ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 961
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 225
Може ли въпрос за големия ми син?Той е на 8 годинки и тестисите му не висят надолу както знам че трябва да бъдат-даже ми се вижда че в единия има 2 топчета но понякога не е така.Какво да правя?Много съм притеснена.Преди 2г. го гледа педиатърката иказа че трябва да е топло -понеже беше зима и се свивал-неможела да го види.Какво до правя.Благодаря ви предварително.  bouquet

# 226
Може ли въпрос за големия ми син?Той е на 8 годинки и тестисите му не висят надолу както знам че трябва да бъдат-даже ми се вижда че в единия има 2 топчета но понякога не е така.Какво да правя?Много съм притеснена.Преди 2г. го гледа педиатърката иказа че трябва да е топло -понеже беше зима и се свивал-неможела да го види.Какво до правя.Благодаря ви предварително.  bouquet

# 227
На тази възраст и двата тестиса на детето трябва да са в тестикуларните торбички и да се палпират свободно (всъщност от раждането трябва да е така!).
Или педиатър или детски хирург трябва да го погледнат.

# 228
Спешно ли да отида?Нещо страшно ли е?ИЗВИНЯВАЙ ЗА НЕВЕЖЕСТВОТО

# 229
Трябва да се уточнят нещата.
До края на тази седмица, да кажем.

# 230
  • София
Viktori,
доведете сина си при мен в детска хирургия - четвъртък в 13 часа.
Служебният ми телефон е 952 21 37.
доц.Бранков

# 231
Благодаря ти но съм от Ст.Загора-ще се допитам до таткото и ще се обадя.Благодаря ти от сърце.

# 232
имам чувството че не му напипвам тестисите-сякаш влизат на вътре -после пак се появяват.Какво може да означава това?

# 233
  • София
Ако влизат навътре и пак се появяват, това се нарича подвижни или асансьорни тестиси.
На неговата  възраст този незначителен проблем трябва вече да се е разшерил спонтанно.
В по-редки случаи бихме очаквали начална херния.

Изобщо - носите ли тесни гащи, кара ли много колело (не че е вредно) - всичко това се уточнява на място. В Стара Загора може да се обърнете към д-р Калинова от детската хирургия.

# 234
Да кара колело-доста често.Благодаря на БОГ че има хора като теб newsm51

# 235
Здравейте!
Изчетох и двете теми за фимозата, но пак не съм сигурна дали процедираме правилно newsm78! Значи ние при баня или при миене на дупето издърпваме кожичката там докъдето стига (без натиск) и изплакваме. Детето си пишка нормално.
И бих желала насоки и за един друг проблем, питам тук, защото пак е свързан с пениса на сина ми. От раждането си той имаше една миниатюрна бяла точица от долната страна на пишлето си (откъм тестисите). Само че постепенно се увеличаваше и сега от няколко дни си изглежда като пъпка, в която има бял секрет. При всички положения в понеделник сме доктор, но ще радвам на отговор от Бърди и доктор Оги, за да знам какво да очаквам, а и какво да изисквам, защото тук в глухата провинция докторите са под всякаква критика.

# 236
Всичко правилно досега. Нищо повече не е нужно.

"Само че постепенно се увеличаваше и сега от няколко дни си изглежда като пъпка, в която има бял секрет."
Трудно е да се каже без да се види. Най-често са един вид жлези, изпълнени със специфичен секрет. Нищо не се прави за това-счита се физиологична находка.

# 237
искам да попитам за малкия си син той е на 2 месеца и се роди с хипоспадия.та въпроса ми е кога трябва да се консултира с детски уролог-наколко месеца,на каква възраст се прави оперативна интервенция,и ако може да ми дадете повече информация по въпроса.благодаря предварително за отговорите.

# 238
Имам син на 2месеца.От скоро започнахме забелване на пишлето.На консултация педиатърката го забели и ме попита дали сам го пипала защото бил се позабелил.Възможно ли е от самосебе си да се е забелил малко.Вечер в коритото го забелвам докъдето ми позволява без да усеща болка и да плаче.Вече се вижда доста от главичката,но от едната стране не иска да се забели и ме е страх да го дръпна силно.Дали ще се забели само с времето?

---------------------
Пишете на кирилица!!!

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 09:48 от Аурелия

# 239
  • София
искам да попитам за малкия си син той е на 2 месеца и се роди с хипоспадия.та въпроса ми е кога трябва да се консултира с детски уролог-наколко месеца,на каква възраст се прави оперативна интервенция

С хипоспадия се занимават детските уролози на "Пирогов" в София (доц.Кюркчиева, д-р Чаначев, д-р Пандарев) и детските хирурзи в Пловдив (доц.Чаталбашев, д-р Йонков, д-р Велев).
Операцията се извършва след 2-годишна възраст и в зависимост от нейния стадий се правят едноетапни или многоетапни пластики.

Общи условия

Активация на акаунт