Отговори
# 390
Така реагират и при нас педагожките. А някои се справят. Но не нашите.

# 391
Ще дам пример, когато сина ми беше на 5 в предучилищната.
Имаха едно момиче което ги тормозеше всички.
Със съжаление ще кажа че това дете си беше истински темерут.
Късаше и чупеше вещите на всички,скубеше ги удряше ги,само се чудеше какво гадно да направи.
На едно момиченце му наряза косата с ножичката за апликации.
Моя син го беше тормозила и той не издържал и я захапал по крака.
Държа да кажа че той,за да го направи това,значи АДСКИ го е изнервила.

Знаете ли какво е казала 5 годишната мома?
-Баща ми е бизнесмен,има много пари и ще осъди майка ти за дето ме захапа!
Майка ти ще отиде в затвора!
Да не ви казвам как трепереше моето момче и плачеше да не бъда осъдена от бизнесмена....

Според вас, 5 годишната пикла дали осъзнава истински какво е да имаш пари,а с тях и сила и власт?
Май много добре знае.... а е само на 5....

# 392
  • sofia
И моя малкия пролетта ме питаше какво значи "маркови дрехи" - обясних му, че всеки производител си слага етикет, за да му разпознават стоката и знака (надписа) на този етикет е неговата марка.....и той каза, "ааа, тези етикети, които ме драскат и ги режем?". Аз потвърдих.

# 393
  • София
А аз не пропускам на моя да му изтъкна качествата на дрехата която купувам, аджеба се заинтересува от това как изглежда и как се облича, обаче резултата е нулев. Не му дреме каква дреха има на гърба си и  с какви обувки ходи.
От вчера преговаряме да отидем до мола днес, защото е останал с едни дънки за есента и ходи още с къси гащи, сандали и суитчер и още не мога да го накарам да тръгнем. Най-мрази да ходи по магазини. Мисълта ми е - хора всякакви, а децата не са пластелин, не може за характера им да обвиняваме само родителите, учителите и т.н. Генетичното заложеното трудно може да се промени. Квото и да му говорим вкъщи на моя, както и да се държим, не вярвам да се промени и да стане суетен откъм марки и модели.

Christians Mum, децата на тази възраст съвсем истински осъзнават властта. В детската градина важат законите на джунглата и там има строга йерархия. На върхът на пирамидата е учителката, другите възрастни и подмазвачките. Подмазвачките винаги се сдобиват с най-хубавите играчки, два десерта и т.н. Ако изключим тях, най-силните физически се уреждат с хубавите играчки, а всеки който се опита да им отнеме нещо моментално бива наказван физически, така че втори път да не посегне.

# 394
Мисълта ми е - хора всякакви, а децата не са пластелин, не може за характера им да обвиняваме само родителите, учителите и т.н. Генетичното заложеното трудно може да се промени.
На същото мнение съм. Само че характер е едно, а поведение е друго и то определено може да се контролира. Ако учителката заеме твърда позиция и заяви ясно пред всички, че проявите на тормоз са недопустими, ако дискутира с децата отделните случаи, нещата могат много да се променят. Ако заема пасивна позиция и казва "Хехе, ами деца са, какво да правим" и никога не повдига въпроса пред всички, а всеки тормозен се свива в миша дупка, излиза, че толерира и насърчава тормоза.

# 395
  • най-шареното място
allana, възможно ли е да не си разбрала или пък децата ти да не са разбрали. 6 годишните са твърде малки, за да влагат смисъла, който ти влагаш. Там идеята обикновено е друга - няколко деца изнасят играчките си, на други не им дават и играят с чуждите. И обикновено тези, които изнасят се дразнят, защото не е честно Simple Smile
Винaги очаквам пробlеми след "децата са твърде малки за да..."/разбират, умеят и т.н.
Какво може да не се схване правилно като е кaзано в прав текст? Или те и да говорят не могат.... Знам ли?.. явно са неадекватни...

# 396
Четох, четох, и не можах да разбера що е то парадиране. Аз разбира се ще се впечатля ако някое хлапе го вземат от училище с Ламборджини или се обзаведе примерно с виола Амати, но пак няма да го отчета като парадиране. Имат хората, ползват си вещите. Дай боже всекиму. А това да си мислиш, че някой парадира с телефон, таблет, дрехи и други подобни неща е пълна глупост (за мене).

# 397
  • най-шареното място
Едно е да има, ползва и виждаш нещо.
Друго е да се величае/превъзнася/гърми за собственото и да се унижава човек защото нямат същото нещо. Особено ако това са не са кой знае какви неща.

Дразнещото, което възрастен трдуно пропуска е логиката "аз има скъпи и качествени неща - аз съм качествен и готин човек". Според случая, първото доказва второто, или второто влече първото. Децата обаче рядко ги виждат така като връзка. Или има почуда що залогика е това, или може да повярват на твърденията.

# 398

Друго е да се величае/превъзнася/гърми за собственото и да се унижава човек защото нямат същото нещо.  

По мои наблюдения това е само в главата на този, който няма същото. Ако наистина обаче има такива хора (величаещи се/превъзнасящи се и т.н.), то те са си обикновени простаци и парадирането с вещи им е най-малкият проблем. Но все пак не виждам как притежанието и да кажам парадирането с някакви вещи може да унижи насрещния човек, който няма такива. На всички хора, включително и на децата би трябвало да им е ясно, че всички не са с еднакви възможности, нито с еднакви приоритети. Още не ни е затиснала икономическата сегрегация, но няма начин да я избегнем. Самият въпрос в темата е много нелеп. "Колко "различни" трябва да са децата в училище - относно смартфоните". Еми могат да са много различни и смартфоните да са им най-малкото различие.

# 399
  • най-шареното място
Точно това е положението. Трябва да си определен тип човек за да го правиш. Дразни. Не унижава. Освен ако мама не те научила, че твоето трябва да е най-най.

А темата тръгна в тази посока, защото много родители мерят иннвестициите по аксесоари, мода, джаджи на децата по средата - имат мног децата или любимото ми "повечето" - ще има и за моето. И така подклаждат ситуацията, защото децата са стават уязвими за проявите на такъв тип фукане, че и те почват да се фукат така. Фукането им не е споделяне на информация или радост, а деклариране на превъзходство или изключителност.

# 400
Добре, разбирам, макар и да не споделям. Не схващам с какво се фукат. С дрехи и телефони ли? Извинявайте, но не съм го виждала.
Аз купувам каквото мога и каквото искам. Изобщо не знам и не ме интересува кой какво имал и не ме интересува кой как възприема моите и на децата ми притежания. Нито ми печелят парите, нито ми плащат данъците възмутените.

# 401
  • най-шареното място
Е, някои сме виждали. Нищичко не си изгубила. Макар да има комичен елемент - примерно как една госпожица е "кралица" в собствените си очи, и в очите на свитата или кралския си клуб, друга част от децата не ги отразяват, а третата са я "прозряли" тази игра.  Simple Smile Мисля, че бях споменала по-рано: колежански прими от холивудски филми в ранна възраст и наши условия. Момчетата си имат своите полета също.

# 402
Виждала съм го, но смятам, че проблемът е в "свитата", не в "кралицата".  Wink

# 403
По мои наблюдения това е само в главата на този, който няма същото.
Да, разбира се. Бедните нещастници само си въобразяват, че някой им обръща толкова много внимание, че да се опитва да ги впечатлява.
 Crazy

# 404
  • най-шареното място
а родителите на целия кралски клуб? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт