Аз съм на 50 и изглеждам добре!

• 59 973
  • 377
  •   1
Отговори
# 90
Grinning знаят,бабите,знаят.

А пък мойта от както ми каза че дреха на опаки не се оставя,ми е като проклятие. Никога не оставям,а като видя обърната дреха,веднага я оправям. Думите и бяха:
"На човек дето дрехите му са на обратно,всичко му е на обратно".
А на ММ баба му ме прави луда! "Що все си бледа? Що не се гримираш? Що един път не съм те видяла с рокля? Що си все рошава?" Последното е щото съм била с пусната коса.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 21:51 от Christians Mum

# 91
Много "бабешка" стана темата!  Laughing

# 92
  • някъде под слънцето...
По резултатно е да се използва крем за изсветляване на сенки под о4ите
има доста голям избор на марки.
Някои като Сисли имат крем за контура с пигменти, не6то като две в едно.Бенефит имат много добър коректор с лифтинг ефект...
sl, жената няколко пъти вметна намеци за финансите си. Помисли дали Сисли или Бенефит са вариант за нея, ако искаш съветите ти да бъдат полезни.

Мога да и предложа много евтини не6та, за проблема, но нито едно може да се сравнява по резултати с посо4ените.
Дали това 6те и е полезно?

Make Up For Ever Full Cover е добър продукт.С добро покритие, но не е подходя6т за зрели кожи.
По принцип покривните коректори и ФДТ и съответно   под4ертават фините мими4ески бръ4ки, а ако има и други , ги прави да изглеждат по дълбоки.
По принцип съ6то трябва да се внимава с използването на бронзира6ти пудри и озарява6ти продукти...Пове4ето от тях съ6то под4ертават бръ4ките

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 20:54 от sl

# 93
Грижи за кожата след 45 години

Най-трудното в този период е преодоляването на психологическата бариера и умението на човек да се чувства комфортно на всяка възраст. Някои жени преживяват тежко приближаването на зрелостта, а това още повече влошава състоянието им. Няколко минути, отделени на добрата външност и здравето (но не под формата на таблетки), повече жизненост и оптимизъм могат да направят чудеса със самочувствието на жената, да и придадат повече увереност и зряла красота.

От медицинска гледна точка в този период, заедно със стареенето на цялото тяло, старее и кожата – понижава се обмяната на веществата, влошава се подхранването, слоят от подкожни мастни клетки става по-тънък, еластичността на напречните влакна се влошава, отслабват функциите на мастните и потните жлези. След 45-годишна възраст мастните жлези отделят три пъти по-малко мазнини, отколкото в младостта. Целият кожен слой изтънява. Затова е особено наложително да се съблюдават следните правила:

Почистване, двойно овлажняване (сутрин и вечер), подхранване на кожата,
    защита от загуба на   влага.
    Съблюдаване на правилен режим на сън, хранене и т. н.
    Занимания с гимнастика.
    Редовно прилагане на подхранващи и биостимулиращи маски.
    Отделете особено внимание на защитата на кожата.
    Използвайте кремове с биоактивни компоненти или хормони по 10 дни в месеца.
    За забавяне на процеса на стареене, може да приемате адаптогени
     (женшен, елеутерокок, китайски лимонник, златен корен и др.)
    Непременно се подлагайте на масаж и самомасаж.

Маска против бръчки

1 чаша ситно нарязан копър                                                                                   

1/2 чаша вода                                                                                                                 

1 лъжичка мед                                                                                                             

1 щипка смлени корени от теменужки

Копърът се залива с гореща вода и се оставя да престои 1 час. След това прибавете меда и корените от теменужки. Кашата се охлажда и се нанася на лицето, където престоява няколко минути.

Крем против бръчки

1 яйчен жълтък
2 мл ябълков сок
5 мл кайсиево масло
5 мл хамамелис
Сокът от половин лимон

Масло за застаряваща кожа

10 капки масло от лавандула
30 капки масло от жожоба
10 капки глицерин
60 капки рициново масло

Смес за регенериране на кожата на шията и около очите

1 капка миртово масло
10 мл глицерин
10 мл рициново масло

Нанесете внимателно сместа върху кожата около очите и от върха на носа до ушите. Масажирайте кожата по направление на бузите. Повтаряйте процедурата всяка вечер.

Още едно ефикасно противобръчково средство

2 капки миртово масло
1 капка лотосово масло
30 капки масло от жожоба
10 мл глицерин                                                                                                         

50 мл кайсиево масло

Смесете добре всички съставки, за да се получи хубаво масло за масаж.

# 94
С последните няколко поста /пък и с някои от предните/ темата изглежда по-скоро подигравателна...

# 95
Как да не пълнеем на средна възраст

Средната възраст изисква друго отношение към живота и промяна в диетата и храните.

На 20-30 години се стараем да се храним правилно, за да изглеждаме добре. Но на 40, когато се обаждат все повече болежки, грижата за сваляне на наднормените килограми сякаш изведнъж се превръща в необходимост. Най-новите изследвания показват например, че средната възраст на хората, разболяващи се от диабет, се е понижила - от 52 на 46 години, а за да предотвратим този проблем, е достатъчно да отслабнем само с 2-5 килограма. Това не е изглежда толкова непосилна задача.

Как да го постигнем

1. Съставете списък на продуктите, които съдържат прости въглехидрати (захар, сладки и т.н.) и зачеркнете тези, от които сте готови да се откажете. Все пак – направете малко усилие.

2. Преминете към храни с по-малко мазнини. Ако сте свикнали да си слагате в салата много олио или да й добавяте майонеза, няма да постигнете добри резултати. Обезмаслената извара и млечните продукти с ниска масленост, както и рибата, ще ви помогнат да намалите количеството калории с 20-25%.

3. Хранете се често – 5-6 пъти дневно, на малки порции - по 250-350 калории. Разделното хранене няма да наруши комфорта, на който сте свикнали, няма да усещате глад, а в същото време ще започнете да отслабвате.

В рисковата зона са:
- строгите диети, които след 40 години престават да „работят” и дори нанасят вреда на здравето;
- недостигът на желязо, което е особено необходимо за нормалното функциониране на организма;
- сухите храни (крекери, вафли и т.н.), които не засищат особено, но водят до натрупване на наднормени килограми.

Заменете сандвичите с парче чисто месо или риба, зеленчуци, пълнозърнест хляб, обезмаслена извара с плодове. А в близост до компютъра поставете чиния с нарязани зеленчуци.

След 40-те години повечето хора започват да пълнеят поради заседналия начин на живот, който водят. В резултат на това мускулите губят своята еластичност и дори да поискаме да спортуваме, едва ли ще се справим с упражненията, които преди 5 години не са били никакъв проблем.

Въпреки това трябва да правим повече усилия – да се движим, по възможност да тренираме по малко.

Какви натоварвания да изберем

От една страна, такива които да помагат за изгарянето на мазнините, от друга – безопасни за ставите и гръбначния стълб. Започнете с ходене и велосипед. Ако след тях почувствате дискомфорт, посетете басейна. Ако сте решили да опитате фитнеса, избягвайте щангите и гирите – резките и големи натоварвания могат да ви травмират.

Преди тренировка задължително трябва да направите загрявка: на тази възраст ставите трябва добре да се затоплят преди спорт. За да се уморявате по-малко и по-бавно, пийте повече вода – по 1-2 чаши преди тренировка.

На всяка възраст човек може да намери мотив за отслабване. За да го откриете, задайте си например следните 3 въпроса:

1. Защо търпя тези ограничения?
Образът на отслабналата ви фигура трябва да стои твърдо на земята, заобиколен от реалностите на всекидневието ви.

2. Колко наднормени килограми са критични?
Не си поставяйте безумни цели – например да станете 50 кг при ръст 170 см. Като начало доведете теглото си до физиологическата норма и най-важното - научете се да го контролирате.

3. Кога ми е необходим резултатът?
Много е важно да си поставите конкретен срок. Например „искам да отслабна с 2 кг за един месец”. Мотивиращо е, ако целта е свързана с реална дата – сватба, юбилей, среща с бивши съученици, почивка на море.

Да, мнозина твърдят, че “на 50 години животът едва започва”. Но според последните статистики 85% от хората посрещат този юбилей с наднормено тегло. Дори при спазване на утвърдените навици, за това има обективни причини:

• Понижава се обмяната на веществата - с 10% на всеки 10 години.
• Налице са хормонални промени – особено при жените. Яйчниците постепенно намаляват своята активност и отговорността за изработването на женските хормони (естрогени) в голяма степен преминава към мастната тъкан.

И все пак, основни причини за напълняването в тази възраст не са хормоналните промени, а психологическите. Човек осъзнава, че животът преваля – страстите намаляват, децата са пораснали и поели по свой път, нещо е постигнато, друго - не. Спада общият тонус, отиват си страстта и желанието, така присъщи на младостта.

Навлизайки в тази възраст, човек несъзнателно се опитва да се отнася към себе си „както преди”, но всъщност логиката е друга и фразата, че животът започва едва след 50-те е много вярна – идва времето да се занимаваме повече със себе си, т.е. да продължим търсенията си, да открием нови цели.

Психолозите препоръчват именно на тази възраст човек да се опита да разшири кръга си от приятели и да общува повече с тях, като запълва свободното си време с разнообразни и полезни за здравето занимания - танци, музика, спорт. И в никакъв случай да не потъва в спомени за постигнатите в миналото успехи.

На тази възраст в рисковата зона са:

- Симптомите на менопаузата, които могат да бъдат облекчени от заместващата хормонална терапия.

- Мазните храни – с възрастта храната трябва да остава вкусна и разнообразна, но да съдържа колкото се може по-малко мазнини.

- Липсата на суета – на 50-годишния човек е присъщо да подхожда по-рационално и подсъзнателно да избира „солидния стил” на поведение. За работата това е добре, но за теглото – лошо (нали изразходваме все по-малко енергия!).

- Оредяването на кръга от приятели – те стават все по-малко, ние все по-рядко се запознаваме, избягваме сериозните отношения. Причината за това според психолозите са подсъзнателните страхове – всеки вече е преживял страстна любов, сътресения и какво ли още не, става по-предпазлив и се страхува от нови загуби, които сега, с опита, който е натрупан, ни се струват почти неизбежни.

- По-малко спорт и повече спокойствие – с годините отделяме все по-малко време за спорт или танци. А удоволствието, което преди сме получавали от движението, сега заменяме с удоволствието от храната.

Единственият начин да бъде повлияна положително обмяната на веществата е да се движим повече. За тази възраст диетолозите препоръчват поне 15 хиляди крачки на ден - за да може да се намали теглото. А при обичайните си грижи и задължения съвременният човек прави не повече от 5 хиляди.

Ходенето, плуването, ездата, велосипедът са е идеалното натоварване, което помага срещу наднорменото тегло, а и е полезно за състоянието на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система.

Бъдете внимателни към йогата и пилатес. Тези гимнастики наистина са способни да направят чудеса с вашия гръб, но само под наблюдението на опитен специалист.

http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4736

# 96
С последните няколко поста /пък и с някои от предните/ темата изглежда по-скоро подигравателна...

Laughing  Confused

Темата е трябвало да се казва: Aз съм на 30 и искам да дам съвети на 50 годишните

Аз също не съм на 50, но доста побелях и ще ми е интересно да прочета с какви бои и цветове се боядисват дамите на 50 (тези които са побелели)

# 97
Grinning знаят,бабите,знаят.
------------------
А на ММ баба му ме прави луда! "Що все си бледа? Що не се гримираш? Що един път не съм те видяла с рокля? Що си все рошава?" Последното е щото съм била с пусната коса.

Да, тези и аз ги чувах редовно от баба ми.  Laughing Недоумяваше за тена, който искаме да си докараме. Разправяше ми, че едно време само слугините имали тен.
Проявяваше обаче интерес и към новостите. Един ден ме попита "Забелязвам, че на момичетата по улиците косите им са много лъскави, ползват нещо като гланц. Какво е то?"  Mr. Green

# 98
Момичета,опитвам се да открия някоя рецепта за кръговете под очите,обаче не откривам нищо. Няма спасение. Само с козметика се замазва положението...май....

B & C аз съм на 30,но съм си побеляла,в коя категория да се броя....

# 99
В категорията на дамите с побеляла коса  Laughing
Ти с какъв цвят и боя се боядисваш?

# 100
В категорията на дамите с побеляла коса  Laughing
Ти с какъв цвят и боя се боядисваш?

Взимам медено и платинено русо,по една кутия от двете,(на мен си ми трябват 2 цели кутии), смесвам ги и получавам цвета който искам, общо взето резултата е русо Grinning
В момента купувам една боя Франк Провост, но нея май я няма в БГ,а аз съм в Италия.
Като съм си в Бг,купувам различни,не мога да кажа че ползвам еди коя си марка. Само не взимам Палете че ми капе косата от нея,и други се оплакват.

Check Please, баба му все зимата ме вижда, когато съм бяла,ама явно проблема е че не съм с червени,румени бузаци! Mr. Green

Преди време реших да се направя черна, беше огромна грешка,приличах на бабичка, и пак се изрусих.
А иначе като ученичка последните години се боядисвах черна и ми отиваше,но явно съм се променила в лицето и последния път ми седеше зле черното.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 22:57 от Christians Mum

# 101
  • София
Започнах да побелявам на 22 г. Докато стана на 44 се боядисвах. Боите - не си спомням, но главно от Кореком или от чужбина купувах. Боядисваше ме фризьорка в Японския хотел. Разни български бои никога не съм купувала. Ползвах и различни  маски за коса. Но косата постепенно пооредя и реших да прекратя боядисването. Мисля си, че е по-добре да имам гъста прошарена коса, отколкото 5 боядисани косъма. Та вече 6-7 г. си ходя прошарена. Косата ми седи някак си като на кичури, често ме питат дали е боядисана така.
Подстригване и подсилващи препарати  за коса - редовно, от най-добрите. Все пак съм майка на утвърдена фризьорка.
Нали съм подвижна реклама на детето си.

# 102
Aisha, по-добре е,както казваш,да не се боядисваш щом ти капе. Пробвала ли си да се изполиваш с отвари? Какъв цвят ти е косата в същност? (като изключим бялата Mr. Green )

# 103
  • София
Беше тъмно кафява едно време.
Ползвала съм всичко, интересувала съм се. Спирането на боята ми се отрази добре. Сега положението се крепи с витамини за коса и нокти, но винаги преди да започне пролетния или есенен косопад. А и след 45 г. самия косъм става някак по-тънък.

# 104
  • някъде под слънцето...
Aisha
 Годините променят  хормонналния баланс на жената, след определена възраст косъма запо4ва да променя структурата си.Губи плътност.
За това по принцип  е кли6ето 4е след 40 години,  дължината на косата трябва постепенно да се скъсява.
Ве4е има доста марки професионална козметика за коса които предлагат анти ей4 грижа за косата.
Те се  съ4етават добре с хранителни добавки  за пременопауза и менопауза

Писали сме горе долу заедно.

Christians Mum с цялото ми уважение към желанието да  ни информира6 каква козметика да използват 50 годи6ните хидратацията, пък ако 6те и пет пъти на ден да се прави не е оптималния вариант
По4истване и хидратиране са  достатъ4ни  само   за преди 25.. Подхранване е много об6то, и не озна4ава ни6то.
За 50 е желателно да се полззват козметика с лифтинг ефект и стягане на контура, за6тото    структурата на кожата съ6то се променя.Става по  тънка и отпусната.

Няма ло6о 30 годи6ни да  дават съвети на  зрвли дамии, но за да не бъдат голословни, трябва да познават добре процесите и промените, които се извър6ват в организма на тези  дами .Желателно е не6тата , които се публикуват да бъдат пробвани, а не само  копирани от нета.

Ли4но аз не бих могла да препоръ4ам не6то, което съм ползвала( а не само пробвала).Макар, 4е вси4ко е строго индивидуално и няма  продукт, който да е универсалния клю4 за всяка кожа,

6то се отнася за твоето Свеки, вместо да я разнася6 по форумите дай и съвет как да се гримира...

Права си, 4е не е желателно да се използва  цвят за гримиране сходен или близък с този на о4ите, за6тото  така те губят блясъка са...

В България явно това правило не е валидно.Погледни в темата за гримирането, и 6те се увери6, а тям няма дами над 40...

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 23:48 от sl

Общи условия

Активация на акаунт