ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 010
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Във форума на нашия детско-хирургичен сайт www.pedsurg.net често пишат юноши и даже големи мъже, които не знаят какво да правят с деформирата и склерозирана кожичка на препуциума. Оплакват се от болки при ерекция и смущения при акт. Тези неща са поправими с помощта на хирурга, но според мен майките и татковците трябва да консултират поотрасналите си деца с нас. Препоръчително е мерките да се вземат навреме, преди голямото вече момче да се лута - нито да каже на родителите си, нито да знае към кого да се обърне, а да не говорим, че би приел това за естествено и да получи скрупули, че природата го е ощетила.

# 376
Здравейте мами,
Опитах се да намеря отговор с търсачката, но нещо не мога да се включа. А днес бяхме на консултация и педиатърката нищо не каза, пък и аз забравих да питам. Бебето ми е на 2 месеца и 1 седмица.
Първият път трябва докторката да направи това изтегляне на кожичката, нали?

Благодаря предварително за съдействието!

Това е моят кошмар , ужасно ме е страх.От 2-я месец просто издърпваме кожичката докъдето позволява и почистваме.Не насилваме нещата , а измиваме докъдето може.Надявам се , че с времето ще успеем.

Абе мили майчета Вие не чете ли.Тук има изписани 19 страници и в тях има  изложено на дълго и широко професионално мнение.А вие продължавате с това ЗАБЕЛВАНЕ.Синът ми е на 4 год,и никога никой под никаква форма не му е пипал пишлето.Въпреки ,че на доста от моите приятелки им се струва странно и обвиниха педито ни, че не разбира от нищо.Но когато прочетох малко по въпроса се убедих в нейния професионализъм.И Вас съветвам същото ЧЕТЕТЕ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 377
Здравейте,
Моля за информация.
Ние не забелвахме пишата през първата година, защото живеем в чужбина и тук забелване не се прави.
Когато се върнахме в България педиатърът ни обясни, че щом не се е забелила от само себе си до 1 година то трябва да се подръпне от лекар. Така, че направи той процедурата, бебчо плака един ден като пишка, когато след 3 дена се опитахме да я забелим сами, не се получи. Отидохме пак на лекар и той ни каза, че щом не се отваря сега, ще се наложи обрязване.Нас това ни притеснява.
Не знаем какво да правим.
Прочетох мненията, че не трябва да се забелва, а да се остави на природата. Но докога?
Кога трябва да се отиде на хирург и какво ще прави той?

# 378

Прочетох мненията, че не трябва да се забелва, а да се остави на природата. Но докога?

еми където си прочела, че не трябва да се забелва, там също пише и Докога.
Не искам да звуча грубо / защото не е така/, но 20 стр. се пише едно и също!

" Не се забелва - никога ,по никакъв повод и без повод.
  Забелването става постепенно с времето.
  Най-късно до през пубертета."

# 379
Здравейте,
Моля за информация.
Ние не забелвахме пишата през първата година, защото живеем в чужбина и тук забелване не се прави.
Когато се върнахме в България педиатърът ни обясни, че щом не се е забелила от само себе си до 1 година то трябва да се подръпне от лекар. Така, че направи той процедурата, бебчо плака един ден като пишка, когато след 3 дена се опитахме да я забелим сами, не се получи. Отидохме пак на лекар и той ни каза, че щом не се отваря сега, ще се наложи обрязване. Нас това ни притеснява.
Не знаем какво да правим.
Кога трябва да се отиде на хирург и какво ще прави той?

Нормално е да не се "забелва" само. Нормално е и веднъж насилствено "забелено" за ден, два да срастне, и да не може пак да се "забелва" свободно. Изчакваме и следим до 5-6-7 годинка. Някои деца и до пубертета...

Естествено за никаква фимоза и обрязване и реч не може да става.

# 380
Здравейте всички,

Тук гледам голяма тема се развихрила. Забелязвам че само "децата" не са се изказали по темата, та реших да ви кажа как изглежда всичко от гледна точка на "детето" ви.

Гледайте сега - прочетох към половината от темата, все пак на работа съм, немога да отделя повече време в момента и вкъщи нямам нет. Каквото ви казват сега лекарите тук, допускам че е вярно. Четох и дългата тема със снимките от специалиста ( ще ме извините но това ми е първа тема тук, имена още не съм научил ). Имайте предвид че методите от едно време - по-точно механичния метод, който видях в мнението на специалиста че се отрича в момента, все пак не е лишен от основание, но може би зависи за кое точно. Ако Пешо обича солено, то не е задължително и Гошо да обича солено - той може да обича кисело. С други думи ако метода работи за едни, може да не работи за други. Незнам, не съм лекар.

Почвам с това че съм на 32г. Имам брат с около 8г по-малък. И двамата имахме фимоза.

Ще започна с това че брата по необходимост си го изкара по-зле. Беше малък, непомня колко но много много малък, имаше херния, киста и фимоза и всичко се оперира на един път по спешност. За фимозата го оправиха с рязане. Много зле го преживя, аз помня. Едвам ходеше, аз бях малко хулиганче тогава, проблемите на голямото дете, не го обичах тогава но определено тогава за първи път ми стана много жал за него и гледах да се отнасям добре. Но както казах положението беше тежко - 3 в 1. Лежа в болница, после вкъщи мина време докато се оправи, едвам ходеше и болезнено пишкаше.

