ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 978
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ами... аз пак да си кажа newsm78
Каквото станало - станало  Hug
Който решил да ги забели, да внимава занапред да не стане усложнение.
Стане ли, идвайте при мен в детската хирургия, по принцип нищо страшно няма #Crazy
Ако пък ви съветват да го направите, не се съгласявайте и питайте за нашето мнение и консултация bowuu
Сега е петък вечер, тоест "Ден на майстора"  Joy
Поздрави на всички   bouquet

# 406
Добър вечер,

Изчетох почти цялата тема и част от предишната, но не попаднах на случай като нашия.
Тази вечер, докато къпахме Никола (6 месеца), му се поду/изду пишлето и след това се изпишка. Татко му го описа - "дебита" на дупчицата на кожичката не можа да поеме обилното уриниране, т.е. е много мъничка.  Каза, че все едно урината излиза от главичката на пениса, но понеже дупчицата на кожичката е много малка - се издува като балонче, преди да излезе от кожичката. Досега не е ставало така като е пишкал. Никога не сме забелвали или натискали/дърпали кожичката (въпреки съветите на доброжелатели). Не е болезнено, защото малчо не реагира по време на уриниране.
Ще бъде много благодарна на Доктор Оги & Бърди ако ме посъветват и кажат дали да се притеснявам/тичам към Пирогов.
Благодаря предварително.

# 407
Педиатърът Ви трябва да установи точното състояние.
Накратко казано-отворът на уретрата трябва да е на правилното му анатомично място и кожичката при оглед трябва да позволява безпрепятствено уриниране.
А ако не позволява, тогава какво?

# 408
  • София
Детето уринира нормално - това е добре.
Кожичката се издува - това е част от процеса на разлепването й.
Не напъвайте - нещата постепенно ще си дойдат на мястото.
Не се съгласявайте с педиатрите по отношение забелването - кажете че вашият консултант, който е шеф на всички детски хирурзи в България, не препоръчва това!

Впрочем, в много скоро време ще има колеги, които ще разберат, че неуважението на личната неприкосновеност и личното мнение се наказват юридически - и то много сериозно!
Адвокатите само това чакат - малко след влизането в EU !!!

доцент д-р Огнян Бранков
Детска хирургия "Пирогов"
0888 373 857

# 409
Много Ви благодаря, доц. Бранков!
Ще Ви потърся! newsm51

# 410
Потърсете професионалният му съвет (Doktor Ogi) и ще останете доволни.
Един консулт ще Ви успокои, и ще действате спокойно и правилно.

# 411
Незнам дали някой е питал за нещо подобно ,но ще помоля за съвет защото вече много ме тревожи това .Моето момченце е на 6години и 8м. и според баща му пишлето му е много малко за неговата възраст и трябвало до го занесем на доктор .Исках да попитам възможноли е да има някъква аномалия или просто това са някъкви носнователни притеснения?

# 412
  • София
Има различни размери на члена съобразно възрастта в граници + -
Друг фактор е структурата на тялото - при пълничките деца тестисът се крие в мастната тъкан. В съмнителни случаи е нужен преглед от ендокринолог.
В по-късна възраст може и да се направи пластично оформяне на мястото.
Но преди всичко е важна умерена диета и много движения и спорт.

Ето едни данни от нета:

Average Stretched Penile Length

Age Mean +/- 1 SD (inches) Mean - 2.5 SD (inches)0-5 months 1.5 +/- 0.3 0.75
6-12 months 1.7 +/- 0.3 0.9
1-2 years 1.9 +/- 0.3 1.0
2-3 years 2.0 +/- 0.4 1.1
3-4 years 2.2 +/- 0.4 1.3
4-5 years 2.2 +/- 0.4 1.4
5-8 years 2.4 +/- 0.4 1.5
8-11 years 2.5 +/- 0.4 1.5
Adult 5.2 +/- 0.6 3.7

1 инч - 2,54 см

# 413
Много благодаря за отговора.
Синът ми наистина е малко пълничък не много 28 кг. е.

# 414
Аз сам на 15 години и имам този проблем, немога да го забеля докраи а само до края на главичката, сякаш някаква ципа се е срастнала с главичката.Kакво да правя как да процедирам, има и  други на тази и по голяма възраст с такъв проблем, имаше и тема в друг форум но я закриха, кажете какво да правя.

# 415
Момченцето беше на 6 години. Оперативно "забелиха" главичката. Майката беше инструктирана всяка вечер измиване и издърпване на кожичката. При едно такова издърпване кожичката не се върна, това се повтори 2-3 пъти. Връщането го правеше хирурга. Явно уплашена майката престана да издърпва при миене. Сега е на 8г. От едната страна кожичката е залепена и при опъване назад детето изпитва болка. Ще се наложи ли втора операция или след време ще се отлепи сама.

# 416
@Mama_Nana

Потърсете Д-р Оги на телефоните, които е дал.
Можете или да консултирате лично, или да потърсите препоръка към кой колега да се обърнете по местоживеене.
И в двата случая ще спечелите-мисля, че с оглед възрастта  и тези оплаквания, детето трябва да се прегледа от детски хирург.

# 417
Благодаря за отговора, разбрах Ви!   bouquet

# 418
  • София
... сякаш някаква ципа се е срастнала с главичката...

Това е незавършено забелване на нормалнпата ципа на препуциума. Не трябва да я насилвате, но при всяко къпане се опитвайте полека да я издърпвате. Стремете се да не нараните чувствителната лигавица. Има и други начини, но разговорът е за чисто мъжки форуми  Embarassed.

# 419
Има различни размери на члена съобразно възрастта в граници + -
..................

Ето едни данни от нета:

Average Stretched Penile Length

Age Mean +/- 1 SD (inches) Mean - 2.5 SD (inches)0-5 months 1.5 +/- 0.3 0.75
6-12 months 1.7 +/- 0.3 0.9
1-2 years 1.9 +/- 0.3 1.0
2-3 years 2.0 +/- 0.4 1.1
3-4 years 2.2 +/- 0.4 1.3
4-5 years 2.2 +/- 0.4 1.4
5-8 years 2.4 +/- 0.4 1.5
8-11 years 2.5 +/- 0.4 1.5
Adult 5.2 +/- 0.6 3.7

1 инч - 2,54 см
Това размери в спокойно състояние ли са? Интересно ми стана, и смятам да проверя какс е движи моят син, но съпругът ми е на мнение, че трябва да се уточни дали в ерекция или в спокойно състояние е пишлето.

Общи условия

Активация на акаунт