ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 056
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 300
Когато детето е било малко правихте ли "забелвания"?

# 301
Изчакайте до 4 годинки. Следете при спонтанните ерекции в тази възраст дали има изкривяване на половият член.

Birdie ,на сина ми члена при ерекция леко се закривя в оластта на главичката.Той е на 1,4м. и има пълна фимоза.Не сме правили никакви манипулации,при баня забелвам леко(без натиск),колкото да почистя кожата.Под вашо и на доц.Бранков "въздействие" взех решение да изчакам до 4-5 годинка на детето и ако се наложи да се консултирам със специалисти. Та:изкривяването на члена говори ли за проблеми ?
Предварително Ви благодаря! 

# 302
@Дидка-ръжената питка

Леко изкривяване е нормално. Все пак кожичката не се "забелва" сама за да искаме повече.
Става въпрос за тежки изкривявания...
Да-правилен съвет сте получили-не мога да не се съглася (и приветствам).

# 303
Моят син е на 3 месеца.Роди се с малък дефект на чурката, а именно кото обрязан е но само от долната страна. Отгоре има кожичка а отдолу е като разцепена. Педиатъра каза че видимо няма проблем но е добре да се посъветваме с уролог и смятам този месец да го заведем в София на консултация. Моля да ми препоръчате специалист. И ако има някой със сходен проблем да каже как е при тях. Благодаря Ви.

# 304
Тук някъде има телефоните и координатите на Доц. Бранков.
Пишете му на лични съобщения.

# 305
Честно казано, съм възхитена от факта, че специалисти вземат активно участие във форума и освен това оказват нужното съдействие и помощ, когато е нужен съвет. Поздравявам Ви, възхищавам Ви се, и силно се надявам да не се налага на майките да се сблъскват с тези проблеми толкова често. За съжаление, не всички лекари са така отзивчиви и любезни. Злободневното ежедневие ни отнема голяма част от човещината. Ободряващо е човек да разбере, че има хора, които все пак обръщат необходимата доза внимание на хора изпаднали в нужда.
Поздрави!

# 306
Благодаря за добрите думи!

# 307
Днес казахме на педиатърката, че не сме съгласни да го забели и се аргументирахме с мнението на познат уролог и това на д-р Бранков. А тя намекна, че уролозите и хирурзите с подобни мнения, по този начин си осигурявали клиенти за след няколко години?!? newsm78. Коментарът оставям на вас, аз онемях!

# 308
  • София
А тя намекна, че уролозите и хирурзите с подобни мнения, по този начин си осигурявали клиенти за след няколко години?!?

Аз също онемях. Не искам да злословя, но голямата част от недъзите на българската медицина се дължи не само на погрешната реорганизация (риформа), но и на личностна и професионална инсуфициенция. Докато джи-питата определят масовата здравословна култура и провеждат хаотично лечение, това ще е така. И още - докато няма установени авторитети в различните медицински области, хората ще се лутат между сляпата вяра и неверието.

Благодаря на Birdie, че взема участие. Той е съвсем в час с нещата и много ни помага.
Продължавайте да търсите мнение в нашите форуми - това е част от медийното възпитание на обществото.

# 309
Аз също онемях. Не искам да злословя, но голямата част от недъзите на българската медицина се дължи не само на погрешната реорганизация (риформа), но и на личностна и професионална инсуфициенция. Докато джи-питата определят масовата здравословна култура и провеждат хаотично лечение, това ще е така. И още - докато няма установени авторитети в различните медицински области, хората ще се лутат между сляпата вяра и неверието.

Работата на съпруга ми е свързана с ежедневни срещи с лекари. За 2 години е установил, че по-некомпетентни и нежелаещи да се образоват от "джипките" няма!
сори за офф-топика

# 310
А тя намекна, че уролозите и хирурзите с подобни мнения, по този начин си осигурявали клиенти за след няколко години?!?

Благодаря на Birdie, че взема участие. Той е съвсем в час с нещата и много ни помага.
Продължавайте да търсите мнение в нашите форуми - това е част от медийното възпитание на обществото.
Привет на Д-р Оги!
Дано ни слушат, разберат и следват.
За да имаме по-малко проблеми.

# 311
  • София
Сори за офф-а но ми се ще да кажа - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА Д-Р ОГИ.    bouquet  bouquet  bouquet
С най-добри пожелания и огромни благодарности за това, че намира време да помага със съвети и отговори във форума ни.  Hug

# 312
Много късно прочетох за фимозата, след като 3 пъти забелваха кожичката до 9-я месец на Ицо. беше много болезнено и по 3 дена след това изпитваше болки.
Въпреки, че продължих да отварям по 2 пъти на ден и да мия, кожичката пак залепна. Снощи дръпнах малко по-силно и се отлепи един участък.
С какво да мажа и по колко пъти, за да не се възпали?
тази сутрин и снощи мазах само с лидокаин и риванолов крем.
Предишните пъти по съвет на лекарката - 5-6 пъти дневно с Гентамицин или Банеоцин.
Друг педиатър ме предупреди, че от тях може само гъбички да хване.

# 313
Боже,
Оставете детето.
Леко изтеглете кожичката напред за да възстанови нормалното си положение. Измийте добре и оставете така без повече да "дърпате".
Спазвайте обичайната хигиена и не стягайте много памперса.
Не ползвайте памперс-гащички.
Кожичката ще залепне (както нормално трябва да е) и ще си остане така докато дойде времето сама да се отлепи.

# 314
Само през нощта слагам памперс. Миенето сам с вода ли да е/ без сапун, за да не дразни/ или да слагам тетра?
На големия ми син/12 г./ все още има малко залепнала кожичка. За него трябва ли да предприемем нещо?

Общи условия

Активация на акаунт