ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 049
  • 1 168
  •   2
Отговори
# 360
Здравейте!
Разгледах снимките на предната страница от kalaza. Пишката на моя син (на 1 година е) изглежда по подобен начин, може би с малко по-голям отвор е кожичката отгоре. Сякаш е сраснала с главичката на пениса отстрани.
Аз също чета и попадам на противоречиви мнения относно трябва ли или не ние да забелваме пишката на бебето. Баща му ме критикува, че толкова се притеснявам и самият той е категоричен, че няма да "цепне" пишката на сина си. (Това с "цепването" го каза педиатърът на сина ни, когато му казах, че кожичката не може да слезе до долу. Трябвало да "цепне" малко като дръпне надолу.  Не го направи, но останах с впечатлението, че трябва.) Сега нещата си стоят така. Скоро ни предстои консултация с уролог по друг повод, ще попитам и за забелването. Това, което ме притеснава е, как е възможно педиатри да ни съветват, а и собственоръчно да пипат и дърпат пишлетата на бебета????? Нали ТЕ са лекари и ТЕ на НАС трябва да обяснят кое е правилно и кое не??? newsm78 Главата ми не го побира!

# 361
Няма нищо за объркване...няма "други", "противоречиви" и т.н. "мнения".
От почти 20 години никой нищо не "дърпа", "цепва", "забелва".

Този въпрос май ще се превърне в тест за професионалната адекватност на един педиатър-"Вие за "забелването" ли сте?"
За съжаление...

# 362
Няма нищо за объркване...няма "други", "противоречиви" и т.н. "мнения".
От почти 20 години никой нищо не "дърпа", "цепва", "забелва".

Този въпрос май ще се превърне в тест за професионалната адекватност на един педиатър-"Вие за "забелването" ли сте?"
За съжаление...

О, не само този въпрос....наистина, за съжаление...

# 363
Здравейте мами,
Опитах се да намеря отговор с търсачката, но нещо не мога да се включа. А днес бяхме на консултация и педиатърката нищо не каза, пък и аз забравих да питам. Бебето ми е на 2 месеца и 1 седмица.
Първият път трябва докторката да направи това изтегляне на кожичката, нали?

Благодаря предварително за съдействието!

# 364
  • София
При нас мъжът ми свърши тази работа, пре вечерната баня, синчето беше на около две седмици. На консултацията докторът ни похвали, че сами сме се справили и това беше. По принцип ако родителите не се чувстват подготвени за този малък жест, лекарят трябва да помогне.

# 365
не трябва.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.0

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 14:43 от Reza

# 366
Това е моят кошмар , ужасно ме е страх.От 2-я месец просто издърпваме кожичката докъдето позволява и почистваме.Не насилваме нещата , а измиваме докъдето може.Надявам се , че с времето ще успеем.

# 367
  • UK/София
 Simple Smile"Обработката" я започнахме като стана на един месец.

# 368
И ние почнахме като стана на 1 месец,но преди 2 месеца спряхме тази процедура след като попрочетох малко повече литература по тоя въпрос.Смятам че трябва да се остави естествено да се оправи тази работа,а не насилствено.

# 369
Simple Smile"Обработката" я започнахме като стана на един месец.
Сигурно във Великобритания точно това са Ви препоръчали...

# 370
И ние почнахме като стана на 1 месец,но преди 2 месеца спряхме тази процедура след като попрочетох малко повече литература по тоя въпрос.Смятам че трябва да се остави естествено да се оправи тази работа,а не насилствено.
Няма какво да се "оправя".
Няма нищо за "оправяне"...

# 371
При нас мъжът ми свърши тази работа, пре вечерната баня, синчето беше на около две седмици. На консултацията докторът ни похвали, че сами сме се справили и това беше. По принцип ако родителите не се чувстват подготвени за този малък жест, лекарят трябва да помогне.
Объркването Ви е голямо.
Следвайте  съветите на добър педиатър.
Как да разберем кой е?
Тест за професионалната адекватност на един педиатър-стъпка първа
->>"Вие за "забелването" ли сте?"

Ако отговорът е "не", всичко е наред.

# 372
Това е моят кошмар , ужасно ме е страх.От 2-я месец просто издърпваме кожичката докъдето позволява и почистваме.Не насилваме нещата , а измиваме докъдето може.Надявам се , че с времето ще успеем.
Естествено това, което правите е напълно ненужно, варварско и нечовешко.
И защото е без необходимост.
Следващият път аз ще Ви извадя нокът без упойка-болката е същата. Да видим колко добре ще се чувствате...

# 373
  • Дива Индия
Аз послушах Birdie. Не заведох да цепнат сина ми, не го дърпам. Оставила съм всичко на природата и времето. Честно казано и аз се бях ошашкала, и аз бях почнала да забелвам. Свекърва ми каза, че на съпруга ми никога нищо не е правила и всичко е станало от самосебеси...Аз й се гневих и държах, че нещата трябва да се "оправят". Така казваха и лекарите. После изчетах сума неща по въпроса. Говорих и с Birdie. И реших - край с този въпрос. Времето и природата са на ход.

# 374
Здравейте мами.
И ние сме със същия проблем.
Първият път на "забелването" е когато бе бебе.
После към 2г. и половина,оказа се,че аз нищо не съм дърпала както трябва до тогава и педиатъра го направи.Бе много болезнено за малкия.Като се сетя цялата изтръпвам и ми се насълзяват очите.Миличкото(сега на 4 годинки) в три дни живя в кошмара от болката,неискането да пишка(правихме го в леген с топла вода) и мазането с разреден реванол на раничката от цепването.Казаха,че по-нататък сигурно пак ще се наложи да се прави същата процедура,но аз вече твърдо реших,когато порасне(юноша),ако има някаква патология и това му пречи в секса,сам да реши как и какво ще прави.За сега съм го оставила един път в седмицата сам да си дърпа кожичката в банята под душа и съм му обяснила да го прави до момента,в който усети болка и да спре веднага.
Аз също съм на мнение,че трябва да оставим природата,тя най-добре знае как и кога.Нека има първи път на забелване,но после нещата да не се насилват,а да се дърпа само до там където не е болезнено.
Успех на всички мами.
Мисля си това не е ли повече тема за разговор между татковците,а не на нас мамите.Нашият татко несмее да пипне малкия по пишката,да не говорим за дърпане,слагане на реванол и подобни процедури.Може татковците да са прави,че не го правят,като знаят каква болка се чувства.
Е,да пожелая успех и на всички татковци.
 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт