TOM HARDY и поколението 30-годишни красавци, дето не се страхуват от грозни роли

• 43 871
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Муре, видях и в Препоръките какво си писала за Стюърт. Доволна останах. Laughing
Но аз ревах накрая.

# 61
  • Once there was a Hushpuppy...
Мацки Hug
ахх, виждам че сте на вълна Стюарт, та и аз да кажа, че съм прясна-прясна Grinning

Ролята е трудна,определено и смятам, че Том я изигра много добре, щом забравих за любовта си към него в повечето от сцените ми докарваше гадене и потрес..

Но, искам нещо по-важно да кажа, до към средата на филма не мислех че ще ми хареса, дори ми доскуча по едно време.Обаче си давам сметка, че всеки един филм по така експлоатираната тема с детско насилие е обречен на успех, само защото никой не би могъл да остане безразличен към гадостите на които някои човешки същества са способни. Мен лично много ме вълнуват подобни филми, развълнуват е по-точно казано Peace и си давам сметка, че този ужас е изживяван от не малко деца, а това ме кара да се ядосвам, да избухвам вътрешно, да искам да направя нещо, да отмъстя дори за нечии погубен живот.
И безсилието породено от насилие ми кара да се чуствам изключително не добре.....Както, когато видиш няколко чифта очички да те гледат от легълцата в дом за изоставени и ти се иска да направиш нещо, да ги прегърнеш, да целунеш....но осъзнаваш как това не може да се случва ежедневно/като със собствено дете/ ме е карало да се чуствам безслина....безсилна пред несправедливостта и определянето на нечия съдба, на нечия невинна и не заслужаваща зла участ душица.
Извинете, ако съм ви натоварила, но след такива филми съм все така Sad

# 62
  • срещу двата комина :)))
Криста, и аз не знам как но дори и не стигнах до просълзяване... много се натоварих, но може би заради начина по който беше поднесена темата не се разплаках  Thinking

# 63
Наистина с много чувство за хумор е поднесено всичко, аз по време на филма не се натоварих, но накрая ми стана тъжно за този прекрасен човек Стюърт. Даже мисля пак да го гледам близките дни.

Hushpuppy, беше отдавна, когато гледах филма за първи път, но за мен фокусът не беше в насилието над деца, то просто беше необходимия щрих, за да обясни поведението на Стюърт. И все пак е част от живота му, филмът е автобиографичен, коректно и тази неприятна част да е там. Явно ти си го гледала с други очи, в което няма нищо лошо.

# 64
Да, точно така Криста, съгласна съм, за мен беше важна причината от едно прекрасно дете/каквито са всички - невинни/ да стане тази отрепка...
А, иначе и с Мури съм съгласна, че беше поднесена темата хайде, не приятно/със сигурност Mr. Green/, но поне забавно на моменти Peace

# 65
  • срещу двата комина :)))
аз предварително бях прочела историята на Стюърт и , може би, бях подготвена какво ме очаква ...

# 66
  • В Космоса
Сетих се за 50/50 като коментирате начина на поднасяне на сериозна тематика.

Момичета, извинете, но съм недоразбрала нещо! Embarassed Как избираме кои филми да се включат в анкетата?

# 67
Акаша, май трябва Криста и Мячик да кажат как избират филмите за анкетата newsm78

Аз да питам кой от останалите филми на Том е най-силен според вас?
То е ясно, че някои от нас няма да могат всичко да гледат,но поне да опитаме с най-доброто от титуляра Grinning
Този го гледах по препоръка на Джой, както и Беззаконие, Инсепшън го гледах заради друг наш титуляр Wink, ааа, и Черния Рицар гледах по повод същия ни предишен титуляр.

# 68
  • вятър в маслините, вятър над хребета
"Стюарт" е всъщност дълбоко позитивен филм. Не крия, че и аз плаках в някои моменти, но след финала се чувствах заредена с много положителна енергия- хубаво е да видиш колко мощна стихия е приятелството, па дори и само на екран. Фактът, че може да се зароди силна връзка между толкова различни и като характер, и като жизнен опит хора, и при това тази връзка да оцелее и да промени и двамата към добро, е повече от вдъхновяващ.

На въпроса на Ради- на теб бих препоръчала любовните истории, "Брулени хълмове" и "Девствената кралица", като вторият е наистина прекрасен. След това- "Сцени....", супер сладък е. А за точене на лиги- "Рокенрола" Heart Eyes.
Ако беше попитала Мячик, веднага щях да я пратя при "Бронсън" Grinning.

Моите лични фаворити- "Стюарт", The Take, Tinker Tailor Soldier Spy, "Сцени"-те и "Беззаконие". Харесвам много и Dot The I, който закономерно е отпаднал от анкетата (Том е там просто сладък аксесоар), но самият филм е много свеж и непретенциозен.

# 69
  • В Космоса
Джой, ти не знаеш ли по какъв критерий отпадат от анкетата? Малка роля?

# 70
Не мога да отговоря вместо Криста Peace. Когато аз подбирах филмите за гласуване при Джоузеф, се ръководех от важността на ролята, и личното си усещане за значимостта и в развитието му като актьор. Отделно за разлика от случая с Том, нямах колебания дали да включвам ТВ-изяви, понеже такива имаше малко, а да включа "На гости на третата планета" би било леко нелепо.

# 71
Охх,Джой ако знаеш само колко предразсъдъци имам по отношение на Брулени Хълмове.... Laughing
Толкова обичам и книгата и филма, предишния/забравих им имената сега Embarassed/ сещаш се, нали....че си признавам нашенкия ми изглежда леко смехотворен в този образ на Хиит. Аз много рева на Брулените хълмове, всеки път, а сега не знам защо ми е смешно като гледам снимки само Thinking Thinking Thinking
Обаче, ще се пробвам Wink

# 72
Ми смешен е, да. След Файнс всеки би бил смешен, а и тази адаптация е много захаросана- чак лъха на Розамунде Пилхер отвреме на време. Хванали са супер красивия актьор, сложили са му перука и са му наредили да гледа изпод вежди и да цупи устни (това си е ефект предвид какви са устните де Laughing). Няма драма, има мелодрама Grinning.

# 73
  • в морето до колене
Как избираме кои филми да се включат в анкетата?

Акаша, аз бях най-облагодетелствана с първата тема - просто всичките "следтийнейджърски" филми на Раян към момента на създаването на темата бяха 16  Mr. Green
ЕТА - И аз като Джой реших, че да почна още от Брейкърс Хай и Младия Херкулес ще е повече от нелепо.  Mr. Green
Пропуснах само "Помни титаните", защото ролята ми се струва малка и нямаща шанс в подобна анкета.

За всяка следваща тема авторките подбираха филмите за анкетата. Съветвали са се с мен за някои заглавия, но в общи линии изборът си беше техен.
Но всички те имаха доста по-обширни филмографии, които се налагаше да бъдат "съкращавани".
От гледна точка на опита от вече четири теми бих могла да кажа, че при Джоузи можеха да се намалят още няколко заглавия - неговата анкета беше най-дълга и остана с най-много 0%
Аз лично не бих включила "Нарния" в анкетата на Джеймс. Въпреки, че ролята събра гласове. Или по-точно именно, защото събра гласове.  ooooh! Вместо нея бих включила телевизионни роли, от сериали. Но към онзи момент си мислехме май всички, че трябва някак си да се отделят филмите от сериалите...
Обаче при Том вече включихме и сериалите, защото просто без тях не се получава пълна картина при него.

Така че, явно всеки случай е особен. И занапред сигурно ще се подхожда индивидуално. Да не говорим, че филмографиите им стават все по-дълги. Сега вече ми се струва, че бройката 15 е оптимална, сиреч ако трябваше да пускам темата за Раян сега, също щеше да ми се налага да избирам...

Надявам се това обяснение да отговаря на въпроса ти.

# 74
Мяч, имайки предвид, че с нули останаха Brick и Manic, да речем, не съм съгласна с този критерий на излишност Peace. Но пък G.I. Joe бих заличила от филмографията му въобще с кеф Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт