Аз съм на 50 и изглеждам добре!

• 60 043
  • 377
  •   1
Отговори
# 165
Ернестина винаги съм я харесвала, много интересна жена според мен. Нищо че и личат годините,защо пък да ги крие. Важното е че има излъчване,жизнена е,атрактивна,предизвиква интерес. Много по-добре, от колкото да е с изпънато, безжизнено лице. Примерно ботокса (според мен) точно такъв ефект дава на лицето, безжизнено, без никаква емоция.

Oh!
Днес бях на кожен лекар за една бенка. Аз съм ОК, но лекарката ( доцентка! )...  като я видях прехлъцнах. Някой беше попрекалил с ботокса или подплънки по лицето й .... не мога да си помисля че някой който е дерматолог  би позволил да се случи това нещо на лицето му. Очите й бяха на моята възраст жена на 40-45,  обаче лицето - подпухнало, дори усмихнато изглеждаше странно. На младини е била красива. ... Помислих за децата си - как ли ще се стреснат ако ме видят в този вид. Май повече се харесвам с емоционалните бръччици около очите,  отколкото да съм с подобна  не-моя физиономия.

# 166
С кожено яке съм на другата снимка, да. А сакото ще нося с черна рокля, както и с черен панталон.
 Да видим каква ще е реакцията на хората, които ме познават...Реших да купя това сако, защото обикновено ходя почти изцяло в черно от няколко години и пробвам да внеса малко цвят. Не харесвам убити бабешки цветове и избрах това. Ще видим.....
Иначе чакам есенните колекции да видя какво ще мога да си позволя. Сменям почти изцяло гардероба си тази година с оглед на това, че ще нося дрехите в следващите 2-3 години редовно. Днес ще си боядисвам косата. Купих по-светла боя от тази, с която съм на всички снимки. Всъщност ще върна естествения си цвят-светло кестеняв. Ще видя как ще стои....
Иначе се боядисвам на месец и половина, мислех, че ми се налага често, но прочетох назад, съвсем добре е.
Не бих си сложила инжекция в лицето, нито пък да си правя операция, страх ме е от резултата.

# 167
Ще те хване ли равномерно боята? Имам в предвид , не трябва ли първо да изсветлиш с нещо друго.
Защото само с боя може да ти станат светли само корените.

# 168
Ще те хване ли равномерно боята? Имам в предвид , не трябва ли първо да изсветлиш с нещо друго.
Не може, ами със сигурност така ще стане, аз чистя тъмно кестеняво вече 6 месеца, няма махане, краищата ми още са поне 2 тона по-тъмни от корените, направих си и омбре, точно с тази цел  ooooh!
п.с. Извинявам се, че не е по темата.

# 169
Не може, ами със сигурност така ще стане, аз чистя тъмно кестеняво вече 6 месеца, няма махане, краищата ми още са поне 2 тона по-тъмни от корените, направих си и омбре, точно с тази цел  ooooh!
п.с. Извинявам се, че не е по темата.

Що да не е по темата? Grinning
И аз  от личен опит знам че така става. Ти с какво буташ тъмното,че ти отнема толкова време?

# 170
Що да не е по темата? Grinning
И аз  от личен опит знам че така става. Ти с какво буташ тъмното,че ти отнема толкова време?
Опитвах се и аз с по-светла боя да го бутам, но нищо не стана. Фризьорката ми каза, че ще стане само с обезцветяване или сама да си израсте и да се подстригва тъмното, докато изчезне. Или къса прическа. Аз обаче не исках къса коса, цялостно обезцветяване също не ми се правеше и направихме омбре, което пак си е вид обезцветяване. Получи се добре, само че ми изсуши доста косата и сега залагам на подхранващи маски и чакам, останаха още около 3-4 см. и не се забелязва толкова, но аз си го знам и адски ме дразни.
Сега малко по темата, аз нямам 40 още, но забелязвам, че именно цвета на косата омекотява доста чертите и точно затова тръгнах да гоня по-светъл цвят кестеняво.
Така, че unadaptable добре се е ориентирала към по-светъл цвят, просто трябва да намери начин да го докара  Peace

# 171
Днес съм настроена много сантиментално, и не мога да спра да мисля за това от какви безумия ме е спасила баба ми (тя сега е на 66) и с какво търпение и постоянство ми е набивала ден след ден женски мъдрости в главата..............
Б - Не така, крем се нанася с леки движения, всички движения по лицето и шията на жената трябва да са отгоре надолу. ............

Баба ти е сладурка, поздрави я   bouquet
А това вярно ли е за движенията за крема отгоре надолу? Това само за лицето и шията ли е? Щото за целулита четох, че движението било  - отдолу-> нагоре?
Аз се записвам в темата, току що навърших 48, бих могла и (още) по-добре да изглеждам  Laughing
А за обезцветяването на косата - аз като реша да си сменям цвета си правя първо няколко маслени бани - 2 макс 3, старата боя пада, а и косата се подхранва.

# 172
Кремът не се нанася отгоре надолу, а по схема:

На мен ми се иска да си правя по-често домашно приготвена маска на косата, само че не зная каква смес е подходяща за боядисана коса. Моята е твърда и ми се иска да я направя по-мека .

# 173
Elanor, аз си бях руса,после една сутрин осъмнах с идеята да съм черна обаче не се харесвах и пак минах на русо. За изсветляване ползвах изсветляващ крем,той е мааалко по-силен от боята, но пък не е така агресивен както супрата и праховете.

А онези продукти които премахват стара боя хич не ги ползвайте,пробвах и от тях и косата пак си се скапва както от изрусяване.

unadaptable нещо липсваш,усещам че се боядисваш в момента и не си успяла да прочетеш...

Аз се мацам цялата със зехтин и коса и тяло,от главата до петите. Само не знам, мазното май бута от боята,особено на тъмна коса си личи. И тривитаминол си слагам,на косата само,ама и той е мазен.
То като цяло на косата си и трябва мазнина,боята изсушава и "убива" естествената "мазнина" ако мога така да го нарека.

# 174
 Да, боядисах се. Обаче.....май ще мине време, докато успея да върна цвета, не е точно тъмно кестеняв, но не е и светло кестеняво. Confused Сигурно ще ми трябва поне 1 година до постигане на желания цвят. За допълнително изсветляване...не знам. Късо няма да се подстрижа. Не съм мислила как ще избутам цвета, ако реша да си връщам естествения като започнах да се боядисвам по-тъмно...

# 175
  • В полите на Пирин планина
Евентуално с доста по-светла боя може и да се получи изсветляване, но не на дълго напластявани дължини. Но трябва да се почне от дължините, защото естественият корен реагира по-бързо от боядисаните дъжини. Лично аз съм се изсветлявала от 7 на 9 с две боядсвания. Но първото беше много неуспешно - корени 9-ка, а дължини - около 8-ца. Много е грозно  newsm78

# 176
Съвет: Боядисвай само корените, остави дължините да се измият просто, за да им падне дълго напластяваната по-тъмна боя. Сега като боядисваш цялата коса пак напластяваш боя и дори и по-светла тя не може да неутрализира по-тъмния цвят от преди. И да, ще отнеме доста време. Аз 300 пъти съжалявам, че се намазах веднъж с двойка, просто така, без да мисля. Не съм и предполагала, че ще е толкова трудно да си върна светло-шоколадовия цвят.  ooooh!

# 177
Боже мили, с тоя крем Rolling Eyes. Ами, объркала съм се като съм го писала, естествено че отдолу нагоре за шията и от центъра към периферията на лицето с възходящи движения, схемата горе е мн точна.
Обратно на гравитацията  Peace

# 178
Да, боядисах се. Обаче.....май ще мине време, докато успея да върна цвета, не е точно тъмно кестеняв, но не е и светло кестеняво. Confused Сигурно ще ми трябва поне 1 година до постигане на желания цвят...
С което ще изхабиш косата си повече и ще изхарчиш повече пари за бои, от това да отидеш на добър фризьор, който да го направи отведнъж със съответните терапии. Според мен.  Hug
И друго искам да ти кажа - от доста години съм във форума, с различни регистрации, макар и да не пиша. Запомнила съм ника ти положително. Направо се учудвам от тия ти неволи с облеклото и близките.В смисъл - как ти влияят. Струва ми се, че би изглеждала нелепо с "бабешки" дрехи. Не че видях сакото, де...
Аз си обръщам внимание/всяка сутрин упражнения за 20-30 мин./ и сега изглеждам не по-зле от на 30 /да не кажа и по-добре/ в тяло. От 20 - със сигурност. За да съм обективна - без бюста. Ама пък да са живи и здрави производителите на бельо /щото от оперативна намеса смисъл не виждам/. И от лицето не се оплаквам, макар и да си имам мимически и гневна по-изразени. За тях напоследък си пречупвам крайно отрицателното мнение за ботокса. Все още съм против, но до 50, знам ли.За сега си намерих панацеята в лицето на една марка бяла козметика и не я сменям за нищо на света.
На мен ми се иска да си правя по-често домашно приготвена маска на косата, само че не зная каква смес е подходяща за боядисана коса. Моята е твърда и ми се иска да я направя по-мека .
Виж в темата за маслата тук. Аз всяка неделя си слагам масла на косата за няколко часа. Каквото хвана, без специална рецепта.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 06:36 от Гретел

# 179
Гретел, благодаря, но не ти ли отмиват боята тези масла?
Би ли споделила марката на бялата козметика, която ползваш?
 Flip Flop Fantasy, не е станало кой знае какво  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт