ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 973
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте!
Днес вечерта, след поредната баня забелязах, че пишлето на момчето ми е подуто от едната страна. Той е на  година и 2 месеца. По принцип постепенно го забелваме и не е имало проблем. Сега изглежда и зачервено, в същото време и белезникаво на мястото на подуването, след като го забеля. Дали това е нормално и ще отмине от самосебе си? Ще съм благодарна за отговорите.

# 421
  • нейде там, където ....
Моят син е на 8 месеца, но още не сме я забелили нацяло. Притеснявам се, че колкото по-голям става, процедурата ще е по-трудна. Казаха ми, че трябва да издърпам кожичката рязко и да я забеля едва ли не наведнъж. После веднага да сложа памук с охладен риванол. После, по някое време, да намажа с антибиотичен мехлем. И да го направя аз, а не таткото, защото той знае колко много боли, а аз само мога да предполагам . .

# 422
Има различни размери на члена съобразно възрастта в граници + -
..................

Ето едни данни от нета:

Average Stretched Penile Length

Age Mean +/- 1 SD (inches) Mean - 2.5 SD (inches)0-5 months 1.5 +/- 0.3 0.75
6-12 months 1.7 +/- 0.3 0.9
1-2 years 1.9 +/- 0.3 1.0
2-3 years 2.0 +/- 0.4 1.1
3-4 years 2.2 +/- 0.4 1.3
4-5 years 2.2 +/- 0.4 1.4
5-8 years 2.4 +/- 0.4 1.5
8-11 years 2.5 +/- 0.4 1.5
Adult 5.2 +/- 0.6 3.7

1 инч - 2,54 см
ИНТЕРЕСНО КАК СА ГИ ИЗМЕРИЛИ.Всяка пишка се влияе и от времето.Ако и е студено може и да изчезне Laughing Joy hahaha

# 423
Благодаря ви за отговорите! Само за протокола, нещата при нас се оправиха по бабешкия начин. След няколко дена наблюдение и компресчета с риванол и лайка /за по 1 минута/ се беше събрала много от тази бяла материя между кожичката и пишчето. Явно се е пукнала по някое време и таткото изчисти всичко, което изтече /не малко количество-като бяла паста/. От тогава всичко е ОК! Hug

# 424
  • Хасково
Здравейте, има нещо което ме притеснява, а незнам дали е проблем- при последното къпане на сина ми -на 5 години е -от пишлето му при издърпването излезе не голямо количество бял секрет, за първи път се случва, болка няма. Определено незнам дали трябва да се консултирам с лекар или е нормално. Благодаря за отговорите предварително.

# 425
Когато синът ми беше бебе(преди 13г)по съвет на лекар д-рРозев ;може би сте чували започнах да го "забелвам",не може да си представите бебе на месец- два какво има под кожичката!Толкова трудно се отстрани натрупването,но пък след това с ежедневно измиване и поддържане беше чудесно!Така че препоръчвам го на всички мъжки майки и моля обяснете ми ползата от тази бръсотия под кожичката newsm78 ако не се почисти на време!

# 426
  • нейде там, където ....
аз знам какво е, че съм мъжка майка втори път. първия път на всяка консултация ми казваха, че се справям добре, докато на 11 месеца педиатърката каза, че ще ми пише талон за хирург.не се стигна до него, но момчето вече беше доста силно, помни много повече и не ми разрешава да го мия до ден днешен. втория път започнах навреме, но таткото ми се меси - трябвало по-полекичка да се действа. а като говоря с други майки, те ми казват да го направя наведнъж и т. н., както съм писала по-горе. но още ме е шубе, та не съм приключила процедурата. но трябва да го направя някой ден без таткото, ако искам да не стане като с баткото.

# 427
  • София
аз знам какво е, че съм мъжка майка втори път. първия път на всяка консултация ми казваха, че се справям добре, докато на 11 месеца педиатърката каза, че ще ми пише талон за хирург.не се стигна до него, но момчето вече беше доста силно, помни много повече и не ми разрешава да го мия до ден днешен. втория път започнах навреме, но таткото ми се меси - трябвало по-полекичка да се действа. а като говоря с други майки, те ми казват да го направя наведнъж и т. н., както съм писала по-горе. но още ме е шубе, та не съм приключила процедурата. но трябва да го направя някой ден без таткото, ако искам да не стане като с баткото.
Темата е доста дълга, но смятам, че е добрe да я прочетеш цялата, най вече коментарите на Doktor Ogi Peace

# 428
  • нейде там, където ....
Когато синът ми беше бебе(преди 13г)по съвет на лекар д-рРозев ;може би сте чували започнах да го "забелвам",не може да си представите бебе на месец- два какво има под кожичката!Толкова трудно се отстрани натрупването,но пък след това с ежедневно измиване и поддържане беше чудесно!Така че препоръчвам го на всички мъжки майки и моля обяснете ми ползата от тази бръсотия под кожичката newsm78 ако не се почисти на време!

съгласна съм, но с Весела 72, не с  Doktor Ogi. изчела съм цялата тема. само исках да кажа, че процедурата трябва да се извърши колкото може по-рано, за да не се травмират детето или родителите, а аз май нещо закъснявам. все пак мисля днес-утре да приключа със забелването. наистина мно-о-ого боклуци се показват отдолу, не им е там мястото

# 429
Mоят син имаше леко слепване и всъщност се оголваше само половината глава докъм една година, сега вече всичко е наред и го постигнахмв само с водни промивки ето как: запарка от лайка, леко топличка, се слага в пластмасова спринцовка (без Игла!) с се издърпва кожата на пишката напред, пъхаме крайчето на спринцовката вътре и придържаме кожата около крайчето, като в това време се натиска и водата издува отвътре като без болка леко отделя слепналата кожа, естествено, това се прави всяка вечер при къпане в продължение на 2, 3 може и 5 месеца, но накрая става без болка, лекари и травми за детето. Този съвет ни даде приятел, който е спортен лекар и таке се е справил с по-тежка фимоза при сина си, и то в по-късна възраст на около 5 годинки... Когато вече е отлепена кожата, първите дни за да не зарасне обратно, при мазане вечер слагахме някакво основно масло в основата при главата, например бадемово или от житни кълнове....Успех!

# 430
Искам само да добавя, че допълнително дърпане и натиск след като кожата се обели до където може - не е обелена докрай - не се препоръчва и в Америка, а там на някои места все още препоръчват обрязване Shocked защото не можем да преценим натиска с пръсти и го правим по-силно, а като е с вода, тя има природната сила да отлепва и чисти едновременно. Момичета, не мъчете децата със силно дърпане на такова нежно място - това са бъдещите готини мъже наоколо Laughing нека да нямат комплекси от забелването на мама....

# 431
  • нейде там, където ....
това за водата ми звучи много разумно, ще го пробвам, макар при нас да са останали милиметри

# 432
  • София
Няма случаи, които си приличат.
При някои деца всичко е наред, при други трябва да се положат известни усилия, трети са направо невъзможни. Вариантите са безбройни и подходът е индивидуален. Но, основното правило е - не насилвайте кожичката, поддържайте нормална хигиена с нежно придърпване на върха  й по време на къпане, не позволявайте груби манипулации.
Ако стане така и възникнат разкървавявания и разкъсвания, не се паникьосвайте, правете компреси с Риванол два пъти дневно, оставете мястото на спокойствие.
С ваше нежно подпомагане кожичката постепенно ще се забели към 2 - 3 година.
За това допринася и натрупването на смегма, която в никакъв случай не представлява инфекция, но може да се инфектира при неправилни манипулации.

# 433
  • Където ми покаже сърцето
Искам да питам като го забелите и детето плоче,че го боли и се дърпа как и с какво почиствате смегмата?Аз от 3 месечна възраст опъвах кожичката колкото позволява и почиствах с риванол и преди два дни тя се плъзна надолу и се забели,но се заклещи и той плаче,а аз не знам какво да правя.Леко издървах обратно,но неще.Умрях от страх.Тъй като процедурата по почистване правя не във ваната,защото ми се струва не хигиенично да чистя пишлето там където го къпя,го правя след баня преди да сложа памперса.Веднага го занесох в банята под чешмата и тя сама се върна на място.При забелването видях много смегма под главичката,но не смеех да пипна там.Сега го почиствам пак но вече под течаща вода просто издърпвам леко назад и водата да отмива ако има нещо като внимавам да не се забели напълно.Ако се забели как да почистя тази смегма?Може би се панирам като плаче.Кръв не е имало,но се е цепнала кожичката при заклещването.Дали по този начин съм му навредила нещо и въобще дайте ми съвет какво да правя.

# 434
нашия пишок,педито го дръпна от раз докраи -ужас посиня целия,но пък никакви проблеми до сега на 3 год.сме,редовно го мажех с вазелин обикновен от аптеката,за да не залепне,около глави4ката.Успех мами.

Общи условия

Активация на акаунт