ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 781
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Доколкото разбирам, вие вече сте към крайната фаза на отлепването, отдолу под лигавицата (ципата) се натрупва смегма и тя също допринася за разлепването. Тези бели бобчета не са инфекция. Биха се инфектирали ако не поддържате хигиена. Бъдете търпеливи, но ако нещо Ви притеснява, елате да ви прегледам. Служебният ми телефон е 952 21 37

# 556
Много ви благодаря Докторе много се радвам че ви има  БЛАГОДАРЯ ВИсега съм  много по спокойна  в случей на нужда ще  ви потърсим  bowuu

# 557
От 3 дни насам  забелвам усилено пениса на сина ми и снощи се показа половината главичка,излезе и доста смегма.Продължавам всяка вечер при миене да издърпвам,въпреки,че го боли.Но тази вечер го намазах със съвсем мъничко гентамицин.Дали сгреших?И дали да продължавам да издърпвам силно...? newsm78
Благодаря на д-р Оги предварително!  bouquet

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 15:03 от pipilota viktualia

# 558
  • София
Не сте сгрешила, макар че топлата вода и малко бебешки шампоан също помагат.
Внимавайте при издърпването да не цепнете кожичката и да не закърви.
Ако стане това, правете няколко дни компреси с Риванол и памук.

# 559
  • София
Здравейте, обръщам се най-вече към д-р "Оги". Синът ми е на 2г. и 2 мес. когато беше бебе на 3 мес. започнах полека да придърпвам кожичката колкото позволява, след няколко месеца нямах кой знае какъв резултат, може би малко. След това прочетох разни теми и статии и реших да спра. Всяка вечер правя обичайният тоалет, но без много дърпане.С течение на времето забелязах, че отдолу по кожата се натрупва секрет, който в момента е видно,че доста се е насъбрал, защото пишката му изглежда доста удебелена около главичката.
Лошото е че от 1 ден забелязах че даже се е зачервило и част от смегмата е тръгнала нагоре и иска да излезне...по едно време даже  днес ми каза че го боли. Купих от аптеката крем Дипрозон , правя и промивки от лайка, но забелване не забелязвам да става.
Та мисълта ми е дали да продължа така още 2-3 дни, освен ако рязко не се влоши...или пък директно да го заведа в Пирогов например, само ме опасява да не го дръпнат изведнъж без никакво обезболяване и крясъци и писъци ....някак нечовешко ми се вижда!

# 560
  • София
Оставете Дипрозона, направете само компрес с лайка.
Елате при мен в Детска хирургия Пирогов да го видя, ще ме намерите по обедно време на вътрешен 482 или 952 21 37.

# 561
Здравейте , аз по прочетох темата и искам да попитам как да разбера дали синът ми не е от двата % с  кожен пръстен . Не сме забелвали само леко издърпвам кожичката и измивам , но ми се струва че главичката остава доста на вътре , ако нашият педиятър потвърди моите подозрения , какво да предприема?

# 562
  • София
Възможно е всичко да е нормално, но не е лошо ако видя детето Ви.
Ако сте от София може да дойдете в "Пирогов" или да ме посетите в новия ми кабинет близо до "Пирогов" - обадете ми се на 0888 373 857

# 563
бих искала да Ви попитам Doktor Ogi нужна ли е хирургична намеса при сина ми които е на 11месеца .при него кожичката се издърпва добре но остава една ципа която покрива главичката ,въпросната ципа е прозрачна и е цепната/отворена но не на цяло.какво бихте ме посъветвали да направя!предварително Ви благодаря!

# 564
може ли отговор?  Praynig

# 565
Добър вечер Д-р Оги! На 16 години съм, и изпитвам затруднения при забелване на пениса си, но само по време на ерекция. Като малък са ме резвали, но явно не достатъчно и качствено. Преди около седмица ходих на уролог, и той ми каза че трябва да ме оперират. Искам да попитам само дали за тази операция има клинична пътека и дали се покриват някакви разходи от Здрана каса.

Благодаря!

# 566
  • Бургас
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате детски хирург или уролог в Бургас?Предварително благодаря!  bouquet

# 567
  • густо майна Филибето
Здравейте Doktor Ogi,
Синът ми е на 2г 7м, никога не съм забелвала, консултирах се в Пловдив с лекаря, който ми препоръчахте, той видя детето и каза да не го пипаме, ако след третата година не се отвори да ползваме евентуално кремче (предполагам, че е Дипрозон?). Работата е там, че се отвори, но това става само когато го намажа с Гентамицин (педиатъра ни го беше изписал, защото имаше няколко изтичания на секрет, които вече не се случват), главичката се оголва без проблем. Ако не е намазан обаче не се получава, при ерекция казва , че малко го боли. Мога ли да ползвам Дипрозон или някакво друго средство?

# 568
  • София

Здравейте и извинете че съм пропуснал. Хирургична намеса на 11 месечна възраст не е нужна. Изчакайте търпеливо докъм втората година, като през това време полека издърпвайте кожичката при изкъпване. Не е нужно това да става всеки ден.

# 569
  • София
Искам да попитам само дали за тази операция има клинична пътека и дали се покриват някакви разходи от Здрана каса.

Благодаря!

Операцията се покрива с пътека от Здравната каса.

Общи условия

Активация на акаунт