Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 42

• 45 774
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
 Започнах да се гримирам в 7 клас - много светли сенки и бледо червило. ФДТ, пудра чак към 10-11 клас.  newsm03

# 46
  • USA, Steak State
И аз като Флип Флоп.

Баба ми беше тази, която ме запали по козметиката. На 13 ми подари един перлено зелен джъмбо молив за очи и започнах с него. Каза ми за трика с изсъхналата спирала и ползването и за вежди. Скубеше ми веждите с конец.
Тя ме поощряваше за тези неща, докато, майка ми винаги си е падала само и единсвено по парфюми.

Баба ми беше много суетна жена и въпреки, че почти не си показваше носа навън внаги беше гримирана и на ниво.

Наследих манията и на двете ( парфюми и козметика).  Mr. Green

# 47
B & C, много хубав грим, точно такъв тип харесвам и за себе си.
Аз не успях да видя хубавия грим. Нищо другия път. Hug

# 48
  • София
Страхотен въпрос: от кога се гримирам?!
Татко беше много строг относно гримиране и почистени / оформени вежди. Едва в четвърти курс на техникума си позволих очна линия с молив в много хубав зелен цвят, като очите ми. Спирала ползвах много рядко и щом се прибирах в къщи, бързах да си измия лицето, за да не ме види татко. Sad
За първи път хубав грим си направих вечерта преди абитуриентската вечер. Тогава си почистих веждите. На абитуриентската ми вечер, аз се гримирах. Татко много критично ме огледа, прегърна ме, нежно ме целуна и каза: Ти вече порасна! Оттогава не съм спирала да се гримирам.
От 10-12 годишна си правя и маникюр. Интересно, че за него никога не съм имала проблеми! А  само за грима. 

# 49
Много дълги години се гримирах само с червило и спирала. Някъде към 7 клас май, си купих първото червило. Спомням си че любимата ми спирала и червило бях Chicogo, марка която изчезна и поне аз не съм я виждала много много отдавна. Rolling Eyes

# 50
Момичета, темата подхваната от Аленка е много хубава Simple Smile Интересно ми е да чета за всяка от вас кога е започнала да се гримира Simple Smile
И в този дух искате ли да си покажем снимки с грим от миналото? Да се посмеем, да се върнем назад в спомените... или пък може да се вдъхновим за бъдещ грим Wink Знае ли човек....

Аз веднага се сещам за едни мои снимки, където ще паднете от смях. От периода ми когато слагах молив на устните и тъмно червило, горе-долу отпреди 10 години, около 23-тата ми година...
Смея да твърдя, че сега повече приличам на човек Mr. Green

Иначе като говорите за бабите си... и моята, на 79 години е кипра и винаги е била суетна. Скоро ме помоли да й купя черен молив за водната линия, че  й бил свършил, а на нея й е трудно да ходи. Червило на излизане винаги слага, по възможност някое с цвят малина или нещо подобно. Кара ме да й скубя веждите. Тя винаги ни се е карала на нас с майка ми, когато не сме се гримирали. Все казва: "Поне едно червилце и ружче сложи, че приличаш на пипон". По късно разбрах, че това всъщност било пъпеш Grinning
Иначе , когато е била 40-годишна косата й е изведнъж е станала чисто бяла, като памук.
Преди десетина години след едно двумесечно лежане в болница, не приличаше на човек и аз й предложих да я боядисам. Много й хареса и вече редовно се боядисва пепелно руса Simple Smile Тя по природа си е младолика и сега все едно е подмладена с още десетина години.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 18:43 от foxita

# 51
  • София
foxita, предложението ти е чудесно!  Hug Но на този етап съм решила мои снимки да не качвам тук. Показвам само маникюр в темата . Sad
На всички ваши гримове и предизвикателства много се радвам и възхищавам!
Всички сте страхотни!   bouquet

# 52
отдавна не съм се включвала ,но да се разписша с един арабски грим,който правих на една приятелка за клип.Дано ви хареса и на вас така както и на нея.
http://prikachi.com/images.php?images/204/6508204s.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/210/6508210Q.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/217/6508217Y.jpg

# 53
malkoto_malence , много красив грим. Какви са сенките?

# 54
Сенките са от една палитра на мас утре в студиото ще провера как точно се води.но е доста голяма,поне 80цвята е.Иначе хубави цветове има,но единствен недостатък е че много се разпрашват докато се нанасят,цялото ливе става в сенки...

# 55
Сенките са от една палитра на мас утре в студиото ще провера как точно се води.но е доста голяма,поне 80цвята е.Иначе хубави цветове има,но единствен недостатък е че много се разпрашват докато се нанасят,цялото ливе става в сенки...
Наистина ли?  Shocked
Aз имам доста от техните сенки и нито един цвят не ми се разпрашава.
Сенки от лицето ми до сега не съм чистила и винаги слагам първо ФДТ и след това сенки

# 56
Започнах с гримни опити на 16г. с черен молив и бледо розово червило.От студентските години се гримирам всеки ден....Имах доста дълъг период, в който очертавах устните си с молив и отделях доста време и енергия......сега като гледам снимките е било не особено ефектно  Mr. Green

Последна редакция: нд, 01 сеп 2013, 10:35 от LOSHKA

# 57
Мак няма такава палитра, вероятно е китайско менте. Peace

# 58
  • виртуално
Имам светли мигли и от 7-8 клас съм винаги със спирала. Преди синя, сега черна или кафява. Червило рядко слагах, сенки предимно ярко сини или розови ... не ми се мисли на какво съм приличала.

... ми поомръзнаха парфюмите и се прехвърлих на гримове  Laughing открих ружовете и бронзърите и се влюбих в тях  Heart Eyes

И аз така дойдох тук  Peace
Само за няколко месеца натрупах сенки, пудри, бронзанти ... и научих, че четките също били важни  Blush
Сега ви следя, уча се, пробвам да намеря своя стил, но определено ми доставя огромно удоволствие  Hug

# 59
Ами възможно е и да са менте сенките,ама уж  в студиото само с професионални се работи и реших че може и истински да са.иначе от към трайност са супер нямат мърдане,цял ден на смимки са били бетон цветовете.

Общи условия

Активация на акаунт