Мартенски бебок се крие – той ли, тя ли – ще го видим вече ние

• 21 910
  • 688
  •   1
Отговори
# 165
Момичета здравейте,
къде качвате снимките на коремчетата ви и как се казва фейсбук групичката

# 166
Elenka80 благодаря, обясниха ми вече   bouquet

# 167
Проблема е там че апартамента е един, на майката на свекърва ми, и тя искала да иде да види майка си пък щяло да бъде мног пренаселено ако сме всичките на камара, абе да се спасяват, интересно ми е още колко ли ще ми издържат нервите, и кога ще си стегна багажа за Видин Thinking

Хайде, идвай си! Ще ходим на панаир, ще ядеме катми и сладки пуканки  Grinning

Аз пък съм видинска снаха Simple Smile, но тази година ще пропусна панаира Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Снощи моят мъж си замина и няколко дни ще почивам. Заръчала съм му поне едни чорапи да ми купи Simple Smile.
Иначе и аз не случих на мъж, които да улучва подаръците. Изненадите приключиха още първата година с ютия. От тогава сме на планирани подаръци и не мога да се оплача.

Иначе фирменото ни събиране беше на аквапарка около Брезник. За тези, на които им е позволено да дивеят, беше весело. Имаше пейнтбол, картинг и атв-та, много игри и състезания. Аз го ударих на хапване, пийване и приказки.

# 168
Здравейте момичета,

Аз не мога да ви смогна нещо Simple Smile гледах да сложа всички, които видях на първа страничка, ако съм пропуснала някой да ме извинява и да пише пак Simple Smile

В суматохата не можах да разбера обаче в кой е паролата и юзъра за snimka.bg, може да го сложа и на първа страница като линк и да посоча някой за искане на паролата.

Гледам, че се чудите на какъв ехограф се прави феталната морфология. Винаги се гледа на 2D, понеже само там се вижда структурата на органите, на 3 D вижда триизмерния образ, а на 4 D е триизмерния образ + движенията му. По принцип апаратите, на които може да се визуализира 3 и 4 D имат по добра разделителна способност при 2 D изображението и затова се използват и за т.н Фетална морфология, което само по себе си е детайлен ехографски преглед в 2 D.

Гледам темата и за подаръците, там просто нямам думи, колко неромантичен е ММ, и аз обикновенно си избирам подаръците  Laughing

Добре дошли на новодошлите мами Hug

Трябва да помислим и на кой ще прехвърля следващата тема, на някой който си е вкъщи и има повече време, аз след болничния се връщам на работа, а и с малко дете вкъщи почти няма да ми остава време, така че ако някой има желание Simple Smile

# 169
Аз правих БХ преди 2 дни.И понеже и аз имам несъотвествие в седмиците, питах генетичката.Тя каза, че е важно на коя седмица отговоря бебето по ехографско изследване, а не коя е сметнатата седмица спрямо последния цикъл.И на моята лентичка вървим 1 седмица назад.

# 170
Мамита да ви питам за БХС задължителен ли е или лекаря преценява дали да ме прати. Мойта кума я пращаха за Даун, а на мен никой нищо не ми казва.

# 171
Мамита да ви питам за БХС задължителен ли е или лекаря преценява дали да ме прати. Мойта кума я пращаха за Даун, а на мен никой нищо не ми казва.

Ами аз си правих за Даун, докторът така каза (аз съм на 32г.) и честно казано като чета на мен ми изглежда това да си е БХС или поне аз не разбирам разликата.

http://genetika.maichindom.com/за-пациенти/биохимичен-скрининг/

А дали е задължително - мисля, че не е.

# 172
ЗА БХС трябват размерите на плода, а за Даун не , иначе и двете  са със кръвна проба

# 173
Това не го знаех. Ама то аз доста неща сега научавам и тепърва ще уча Simple Smile винаги има първи път  Grinning

# 174
БХС  или Биохимичен скрининг или Биохимичен скрининг за синдром на Даун, дефекти на невралната тръба и други хромозомни болести
Все едно и също е.
Ето и изискванията на НГЛ. 
За изследването е необходим предварителен ултразвуков преглед, който задължително трябва да съдържа следната информация:   
- дата на прегледа (до 2 дни преди вземането на пробата) - дата на прегледа (до 2 дни преди вземането на пробата)
- дължина на ембриона – т.нар. CRL. Тя трябва да е от 41мм до 79 мм, тъй като използваният от нас софтуер оценява риска за синдром на Даун само при такива стойности (в тези граници).    
- NT (т.нар. нухална транслуценция), измерена в мм   
- допълнително, може да се отбележи наличието на носна кост при плода, при което оценката на риска за синдром на Даун е малко по-прецизна.
+ кръвна проба

# 175
Да се надявам че Марков в четвъртък ще ми каже какво(кои) да правя

# 176
  • Велико Търново
Здравейте, завръщам се след едноседмично отсъствие и нямате изчитане. Опитах се, но не не смогнах да изчета всичко.
Добре дошли на новите мами, честито на всички научили пола, не са млако гледам.

Ние бяхме малко на почивка, отрази ми се добре без компютър цяла седмица Simple Smile
Гледах и албумчето, големи сте сладурани, чак ме досрамя да кача снимки Simple Smile, ама може и да се престраша някой ден.
Имах час за ФМ на 05.09, но го отложиха за 10 и ще чакам. Иначе се чувствам добре корема расте стремглаво и като гледам има коренна разлика от преди седмица. Преди изглеждах като понапълняла, на моите и без това повечко килца, пък сега преличам повече на бременна Simple Smile

Извинявам се, ако пропускам някой с важна новина.

п.с. За всички нови, които искат да се зашиват на първа страничка, пишете ЛС на mart2014.

# 177
Здравейте, майчета аз докато ви изчета и се наканя да пиша по някоя тема вие вече обсъждате друга, но пък ми е много приятно и следя всичко с интерес  Naughty
При нас всичко изглежда ОК този път- другата седмица съм на преглед нямаме търпение да видим малкото човече с таткото. Аз не вярвам да ми кажат пола, нямам нито една позната на която са и казали тук в Англия толкова рано какво ще е бебето, но аз ще питам де  Laughing. Ние нямаме някакво предпочитание само да е здравичко!
Гледам качвате снимки- може ли някой да прати и на мен адреса и паролата. А аз още нямам коремче и го чакам с нетърпение, всеки ден се оглеждам в огледалото и не мога да преценя дали е пораснало или просто защото си похапвам повечко е леко издутичко Embarassed
Лека нощ  Hug

# 178
здравейте, на всички   Simple Smile и аз искам да се запиша в тази тема аз съм в 10 г.с. кога се правят ис -
ледванията за даун имам записан час за преглед на 10 .09 тогава ли ще е . първа бременност ми е  и много ми е неясно  благодаря   bouquet

# 179
До колкото знам биохимичния скрининг е измервания + кръв, а феталната морфология е само измервания. И аз като Светлито съм в четвъртък на БХС и ще питам за разликата лекаря, понеже в интеернет има много противоречиви сведения.  Simple Smile

mimaozka моето коремче определено е нараснало, но определени всичко е сланинки  Laughing предполагам, че когато бебо порасне ще трябва да спи на палатка, защото няма да има за него място в тумбачето  Joy

Ралица първите изследвания за даун се правят 11-13г.с. и поне в София е хубаво да си запазиш час 1 месец предварително. Реално си запазваш 2 поредни часа, защото един не стига. Само в Майчин дом и Токуда взимат кръв, така че ако си правиш измерването на плода (ървата част от изследването)  на друго място трябва същия ден да търчиш да даваш кръв, защото ако преспиш на другия ден бебето е с други размери. Вторите изследвания се правят 15-20г.с.

ФМ -
http://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0 … %D1%81%D1%82.html

БХС -
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=651

Общи условия

Активация на акаунт