Отговори
# 270
Ние занималня също не сме ползвали. Детето имаше достатъчно време и за подготовка и за игра. Като добавим почивните дни и ваканциите- събира се доволно. Преди играеха навън до 20.00 часа /начални класове/, сега са големи- 22.00 е часът за хойкане . Оправдавам се със закона /все още/.  Simple Smile При нас от ІІ клас никой не водеше децата до училище, сами си ходеха, достатъчно близо беше. И от І клас всички си бяха навън да играят, някои- и по- отрано.

За дилемата смартфон- таблет си реши у нас човекът. Избра си телефон, като по- малък и удобен, може да си го сложи в джоб, да си слуша музика, да си чати, да си се разхожда из нета спокойно. Ако му е нужен комп- има си лаптоп негов. Таблет към момента изобщо не му трябва, не е и искал.

# 271
След училище не играят ли? Аз съм извеждала големият ми син през зимата и след 6 часа, нищо, че е тъмно, защото в градината изобщо не ги изкарваха.

Някои играят-навън и не с телефони. Това казвам. До 6-7 са навън в двора и тогава или си тръгват или родител ги прибира (много родители работят до 6.30 вечер, знаеш).
Специално моето-не, защото отива на тренировка.
Говорим за ученици, не за градински деца, нали?

# 272
Хубаво, ако играят. Нали домашни пишели по 3-4 часа, нищо не разбирам.
Какви са тези толкова големи домашни, не мога да повярвам.
Не всички деца са ежедневно на тренировки.

# 273
Часовете свършват в 12.30-13.00
Обяд.
Занималня 13.30-14.00 започва, според както са успели да се наобядват в стола.Свършват в 17.00 в най-добрия случай.Понякога и по-късно.
Игра навън в двора-17.00-18.30.Това е режим при посещение на занималня. Без извънкласни занимания като език или спорт.
Някои са на смени. Ако са 2-3- клас повечето ползват занималня пак. Сутрин в 8 влизат в занималня. Пишат се домашни от предния ден,малко игра, отиват на стол и влизат в часовете следобяд. Свършва се училище към 5-6 според броя часове в конкретен ден и след това час-два навън игра.Това е пак без извънкласни занимания.

# 274
  • София
Горките малки дечица ...   Shocked Този режим за първи-втори клас ми се вижда ужасен. Сигурна ли си, че не ги извеждат и по време на занималнята на двора да потичат? Когато моят беше на тази възраст, повече играеха отколкото да пишат  и учат в занималнята и това е нормалният, здравословен режим за едно малко дете според мен.

# 275
И на мен ми се струва ужасен.

# 276
Това не е режим за 1 клас.
В 1 клас домашните бяха малко, пишеха се за час и излизаха на двора с учител, от където се прибираха различно. Т.е. пак се ползваше занималня от желаещите.
Пак казвам, обемът домашни е различен от клас до клас и от училище до училище.
Пропорционално се увеличава с нарастване и на класа.
Примерът от мен е от миналата година-3 клас. 2 клас бяха на смени и следобедната смяна разкъсваше много времето.

# 277
  • София
В който и клас да са, трябва си повече спорт и тичане на двора Simple Smile Ама иди го обясни на учителите...

# 278
  • София
В 1 клас домашните бяха малко, пишеха се за час и излизаха на двора с учител, от където се прибираха различно. Т.е. пак се ползваше занималня от желаещите.
Примерът от мен е от миналата година-3 клас. 2 клас бяха на смени и следобедната смяна разкъсваше много времето.
в нашия първи клас домашните бяха много - дописвахме ги в къщи, вярно - излизаха от 5 часа натам в хубаво време, но дописвахме по 1 час поне вечер  Peace

# 279
Ами затова моето, като извънласни занимания има спорт.
Часовете по физическо са 2 за седмица.
Имат един час, който е за нещо навън. Водят се сред природата. Забравих му името. Един на седмица имам предвид. Обикновено учителите го ползват за наваксване по друг предмет, или си ги "събират" и ходят до Витоша (за СФ).
Реално те си ги извеждат за тичане и игри на двора. Играят на народна топка. Въпросът е, че не учителите определят какво се учи, ако ме разбираш. Те си следват материала.
Дзвер-да. Peace

Ел, ако в 1 клас имаш азбуката и малко смятане...да се научиш да пишеш си е писане-имат по страничка на буква, отделно, че следва да се отдели време за четене, те сричат и се чете бааавно, но и научаването на четене се прави с четене. В трети клас влизат разказвателни предмети-Човек и общество и Човек и природа. Това е сборно-география, история, химия, биология...Например по история се учи от племена-създаване на държава, Първо и Второ българско царство,падане под еди-си какво владичество, освобождения, Възраждане, борци за свобода и т.н. Съпроводено с години, столици с владетели и т.н.По география-граници, релеф и прочее.....

# 280
  • най-шареното място
До два часа за по-спокойни и мечтателни деца ми е границата за домашно в началното училище.
Ако случиш на класен - до един.

При нас този час беше модул ФВС

# 281
  • София
И нашата занималня беше ужасна 1 и 2 клас. Оплаквала съм се 100 пъти. По два класа на едно място, не ги извеждаха, нервни учителки, които на нищо не ги учеха, преписваха едно от друго и т.н. След като си напишеха домашните, четяха книжки.
Даже и на извънкласни занимания не ни пускаха! #Cussing out

Поне тази година измислихме различен вариант на гледане и учене!

# 282
в нашия първи клас домашните бяха много - дописвахме ги в къщи, вярно - излизаха от 5 часа натам в хубаво време, но дописвахме по 1 час поне вечер  Peace
До пет часа не излизат ли? Т.е ако детето влиза в 8.20 и го взимам към 16 часа, ще прекара цялото време вътре ли? Дайте пример за много домашни. Не мога да повярвам, че за толкова часове стоене на чина няма да са написани.

# 283
Ако остане малко време между обяд и писане на домашни, ако е хубаво времето-излизат, но е за сметка на по-късно свършване на домашните и риск да се дописва  и доучва вечерта вкъщи.
Пример за домашни за кой точно клас искаш? Grinning
Децата пишат с различно темпо, освен това.

# 284
Дзвер писа, че в техния първи клас се е налагало и вкъщи да дописват домашните при положение, че детето е стояло толкова време вътре.

Общи условия

Активация на акаунт