Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 894
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
mibobo,
130 евро за 5-те комплекта и ти пращат подарък - допълнителни карти със схеми за Никитин 1. Но това е цена на магазин, не на производителя. Надали ще има фрапираща разлика, но все пак.
Ето го производителя:
http://www.logo-verlag.de/englisch/SID=a634cda9cd01f60617054bb2c … 4/shop/index.php3

# 616

_Hope_ вчера водихме детето на  логопед за 1 път,изрази мнение че има изоставане с година в говорно отношение,лепетна реч и тн ма-ма да-да ба-ба това е от него на този етап само.Съмнява се и за дефицит на вниманието,иска да направим аудиограма на слуха,която пък доста ме безпокои защото се правела под пълна упойка.Днес сме на детски невролог,ще видим какво ще каже и той,ще пиша след това.Иначе според мен си разбира доста неща,не всички команди изпълнява,но все пак.В яслата го определиха като РАЗЛИЧНО дете Confused не бил като другите,не се включвал в общите игри,което сами разбирате като майка ме притесни сериозно,не знам какво да правя,мисля,чета не знам.Почваме да го водим при специалисти за да отхвърлим едно по едно съмненията дай боже Praynig

# 617
mamanadvama,
разбирам тревогите ти, всички от там сме минали. За аудиограмата не мога да помогна, не сме правили. Надявам се, да споделиш, какво е становището на невролога. Иначе, мястото за обследване е Св. Никола - Александровска болница. Междувременно, докато обикаляте специалистите, е добре детето да започне логопедична терапия. Колкото по-бързо, толкова по-добре.
От кога сте на ясла? Питам, защото моето момиче едва в края на първата година започна да се заиграва с деца.
Помоли персонала да ти разкажат по-подробно. Детето не играе с деца, или не се включва при пеенето на песнички, примерно, при груповите игри.
Има ли други странности - в храненето, предпочитаните игри, социализацията?
На първо време изключете телевизори, компютри и телефони. По-нататък, когато се стабилизира, може да ги ползваш, като награда, освен това има хубави образователни игри и филмчета. Но сега има нужда от друг тип занимания. Много можем да изпишем, кое и как сме правили, но в момента ти е достатъчна каша. Всичко ще се оправи, имай вяра! Hug

# 618
  • София
Ей, шопохолички, смогване нямате ooooh!
mamanadvama*, каквото и да е на детенце - първо, ти няма да спреш да го обичаш по-малко, дори напротив и второ - на време си се усетила и задействала. Преди около 10 странички на тази темакоментирахме аудиограмата.  За някои ще е досадно да прочетат отново, но - ако детето няма проблеми с упойки не е нещо страшно, трае няма и час. Излиза детето от упойка и се прибирате вкъщи по живо по здраво  Rolling Eyes Преди упойката се дава малко диазепам, за да е спокойно детето по време на биене на уопйката. Питах, но за съжаление не дават и за вкъщи  hahaha Това в кръга на шегата разбира се.

# 619
_Hope_ Hug много много благодаря за вниманието,знам че прекрасно сме разбирате каква нужда имам аз самата като родител от помощ и съвет в този момент.Детето е от май месец тази година на ясла,но често боледуваше,така че от 5 месеца дали има 2 пълни не знам.Не се включвал в игрите,но пък минавал отгоре и развалял всичко понякога,което мисля си и е пак опит за общуване.Да на логопед ще тръгне в най-скоро време само да оправя документите.За храненето-храни се добре и разнообразно,в яслата даже бъркал и в купичките на другите деца.Радва се  като чуе песнички и пляска с ръце оживено.Обича да реди кубчета,притеснява ги че бързо му омръзват игрите не може да се задържи вниманието и концентрацията,нещо което не знам на този етап защо толкова ги безпокои.За телевизора може би имаме вина-доста дълго време само пред него е стоял и с биберона също трудно го отучихме.Има по-голяма кака,но тя за съжаление като цяло не се занимава с него Cry.Благодаря за подкрепата! Hug

# 620
Ако е възможно Галактическа Принцеса да ги вземат, тогава ще искам само Никитин 1, защото както писах, тежички са си игрите.
А иначе мен митницата не ме притеснява толкова, колкото цената на превода до Украйна.  На практика и двата разхода могат да се заобиколят, ако насрещната страна е мотивирана да съдейства, но вече съм се убедила, че е трудно човек да разчита на това и не ми се иска да поемаме риска.

# 621
Значи последно молим Галактическа Принцеса да си помисли дали би могла да донесе около 5 игри с кубчетата, т.е. около 5кг. И да не се притеснява да откаже ако е неудобно  Peace

mamanadvama* това за концентрацията при 2 и половина годишно и мен ми изглежда малко несериозно Crazy, не им се впечатлявай толкова на коментарите имай си едно на ум каквото ти кажат, все пак те го наблюдават по цял ден, но не приемай всичко толкова навътре Hug.

Ей, шопохолички, смогване нямате ooooh!

Joy Joy Joy Joy Joy

# 622
Аз съм голяма патка. От първият пост на Dandi бях разбрала, че само доставката струва 24 лв. и през цялото време се чудех защо казва, че излизат евтино  ooooh! Дайте наистина да се преброим колко хора ги искат тези кубчета да прецени Галактическа принцеса дали може да ги вземе. Доколкото виждам кутията е с приблизителни размери 20 на 20 см и тежи към килограм. Нека всеки напише +1 в пост, за да се броим лесно

+1 за никитин 1

П.С. Dandi нали уптването с фигурите е вътре в купията. В някои сайтове, които гледах го продаваха отделно, но тук не го виждам като артикул.

Правилно си разбрала, ако си поръчах сама едната игра, доставката й щеше да е 24 лв. Но схемата за изчисляване на тарифата е такава, че нараства малко при увеличаване на килограмите. Или ако ги нямаше другите простотии, щяхме да достигнем доставка от 10 лв. на човек за 2 две игри или 7 лв. за една, което смятам, че ни устройва отлично.

Иначе, доколкото разглеждах снимките, вътре има книжка.  http://images.ua.prom.st/12981642_w640_h640_img0110.jpg

# 623
Хоп и аз в последния момент +1 за Никитин 1.

mamanadvama* добре дошла и бързо да започнеш да се хвалиш с напредък на момчето си. Вярвай в детето и работете много.

# 624
Таксите за валутните преводи не са  никак малки. Така че сякаш единственият ни шанс е Галактическа принцеса. Остава да се съгласи и да се уговорим за паричките  Praynig Simple Smile

# 625
Мама на двама, моят племенник беше с вашите симптоми и се оказа, че телевизията много му вреди в това отношение. Забравиха, че у тях има телевизор, както и предприеха някои други мерки и както дребото казваше само някои отделни думички, започна да говори с цели изречения.
При моята кукла обаче проблемът е друг и това не работи.

# 626
  • Най-сетне у дома
Mamanadvama, добре дошла и бързо напускане на темата желая  Hug
Концентрацията не е нещо, което се появява по магически начин на 5, когато е време за предучилищна. Тя е, грубо казано, неврологично обусловен механизъм и се заражда и гради от ден първи. Но може и да се възпита, детето да се обучи в концентрация. И на вас сега ви е времето да започнете да го правите.

Както се казва, +1 за телевизора. Той е просто убиец на концентрацията и речта при децата. Понеже и за мен беше изненада, а уж това съм учила, уточнявам - вреди не съдържанието на гледаното, а бързо сменящите се картинки.

Едно по едно, нещата ще си дойдат на мястото, само действайте  Hug

# 627
Концентрацията не е нещо, което се появява по магически начин на 5, когато е време за предучилищна. Тя е, грубо казано, неврологично обусловен механизъм и се заражда и гради от ден първи. Но може и да се възпита, детето да се обучи в концентрация. И на вас сега ви е времето да започнете да го правите.
Как се обучава детето на концентрация. Христина е много зле с вниманието и концентрацията. Когато реши, че нещо не е интересно и няма да го прави може да стои на стола, но буквално блее в нищото. Адски се изнервям. Ето вчера и се скарах.... Embarassed

# 628
  • Ню Йорк
Ще донеса, няма проблеми. Само ако може може някой на скайпа да ми обясни точно кое от къде как и т.н. Simple Smile

# 629
   _Hope_ , това яйце го видях при психоложката. Тя имаше книжка със схеми, ще потърся и в нет-а дали няма да изкочат. Но като цяло каза,че се започва с него около 6-тата год, но е преценила, че Йоанна би могла да се справи. Като цяло помага за пространствено и логическо мислене, упражняване на периферното зрение и концентрация. Аз мисля да го ползвам за занимание в дългите зимни вечери, че вече съм почти на изчерпавне  Simple Smile

Ох, моля светнете ме колко ще струва Никитин 1 от този сайт, че вече се омотах от немски и руски линкове ..... Crazy  Blush

Общи условия

Активация на акаунт