ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 795
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 510
  • Добрич

Варненските колеги са добре ориентирани, така че доверете се на някой от тях.
Лично аз не прибързвам с хирургичното забелване докъм 2 - годишна възраст. А ако то трябва да се направи, нужна е краткотрайна обща упойка.

Здравейте, доц. Бранков.
Преди време бях споделила притесненията си, че синът ми (вече на 3 г. и 5 м.) няма никакви индикации за оголване на главичката. Не съм правила нищо от както се е родил, така както Вие препоръчвате, но мисля, че е време да направя консултация.

София ми идва малко далеко, затова Ви моля да ми дадете координати на Ваш (и) колега (и) от Варна, на когото мога да се доверя, и който споделя Вашите разбирания по въпроса.
Благодаря Ви предварително.   bouquet

# 511
  • София
Може би д-р Христов от детската хирургия на Окръжната болница е най-подходящ.

# 512
Здравейте, доц. Бранков.

Моя син изобщо няма фимоза, даже напротив... кожичката въобще не е затворена отпред... и никъде не намерих такъв случай... какво се прави в такъв случай?

# 513
  • Добрич
Може би д-р Христов от детската хирургия на Окръжната болница е най-подходящ.

Благодаря ви!   bouquet

# 514
Здравейте доц.Бранков, от Плевен съм и аз имам питане, което може би ще подобно на всичките тук: синът ми е на 1г 10м. , когато беше на годинка го водихме при позната хирург, тя му забели пениса-писъците бяха големи, ужасът след това също- и след това ние продължихме, но явно неуспешно, тези дни забелязах че е зачервено в началото и стои точно като на снимките в постинга - тип хоботче на слон, когато пишка пенисът му се издува , опитахме се да продължим с прословутото "забелване" , но той не дава да го докоснем,  дайте ми съвет или поне препоръчайте медикамент, който да предотврати зачервяването и кажете какво да правим?
сърдечно благодаря

# 515
Аз в петък водих сина ми да го забелят,защото бях го направила до половината.Доктора само го издърпа надолу и готово.После 1-2 дена плачеше като пишкаше,но вече всичко е наред.Вечер след баня ми каза да го мажа с дефламол,за да не слепне пак.Това е,аз отлагах доста време,накрая се реших,макар че вътрешно май не бях съвсем сигурна как да постъпя.

# 516
  • София
дайте ми съвет или поне препоръчайте медикамент

При Вашия случай ще ми бъде трудно да дам съвет от разстояние.
Ако имате желание елате до София.

# 517
Обръщам се към доктор Оги-много Ви моля за съвет относно синът ми ,който е на 2 год. и 4 месеца.Пишлето му досега се заголваше нормално-всяка вечер му я миех и се заголваше много лесно,но от 2-3 дни не се заголва икожичката му е малко зачервена.Мажа го с риванол-сутрин е добре-не е зачервена,но до вечерта леко почервенява-снощи въобще не се опитах да я заголя,защото предната вечер като опитах каза ,че го боли-явно е от зачервеното.Преди да заспи вечер му слагам памукнапоен обилно с риванол и така преспива.Болка иначе при уриниране няма.Сутрин като се събуди пишлето му е станало и не казва да го боли.Явно докато не мине зачервеното друго освен да го мия външно не трябва да правя-но не съм специалист затова ви моля да ме посъветвате какво да правя.Страх ме да го заведа на лекар-като съм чела тук във форума какви ли не случки не искам да го травмирам ако му извършат някаква болезнена процедура,а от друга страна не мога да пасувам .Искам като всеки родител най-доброто за детето ми.Възможно ли е от задържане на урината да получи това възпаление,тъйкато от 5 дни ходи за 1 път на ясла и на обяд като го взема го питам дали е пишкал а той казва че не е,а и цвета на урината е като че ли е 1 за деня следващите са съвсем прозрачни.Възможно ли е да се е натрупала спегма и за това да е така.Надявам се да сте ме разбрали.Искрено и от все сърце ви благодаря и ви желая много здраве.

# 518
  • София
Не правете нищо повече от това, което правите досега. Тук се намесва и обяснимия стрес от новата обстановка в яслата.
Говорете с персонала там да го подканват да се изпишка. Убедете се, че им дават да пият вода. Мисля че нещата постепенно ще се успокоят. Колкото повече засилвате вниманието към даден проблем, толкова по-голяма е опасността той да се задълбочи.

# 519
Въпросът ми е към д-р Оги-Пенисът на синът ми е зачервен и подут от 2дни.По принцип е съвсем леко заголен собственоръчно от него.Не дава индикации ,че го боли при пишкане,но пишка честичко и по 2,3 капки.След консулт с лекар се установи леко заделена двойноконтурирана стена на пикочния мехур.Назначено е антибиотично лечение.Но днес се появи жълто-зелено секретиране и започвам да си мисля,че двете неща не са свързани,защото честото пишкане е от две седмици ,а другите симптоматични прояви се появиха днес и вчера.Как мислите вие?

# 520
  • София
Очевидно има инфекция, която трябва да се изследва (прави се антибиограма). Възможно да е цистит (възпаление на пикочния мехур) или обратна инфекция от пишлето. Това е проблем на детските уролози, които са в отделна клиника на Пирогов, или на детските нефролози в Педитарията на Александровска болница.

# 521
Благодаря Ви за отделеното внимание.От Варна сме и след 3 дни лечение нещата се оправят.Нашият педиатър смята ,че е цистит.

# 522
  • София
Здравей, doktor Ogi, искам да доведа синът си при вас за консултация. Зная, че сте много зает и искам да ви попитам по кое време е удобно да ви позвъня на GSM, за да се уточним? Много ви благодаря за отделеното време.

# 523
В понеделник се наложи малкия (1г.10м. ) да бъде опериран от херния и хирурга по време на операцията zабеляzал, че има проблем. Каzа, че кожичката е много тясна, няма шанс да се оправи сама и след 6м. щели сме да го оперираме наново. Ние не бяхме пипали. Бяхме zабеляzали, че се иzдува много при пишкане, но поддържахме чисто и бнямахме проблем. Направихме и двете операции наведнъж. Предложи частично обряzване.  Сега има 2 шева доколкото раzбрах вътрешната кожичка и външната. Много го боли и мажем с пантенол крем. Това е. 8 дена след операцията махат конците.

# 524
При нас пък няма срастване, но отворът е сравнително малък. Не му пречи при пишкане, не събира смегма, но не може да мине главичката. Понякога явно задържа малко урина, защото се зачервява леко кожата и сърби. Минава бързо като го мазна веднъж с Елоком например.
С мъжа ми имаме спор дали е нужно да се цепи или не. Аз не искам да подлагам горкото дете на този ужас, ако има и друг начин. Някакви мнения?
Това си е нормалното му състояние за тази възраст. Какво има да се прави, изобщо не ми е ясно. Защото няма какво да се прави...

Общи условия

Активация на акаунт