Колкото до мен - късно ми я откриха. И на мен и на брата чичо ни ни я откри съвсем случайно при преглед. Майка ни къде гледала - незнам. Той е общопрактикуващ лекар във Франция, ходим рядко при тях и една вечер какво реши да ни преглежда че ни видя и там. Аз обаче за такова нещо бях голям. Точна възраст непомня, но между 10-13г съм бил. Тогава време тук беше още комунизъм. Бая отдавна беше. При тях тогава отстраняваха и оперативно и механично ( забелвне ). Той за мен беше категоричен че е по-добре механично. Една вечер отиде щото на почивки че му беше жал да подходи бързо а мен така ме боля както никога. Не гледах какво става, но го гледах че сменяше от време на време памуци с кръв. После няколко дни пишках болезнено. Накрая се оправих, но с предупреждението да подържам добра хигиена инак може пак да стане.

Както казах - работи, нооо незначи че казвам че е правилно. Незнам нищо, само казвам че при мен работеше. И пак както казах - Гошо може да обича кисело, Ники да има алергия от люто, а Пешо обаче пердаши люти чушки всеки ден.

Във всеки случай внимавайте.

Айде поздрави и забелязвайте проблемите навреме.

Тео

# 381
Да пишем общото лафче някъде другаде, моля??

# 382
Не виждам нищо лошо някой да изкаже мнение от собствен опит.

# 383
Аурелия - мерси. А господина да прочете пак, че съм писал по темата "Фимоза", че явно него все "общи" неща му се привиждат.

# 384
"Имайте предвид че методите от едно време - по-точно механичния метод, който видях в мнението на специалиста че се отрича в момента, все пак не е лишен от основание, но може би зависи за кое точно. Ако Пешо обича солено, то не е задължително и Гошо да обича солено - той може да обича кисело. С други думи ако метода работи за едни, може да не работи за други."

Това са общи неща (лафче).
Те допускат практикуването на "забелвания" под един или друг псевдо-предлог.
Няма "механични" методи-не се пипа, не се "забелва"!!
Забранени са тези практики от повече от 20 години.
Просто защото в това отношение и Пешо и Гошо имат еднакви полови органи и при Пешо не е "по-така" в сравнение с Гошо.

За всичко останало-патология на уртетрата, неправилно анатомично положение и други си има педиатър (детски хирург, детски хирург-уролог)
които се произнасят защо Пешо не е Гошо.

# 385
БИХТЕ ЛИ МИ ОБЯСНИЛИ ПО КАКВО ОПРЕДЕЛЯТЕ ДАЛИ ПИЛЕНЦЕТО НА ДЕТЕТО Е ДОСТАТЪЧНО ЗАБЕЛЕНО?

# 386
Педиатърът Ви трябва да установи точното състояние.
Накратко казано-отворът на уретрата трябва да е на правилното му анатомично място и кожичката при оглед трябва да позволява безпрепятствено уриниране.

# 387
здравейте,
днес например педиатърката дойде вкъщи да ми прегледа бебето за хремата и кашлицата .....обаче прегледала и пениса...забелила го е ,но така ,че сега като дръпна лекичко кожичката надолу и се виждат пукнатинки в кожата на няколко места ....както е при пукната кожа.Намазах го с Дефламол малко ,но много съм притеснена ,ами сега ако стане инфекция ,въпреки добрата хигиена ? Ами ако го боли? Да продължавам ли и аз или не?
При тази манипулация той се е разплакал ....нямаше ме вкъщи и така ме е яд..... Cry
Какво да правя? newsm78

# 388
Здравейте, и ние имаме проблем с главичката на пениса. Синът ми е на 6 месеца. Досега съм отваряла кожичката по време на баня и само доколкото позволява. Преди две вечери видях, че се е натрупала много смегма и почистих с ръка доколкото се виждаше и измих с вода, нямаше видими наранявания, но тази вечер забелязах, че има кръв от едната страна и най-страшното според мен - част от ципата върху главичката е наранена. Явно детето не изпитва болка, защото не реагира. Намазах го с риванол. Много съм притеснена. Какво да направя? Моля за съвет.

# 389
Здравейте, и ние имаме проблем с главичката на пениса. Синът ми е на 6 месеца. Досега съм отваряла кожичката по време на баня и само доколкото позволява. Преди две вечери видях, че се е натрупала много смегма и почистих с ръка доколкото се виждаше и измих с вода, нямаше видими наранявания, но тази вечер забелязах, че има кръв от едната страна и най-страшното според мен - част от ципата върху главичката е наранена. Явно детето не изпитва болка, защото не реагира. Намазах го с риванол. Много съм притеснена. Какво да направя? Моля за съвет.
Може без да искш да си го закачила леко с нокът,то е много нежно място.Щом детето ти нереагира на допир и не го боли, значи е нещо като одраскване и ще си мине само, недей да му го дърпаш известно време.И нетрябва да се слага чист реванол,а разреден с вода почти 1:1.Това е.Успех.

Общи условия

Активация на акаунт