Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 42

• 45 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Започнах само със сипрала и гланц последните години в гимназията, истинско гримиране за абитуриентския бал - даже майка ми ме гримира, защото може много добре, тя и рисува добре де, както и аз Blush Може би има значение, после леля ми от Италия ми подари същата година сет на Пупа.

# 31
Като ученичка 11-12 клас, после в студентските ми години, та до скоро, грима ми беше само спирала, от време на време молив и много рядко фдт и руж. Откакто чета темата, не излизам без грим. Вкъщи вече имам богат арсенал от сенки, четки, фдт, ружове и т.н. Не минава ден, без да надникна тук и в блоговете на момичета, за да черпя вдъхновение.   bouquet

ПС. Може ли да ми кажете коя е фб групата ви?   bouquet

# 32
  • Варна
Аз започнах да се гримирам в 10-11 клас, спирала и червило само. Едва преди 4-5 години почнах да купувам декоративна козметика от високия клас. Стартирах с фдт на Герлен, метеоритите и бронзър на ЕЛ. За разлика от мен дъщеря ми се "гримира" от тригодишна. Ето снимка нагледно  Laughing
Скрит текст:

# 33
Връщате ме към хубави детски спомени Grinning
Гримирах се откак смогнах да додрапам до чекмеджето под огледалото, тупирах се, фризирах се, после акуратно циментирах с лак и така щапурцах по двора на високи токчета, добре че никой не се обади на Социалните...
Благодарна съм на баба ми, че ме научи как, гледах от нея, а тя беше суетна, червенокоса красавица. Дори ме заведе като бях още ранен тийн и ми купи червила на Лореал, които да ми отиват, защото аз съм брюнетка. Виеше ми се свят и ми се обръщаше стомаха от аромата им, но пак си ги носех с очна линя, естествено.  Flutter  Научи ме да си оформям невъзможната коса...
И сега като гледам нейни стари снимки с колежки, те до една са някакви ретро бедствия с отровно зелени сенки и оранжеви червила, а тя просто изглежда добре.
Вместо да ме критикува и да ми забранява това или онова ми помогна да открия кое ми отива и кое, какво, защо и как. И така ме предпази от много гримни истъпления.
Ta, Less is more и  No make up look тя отдавна ми ги преподаде. Grinning
Благодаря, бабо!

# 34
  • София
Мис  Нели, благодаря за новата тема!  bouquet
Flip Flop Fantasy, много мило ми стана като четях публикацията ти!
По въпроса, аз се гримирам (цялостен грим от около 2 години). Преди това използвах само спирала за очи (миглите са ми руси и не се виждат) и гланц и то от 11 клас. Никога не съм изпитвала необходимост от повече грим, а и откровено казано, не съм се интересувала. Като ме гримираха за бала в 12 клас се гледах много странно. Хем се харесвах, хем не ми беше приятно да имам толкова много неща върху лицето си, а и за като Алена изпитвах страх, че нещо ще се разтече, размаже .... Heart Eyes

# 35
Благодаря за новата тема   bouquet
Започнах със спирала и култовото черен молив и кафяво червило някъде към 7-8 клас  Mr. Green
От тогава постоянно съм имала в наличност 2-3 червила, фдт и пудра, сенки и моливи, но ги ползвах много рядко.
Преди 1-2 години някъде ми поомръзнаха парфюмите и се прехвърлих на гримове  Laughing открих ружовете и бронзърите и се влюбих в тях  Heart Eyes

# 36
Aз не помня кога съм започнала да се гримирам (бях прекалено малка), но не си позволявах да излизам гримирана навън. В 10,11, 12 клас съм ходила само със спирала и наѝ много гланц.
Като студентка също не мога да кажа, че съм се гримирала много.
Истинското гримиране започна  когато бях около 25 - ФДТ, пудри, сенки и т.н.  Grinning
Аз нямам спомен да съм се притеснявала, че ще се размажа, но ме беше срам да се появявам гримирана на улицата - не се харесвах и се притеснявах, че ще стана за смях  Laughing

Показвам снимка на днешния ми грим и понеже е на цялото лице ще я махна по-късно
Скрит текст:

# 37
Гримирам се от 7-8 клас: с постепенно въвеждане на целия арсенал - очна линия, червило, молив, фон дьо тен, пудра, руж... Винаги съм се гримирала, откакто се помня. Сенки си слагах с апликатори, а не с четки. Покрай форума започнах да използвам висок клас козметика и четки.

С годините гримът ми става по-минималистичен и изчистен; или поне по-естествено излъчване придава по-качествената козметика, която започнах да ползвам. Започнах и в по-голяма степен да държа на добрата бяла козметика - защото хубавата кожа е в основата на добрия грим.

# 38
  • София
Аз започнах да се гримирам в 8-ми или 9-клас. Имах едни джъмбо моливи в светло синьо и в графитено, добавях им и черен молив и опушвах с клечка за уши.  Twisted Evil Но "сухите" тренировки започнаха много по-рано, понеже има сестра, с 8 години по-голяма от мен. Само чаках да остана сама вкъщи и се започваше...След това можех с часове да се гледам в огледалото - колко различно изглеждах само! Първият ми фдт беше в 11-ти клас, на Манхатън в една черна тубичка. Оттогава не съм спряла да се гримирам, както си трябва, с всичко.  bowuu Открих ви преди малко повече от година и почти всеки ден надзъртам тук. И аз постепенно се сдобих с доста четки,а преди да ви открия използвах само апликатори.
Искам да и аз да попитам как мога да се присъединя към групата във фб.

# 39
Инглот пасифик блу червило 290 + дюралайн

вторият е перфектен за очни линии и цветни спирали, гримьорката ми показа варианти, но се работи добре с пигменти, не с компактни сенки

# 40
  • София
Мариша, дъщеря ти е бонбон  Heart Eyes и освен това е със страхотен грим  Joy.
Моята дъщеря много обича кабуки четки и винаги когато си гримирам си изпросва една, получава и капаче от пудра и бърка вътре и се маже с чистата четка, но много задълбочено сякаш прави супер изпипан грим  hahaha.
Гримирам се от много отдавна...не помня от кога. Може би от 7-8 клас.

# 41
Имате ли продукти на Alverde, които да ви харесват и бихте препоръчали?
Аз видя някаква бронзираща пудра и много и се чудя.
На Аlverde си купих масло за тяло и понеже ми хареса, сега се чудя дали има и други продукти, които биха ми харесали

# 42
Имате ли продукти на Alverde, които да ви харесват и бихте препоръчали?
Аз видя някаква бронзираща пудра и много и се чудя.
На Аlverde си купих масло за тяло и понеже ми хареса, сега се чудя дали има и други продукти, които биха ми харесали

не, нямам
понеже са "природни", всичко или мирише естествено гадно, или съм го купила вече повредено
нямат добри матиращи свойства, цветовете си "отиват" по някое време на деня
категорично не купувам техни неща колкото и да са здравословни  Crossing Arms

# 43
Маслото, което аз си купих (Cellulite Körperöl Zitrone Rosmarin) не мирише на френски парфюм, но се понася.
Харесва ми понеже попива сравнително бързо и ми се отразява добре на кожата.
Явно ще си остана само с това масло
Благодаря bubanka!   bouquet

# 44
B & C, много хубав грим, точно такъв тип харесвам и за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт