ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 807
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 525
  • Шумен
Искам и аз да попитам компетентните тук.
Синът ми е на 2год. и 3 мес. Досега винаги съм му почиствала пишката при баня, но от 1 седмица започна да пикае на 5 минути. И то не пикае, а само има нужда, а нищо не излиза. Според мен е като цистита, но няма болка. От днес започна да казва, че му боцка. Вчера ходихме при нашето педи и тя като му видя чурката, каза че трябва да отидем на хирург да я оправи, защото се е събрала мръсотия и се е възпалила. Изследвахме урина-няма нищо. Засега се лекуваме с Гентамицин крем и миене с лайка.
Какво ще ме посъветвате? Да ходим ли на хирург?

# 526
Разбира се, че трябва да отидете!

# 527
Здравейте доц. Бранков
забелязах, че по средата на пишлето на синът ми 1г 10м има леко подуто от едната страна
не сме го забелвали само по време на баня издърпваме леко докъдето позволява.
Какво може да е това, какво да правя?  bouquet  bouquet  bouquet

# 528
  • София
Това е нормално - насъбрал се е секрет "смегма", който допринася за разлепването на кожичката.
Това не е инфекция. Вие трябва да стимулирате внимателно забелването по време на къпане.
Ако нещо обаче Ви тревожи, елате в детската хирургия.

# 529
Здравейте,докторе. От няколко дни забелязвам бял секрет по и около главичката на пишлето на сина ми-2,8 г. Казва, че го боли много и не дава да го изчистя добре при къпането. Също има и зачервяване на самата главичка. Скоро пи 10 дни антибиотик -имаше бронхопневмония. Какво да правя?

# 530
Здравейте, на 17 години съм и имам бели точици по кожата на главичката на пениса ми обърнал съм внимание че се появяват още една до друга , ще сам ви много благодарен ако може да ми дадете савет какво е това и дали е някакво заболяване и как да го лекувам. Благодаря ви предварително

# 531
  • София
От няколко дни забелязвам бял секрет по и около главичката на пишлето на сина ми-2,8 г.
Не е изключено да е вторична гъбична инфекция. Мога само да Ви насоча към дерматолог, не съм сигурен дали нашите педиатри или уролози ще са Ви от полза.
Ако много се затруднявате, елате при мен, все ще измислим нещо.

# 532
  • София
Здравейте, на 17 години съм и имам бели точици по кожата на главичката на пениса
Вие определено сте за дерматолог-венеролог, иначе казано кожен лекар, който разбира от полови инфекции.

# 533
Това ако е инфекция не е по полов път имам я от някаде 3 години

# 534
  • Шумен

Синът ми е на 2год. и 3 мес. Досега винаги съм му почиствала пишката при баня, но от 1 седмица започна да пикае на 5 минути. И то не пикае, а само има нужда, а нищо не излиза. Според мен е като цистита, но няма болка. От днес започна да казва, че му боцка. Вчера ходихме при нашето педи и тя като му видя чурката, каза че трябва да отидем на хирург да я оправи, защото се е събрала мръсотия и се е възпалила. Изследвахме урина-няма нищо. Засега се лекуваме с Гентамицин крем и миене с лайка.
Какво ще ме посъветвате? Да ходим ли на хирург?
Докторе, моля и аз за отговор по нашият проблем.  Simple Smile
  bouquet

# 535
  • София

Докторе, моля и аз за отговор по нашият проблем.  Simple Smile
  bouquet
[/quote]

Малко е вероятно да има такава инфекция долу, която да даде цистит. Ако сте от София елате да ви видя аз. В Пловдив идете в Детската хирургия на Пещерско шосе при д-р Йонков. В Русе идете при д-р Павлова, а в Плевен при д-р Гранчовски. Другаде в България се обърнете към уролог.

# 536
  • София
Това ако е инфекция не е по полов път имам я от някаде 3 години

Не само полова инфекция води до там, понякога има хронична вирусна инфекция, гъбички и прочее. Аз лично съм установявал засъхнала смегма с такъв вид поради лоша хигиена. Изобщо потърсете първо дерматолог, а после може да ми се обадите. 

# 537
Здравейте, на 17 години съм и имам бели точици по кожата на главичката на пениса ми обърнал съм внимание че се появяват още една до друга , ще сам ви много благодарен ако може да ми дадете савет какво е това и дали е някакво заболяване и как да го лекувам. Благодаря ви предварително
Като "перлички" и се забелязват подкожно?

# 538
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате детски хирург или уролог във Варна или Добрич, и да ми дадете някакви координати за тях. От Каварна сме, а тук няма такива специалисти за консултация. Много често чурката на сина ми се зачервява и само с Гентамицин и лайка отшумява, но за кратко. Чурката му не се отваря напълно. И когато я забелвам имам чувството, че юздичкава е по-късичка и опъва изхода на уретрата. Водих го тук по повод фимоза, но мнението на единственият хирург в ДКЦ е : "като стане по-голям, има една процедура дето се прави...." Само дето аз не искам да се стига до тази процедура.

# 539
  • София
Потърсете във Варна д-р Христов от детската хирургия на Окръжна болница.
Има и друг момент - ако дърпате кожичката откъм юздичката, тя винаги ще се опъва и дърпа надолу.

Общи условия

Активация на акаунт