# 20
Погледнах линка Дони. Добра инициатива. Само ми се иска този път да отида при някой с добри отзиви, че първият път от мързела си изпатих и отидохме в един център близо до вкъщи и горко съжалих!

"водната терапия" и на сина ми му е любима, освен когато влиза в банята да се къпе. Тогава някакъв ужас настава Sad

eli82eli и аз забелязах липсата на говор и доста се притеснявах доста преди да направи две годинки, ама послушах личната: "като стане на две тогава ще гледаме...момчетата по бавни и т.н." Само ако беше попитала до колко разбира речта или посочва ли с пръст... Яд ме е, че се гледт само мерки и теглилки!!! Според мен както има профилактичен преглед при ортопед на 6 месеца, такъв трябва да има и при психолог/логопед.

# 21
И аз тук  Peace
Момичета, нормално е да се страхувате и притеснявате за второ дете. Напълно човешко си е. Който се е изгорил от тиква, и през плет я духа.
С големия ми син имах трудна бременност, тежко и травматично раждане. После първата година след раждането на първия син премина през съмненията за хидроцефалия, някаква степен на физическо и умствено изоставане, отделно му правиха операция от хидроцеле на 6м., после слъзно каналче беше запушено. Слава Богу, притесненията ми се оказаха излишни, детето проходи след рехабилитация на година и четири месеца, проговори, макар и  по-късно. Та скоро след това се оказах бременна, но загубих бебето в първия триместър. След една година отново така. И наистина се бях уплашила от бременностите и ужаса от загубата на бебетата, та си бях казала, че повече няма да бременея. Да, ама се оказах бременна отново (почти невъзможна работа, уж се пазехме). И ревах. И ужас изпитвах. Но пък бременността ми с Явор беше най-леката на света. В чудесна форма бях, без грам контракция, в деветия месец се изкачвах на Стобските пирамиди. Та всеки случай е сам за себе си.
Е, има си значение дали си минавал през трудности. Неслучайно толкова му треперя на Явор сега и въпреки че абсолютно никакво друго изоставане няма при него, освен говорното, страхувам се. Но и за секунда не съжалявам, че го има.

# 22

Според мен както има профилактичен преглед при ортопед на 6 месеца, такъв трябва да има и при психолог/логопед.

за това не се бях сещала, но съм твърдо ЗА  Peace , така ще се хванат много от рано проблемите при децата и ще се реагира адекватно.

Пис пис какъв е проблема с банята? В смисъл от какво се страхува, защото с моя син имах много проблеми с къпането и чак наскоро вече успяхме да направим къпането желан процес Whistling. Най се ужасяваше от мокрене на лице въобще глава, отделно го беше страх от душа и много дълго време се къпехме във ваната с поливане. Та сега вече се къпем в банята на душа като мием още една камара коли с нас и има скандал когато трябва да привършваме ooooh!.

# 23
  • София
Водна терапия - моя водолей се къпе като е в нас минимум по 3-4 пъти на ден ooooh! Сеага като е топло редува басейн, баня, басейн, баня Rolling Eyes Види ли вода е там. Всички локви са негови. Няма грам страх от вода.

# 24
mibobo, повечето деца не обичат да им се мокри главата. Големият си син, много кротък иначе, ревеше само по време на къпане. После свикна с един голям леген, но и досега мрази да му мия главата.
Малкият пък винаги е обожавал банята и водата като цяло, но пак врещи, като му мия главата. И май всички познати дечица не умират от кеф.

# 25
Водна терапия - моя водолей се къпе като е в нас минимум по 3-4 пъти на ден ooooh! Сеага като е топло редува басейн, баня, басейн, баня Rolling Eyes Види ли вода е там. Всички локви са негови. Няма грам страх от вода.

ами супер  Simple Smile водата е много полезна за децата, и значи си имате всекидневна водна терапия не се оплаквай  Joy Иначе сериозно защо не го запишеш на плуване някъде  Thinking.

Ана2 най-вероятно е така и именно поради този факт бях гледала в едно предване на Гала, как в Америка  започват като профилактика още от съвсем малки бебета да им поливат направо лицето с вода за да свикват, а не ние както ги къпем с лицето надолу.

# 26
mibobo  едно към едно  Simple Smile Главата, лицето, душа! Сега дори и при крачетата плаче. Страх го е дори и аз като вляза да се къпя. Главата му мия само веднъж седмично само и само да е спокоен. Обяснявам всеки път, че нея няма да я мием, но въпреки всичко плаче. Иначе ми е смешен, че като го питаш как си мие косата и показва Simple Smile Като набара някой шампоан или каталог с такъв и си ги търка по главата. Ще каже някой, че му е най-любимото занимание. Вечер си влиза в стаята, сяда на гърнето, после си грабва четката за зъби. Тръква я един два-пъти уж ги е измил и веднага ляга в леглото - само и само да избегне банята. Какво ли си вика "това е достатъчно-няма да и правя проблеми за леките неща, и тя няма да ме изкъпе"  Laughing
Ще съм много благодарна за всякакви съвети   bouquet

# 27
Момичета, това труднопроговарящите майки да знаете че много говорите. Не мога да насмогна да ви изчета.  Laughing

# 28
  • София
Момичета, това труднопроговарящите майки да знаете че много говорите. Не мога да насмогна да ви изчета.  Laughing
факт, който сподели и психиатърката - с баба му сме говорели прекалено много  Rolling Eyes И той не виждал смисъл да си прави труда Joy

# 29
 Joy Хахахах,аз съм така само виртуално иначе с мъжа ми сме тапири от класа и то горкото дете няма на кой да се метне  Crazy

Иначе за задължителния консулт с психо съм твърдо ЗА , защото много родители отричат проблемите на детето си и си затварят очите под предлога, че ще мине с времето......

Общи условия

Активация на акаунт