ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 739
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 600
  • София
... има ли някакви кремове, които могат да повишат еластичността на кожата

Такива кремове има, но трябва да го доведете, за да преценя дали ще подействуват, или ще се наложи намеса от моя страна.

# 601
  • София
Задължително ли е да се среже при Фимоза newsm78
Педиатърката каза,че фимозата е много високо и на 9,10 месеца ще  ни изпрати при хирург Confused
Какво представлява манипулацията,с упойка ли се прави много ли е болезнено за детенце Confused
Има ли и други варианти за да се избегне рязане Confused

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 17:38 от Димяни

# 602
Задължително ли е да се среже при Фимоза newsm78
Педиатърката каза,че фимозата е много високо и на 9,10 месеца ще  ни изпрати при хирург Confused
Какво представлява манипулацията,с упойка ли се прави много ли е болезнено за детенце Confused
Има ли и други варианти за да се избегне рязане Confused

Аз си задавам същите въпроси. И ако се реже, то това рязане еднакво ли се с обрязването ?

# 603
  • София
Препоръчвам Ви да се консултирате с детски хирург. Не винаги фимозата "се реже", а още по-малко се обрязва.
Но хирургът ще прецени, дали има нужда от цепване на кожния пръстен, или ефект може да се постигне с леки и продължителни тренировки. Впрочем първоначално опитайте сами, защото поне докъм 2-та, че и 3-та година нещата полека си идват на мястото Hug.
Само разбира се без напън и грубост Naughty.

# 604
  • София
Значи е по добре да го види хирург?
Кога трябва да го заведа,сега ли е по добре или по натам?
Казвате да опитамваме...... ние не спираме но то е доста зараснало и седи подострено като моливче и не помръдва на никъде Confused
Родихме се без фимоза! 

# 605
  • София
Здравейте, докторе,
Благодаря Ви, че отделяте толкова много време за децата ни!
Досега не ми се е налагало да потърся помощта Ви. Но от вчера забелязах,че при забелване при миене, след откриване на главичката изведнъж кожичката се стеснява и над нея останалата част от пениса остава като подута. Главичката се оголва добре, но такова стесняване и подуване досега не е имало. Мъжът ми казва, че при различните момчета е различно и може би е нормално,но той много рядко къпе детето и няма постоянни впечатления.  Освен това обикновено при миене много лесно детето получава ерекция (и аз дори внимавам да не я предизвиквам), а вчера и днес не се получи въобще. Може би трябва да отбележа, че от 2 дни детето е с разстройство със слуз, имаше и кръв 1 път, и мястото около ануса е доста зачервено, появи се и една голяма пъпка на дупето. Има малко зачервяване и на пишката на 1 място само. Но като цяло, детето е в кондиция и дори поовладяхме тази вечер изхожданията. Моля Ви за мнение какво би могло да става с пишката и с какво да мажа дупето и нея?

# 606
  • София
Дано не звучи глупаво и смешно това, което съм описала.Crazy
Ако не друго, това е промяна, която не мога да си обясня.Confused

# 607
  • София
..... ние не спираме но то е доста зараснало и седи подострено като моливче

Така не става, трябва да го видя - доведете го.

# 608
  • София
Моля Ви за мнение какво би могло да става с пишката и с какво да мажа дупето и нея?

Стана малко сложно  newsm78- доколкото разбирам забелването не е проблем при него. Това съчетание с разстройство може да е объркало нещата, но това е временно. Вие просто не прекалявайте с тези манипулации - достатъчно е 2 - 3 пъти седмично. А иначе при ерекция главичката винаги се издува и почервенява... Embarassed

# 609
  • София
Къде и как става записването при вас?

# 610
  • София
Сутрин около 9 часа може да ме откриете в "Пирогов" - 952 21 37  (кабинет) или 91 54 447 (отделение).
След 14 часа приемам в частния си кабинет (срещу МВР болница) - записване при секретарката на 851 00 99.

# 611
  • София
Благодаря ви!

# 612
Доктор Оги, здравейте отново!
Бях писла тук ,че отворчето на кожичката на моя син е много малко. Въпреки, че нашият педиатър каза, че почти сигурно е да се наложи хирургическа намеса, аз всяка вечер правих лека гимнастика , без да насилвам нещата и бес особен успех. Докато преди 2 вечери кожичката отиде малко по-назад и главичката леко се показа. Предполагам ,че не е имало болка, защото синът ми не е реагирал. Тази сутрин обаче ми се струва ,че има леко зачервенияко около отворчето. Отново няма болка, защото той си пишка нормално и е спокоен, дори ако го пипна там ! Какво да правя? Трябва ли да го мажа с нещо и да продължим ли лекото заголване вечер по време на баня предвид зачервяването ?

# 613
до д-р Оги,
Големият ми син е на 6г, на 3г. беше опериран от хидроцеле и херния, а също така и фиксираха левия тестис в скротума, тъй като му бяха асансьорни и операцията беше в ляво, десния оставиха така, защото сам щял да се намести, но все още се напипва високо в скротума (не е в корема). Кога трябва да се оправи или трябва да се прави пак хирургична намеса?
Малкия беше опериран от хипоспадия на 10м. операцията беше по изправяне на члена (не е местен канла, защото е ок), обаче остана много висяща кожа, това корегира ли се и кога (за да е хубав все пак), и още не съм го виждала в ерекция и няма  никаква чувствителност там ( за разлика от батко му, който е .....) това нормално ли е ?

# 614
Доктор Оги, моето момче е на 5 г вече, но кожичката се забелва само до половината главичка  на пишлето и по-натам е залепнала. Въпроса ми е,  може ли след тази възраст да се отлепи сама ? Притесняват ме още две неща, едното е че единият му тестис понякога не го напипвам и какво значи асансъорен тестис? Другото ми притеснение, е че пишлето не расте, от 2-3 г си е все същия размер Rolling Eyes И понеже не сме от София, много ще съм ви благодарна ако ми отговорите  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт