Магазин "Плод-Зеленчк" - Какво Ви липсва на пазара?

• 10 412
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
  • София
В любимото ми магазинче няма артишок и цикория, а обичам.
Иначе повечето от “препоръките“ са ги изпълнили там.   Grinning

И се снабди с ПОС терминал.

# 46
Нели-Ди, зависи каква е групата потенциални клиенти, къде ще е щандът (град, квартал), дали искаш да е за редки продукти или за ежедневни, откъде ще зареждаш и как ще се рекламираш.

Съгласна съм. Зависи и какви са възможностите ти - в идеалния случай помещението трябва да е голямо (но тук става въпрос за щанд, нали?), стоката подредена красиво, да има голям асортимент, клиентите сами да избират, цените да не са високи, но така и лесно можеш да фалираш. Тази стока се разваля бързо, когато клиентите пипат, още повече повреждат, имаш го предвид, надявам се.
В тези времена при ниски цени ще имаш клиенти. Чудесно е, ако се усмихваш и си склонна да изпълняваш поръчки. Зависи и много къде е този щанд, защото обичайно различните пазари имат различен облик и там ходят определен вид потребители. Ако искаш да продаваш нещо различно от тях, добре е да си подготвена, че това няма как веднага да имаш много клиенти.
Идеята за плашилото много ми хареса Simple Smile

# 47
Здравейте и ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ Hug  bouquet
Умишлено не съм влизала няколко дни, за да имам много за четене, така ме вълнувате! newsm03

Преди всичко искам да уточня, че щанда ми ще се намира до квартално пазарче, няма да наемам помещение, тъй като вече съм изградила такова.Малко е, но за сега считам, че мога да предложа необходимото в него.

Целевата ми група са младите хора (без да дискриминирам любимите баби, няма да ги връщаме разбира се!), съответно много ме зарадва мнението ви за хартиените торбички, така си го представям и аз, но колкото и да ми се иска няма как да не се заплащат допълнително, на всички ни е ясно, че не излиза сметката инак.

За пресните подправки още търся доставчик (бях насадила в кофички български и гръцки босилек,чубрица и розмарин, плановете ми за отваряне бяха за по-рано, но нещата ще се случат на есен и съответно на моите им мина времето.), но държа и аз да се предлагат,също така и всякакви сухи такива.

Щанда ще е с кошници, много красиво и китно е измислено(според мен разбира се),ще кача снимки щом отворя, за да си кажете мнението(междувременно взимам още идеи).Много ми хареса идеята с плашилото, вече търся материали за изработката му.
Продължавам в седващ пост.

# 48
Държа да си призная, че аз съм претенциозен клиент по всеобщите стандарти, взискателна съм към обслужващия персонал.Сандали не правя, ако не съм доволна повече не влизам в съответният търговски обект (което понякога ми коства доста обикаляне), по тази парична мисля, че моите клиенти заслужават същото.

Тъй като няма на чин да мина без фира, след 19 ч. мисля да правя намаления, но истински намаления Naughty
По добре да продам доматите на 20 ст, вместо на следващата сутрин да ги хвърля.Много пъти съм се чудила кака някакви домати които видимо са за изхвърляне се продават на лев за килограм, как не ги е срам самите търговци не ми е хич ясно NeWS78

За информационни картички за произход изобщо не се бях сещала, Голямо Благодаря Hug започвам да мисля и в тази насока.

Относно резените диня съм го мислила, но ще се ориентирам от търсенето.
И сега една питанка, как ви се струва, склонни ли сте да платите например 10 сит отгоре на килограм диня,пъпеш и т.н. ако ви се предлагат охладени?

Отново искам да Благодаря на всички за мненията които сте изказали, чувствам ви  съпричастни в това мое начинание  smile3525

# 49
Ако така или иначе имаш хладилник за напитките и в него слагаш по 1 диня и 1 пъпеш, за да се охладят, кое точно ще ги оскъпи? Ако купиш пък цял хладилник само за тях, вече е друго. Но като цяло, мисля, че хората ще предпочитат да си ги купят "топли", пък да си ги охладят вкъщи.

Между другото, в Англия имат една практика със зеленчуците и плодовете, които започват да остаряват. Нарязват ги, правят ги на салати и ги пускат безумно евтино. Може да се заредиш с прозрачно фолио, някакви по-дълбоки тарелки, вилички и да направиш нещо такова. Удобно ще е за хора, които са в крачка, а пък им се яде нещо по-леко.

# 50
Това последното със салатките е страхотна идея, аз бих я ползвала ежедневно. Друго, което веднага ми идва на ум е поведението към клиентите- хем да си любезна, хем да не се натрапчваш или да фамилиарничиш с тях, и да не се цупиш, ако въпреки 10- минутното избиране, не купят нищо.

# 51
Предполагам, че е дразнещо и изнервящо, но има всякакви странни птици, които имено търпението и тактичността ти, ще ги спечели за редовни клиенти.

# 52
Салатите и фрешовете са чудесна идея, но само да вметна, че май има допълнителни изисквания, за да могат да се предлагат.  Peace

# 53

Това е едно от основните изисквания към обектите, в които пазарувам.

# 54
Здравейте. на пазара най–ми липсва културата на продавача, да се сети най–после, че облизването на пръстите не е най– удачния начин да ти разтвори найлоновата чантичка, за да ти сложи продуктите.

# 55
  • Най-красивата страна
Искам да има български плодове и зеленчуци,подправки,които да си избирам сама.Да мога да плащам и с карта.

Общи условия

Активация на акаунт