Прием в ясли и детски градини в Пловдив -6

• 153 110
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 150
  • Sunshine state
Здравейте и от мен. Записвам се в темата с един въпрос-подадох документи на 04.01. на място в ЦДГ 'Биляна' в кв. Изгрев,понеже живеем точно до нея и ме интересува кога да очаквам да ми се обадят? Казаха,че ще го направят,но не знам кога да очаквам някаква яснота дали е приета.

# 151
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Записвам се в темата с един въпрос-подадох документи на 04.01. на място в ЦДГ 'Биляна' в кв. Изгрев,понеже живеем точно до нея и ме интересува кога да очаквам да ми се обадят? Казаха,че ще го направят,но не знам кога да очаквам някаква яснота дали е приета.
Доколкото разбирам си кандидатствала за първа група? Ако е така то детето трябва да тръгне на градина от септември, нали? В този случай едва ли обаждането ще е скоро. Или си кандидатствала за свободни към момента места в първа група? Но преди да навърши три години не знам ще може ли да тръгне детето на градина. Най-сигурно- виж в календара на сайта трябва да има дати за обявяване на резултатите от класирането в което участвате.   Peace

# 152
  • Sunshine state
Да,кандидатствахме за първа група и тръгване от септември,понеже тя си ходи сега на ясла и ще навърши 3 чак юни. Кога става ясно дали децата са приети? newsm78 newsm78

# 153
  • Пловдив
Първо- учудвам се, че е започнало класирането толкова рано. Второ- ето тук е календара с разните срокове, но-това класиране- за децата набор 2011, които ще тръгват от септември трябва да се води 2014/2015 г, а виждам само за 2013/2014 което са или ясли или за свободни места в детските градини за по-големите деца.  Да не би само да си попълнила заявлението или е подадено? И  това през сайта ли стана или ходи на място в градината? - редактирам се- ходила си на място, сега видях. Още не е започнало класирането. Това ще стане напролет, резултатите -някъде май месец излизат. Тогава те ще ти попълнят и подадат заявлението в сайта като започне класирането и май месец ще ти звъннат.  Peace

# 154
  • Sunshine state
Пфу,успокоих се. Поне ще имаме време да мислим за 2-ри вариант до септември,че ако обаждането дойде към края на август,вече я втасахме.  Laughing Много ти благодаря!   bouquet

# 155
  • Пловдив
Август вече ще сте записани. Май или юни излизаха резултатите. А ти не писа ли в заявлението други градини като второ и трето желание? Имаш право на пет. Макар че почти сигурно е, че ще ви приемат в Биляна  Peace няма голям наплив за там. Успех!

# 156
  • Sunshine state
Аз пък в квартала като разпитвам,има наплив и хората са много доволни.На всичкото отгоре и жената от канцеларията ми каза,че вече имало сформирана 1 група. Как става това,след като няма ред,а няма и класиране още?  Thinking Уплаших се,защото ние нямаме кола и ще ни е много трудно да я караме сутрин с рейс някъде си.. Rolling Eyes Писах и 'Наталия' като 2ро желание. Моля се да стане в 'Биляна'-точно под носа ни е. Вече година и половина я водим до 'Послушко' и ни идва далеч-ни да хванеш рейс,ни да ходиш пеш. Искрено се надявам да я приемат тук,направо ще съм на седмото небе.

# 157
  • Пловдив
На всичкото отгоре и жената от канцеларията ми каза,че вече имало сформирана 1 група. Как става това,след като няма ред,а няма и класиране още?  Thinking
Това е доста странно...Може би въз основа на подадените там молби -събрали са се хора, колкото за една група, но това не означава нищо преди да е започнало класирането.

# 158
  • Sunshine state
Ох,много се успокоих,дано не прекалено.  Laughing И мен ме учуди,ама тя така го каза..  ooooh! Аз уж съм в системата и пак се връзвам.. Rolling Eyes

# 159
  • под тепетата
Здравейте! Дъщеря ми кандидатства за ясла за класирането в края на януари, но май няма голям шанс да я приемат в нашия квартал. По-вероятно е да стане там, където работя и ще бъде доста трудно, поне в началото. Затова да ви попитам - ако се освободи място в следващите месеци в яслите в нашия квартал, как става преместването - на общо основание ли кандидатстваме отново или .... как изобщо става?

# 160
Кандидатства  се наново  до колкото  знам !

# 161
Но преди да кандидатстваш на ново, трябва да отпишеш детето от яслата, в която е в момента. Мисля, че системата няма да ти приеме заявлението, ако детето се води, че е записано в някоя ясла.

Най-добре звънни на номера в общината, който е записан на сайта за кандидатстване, много са любезни и ще ти дадат компетентен отговор.

# 162
  • под тепетата
Благодаря за отговорите! Наистина е най-добре да звънна и да попитам, да не би да се окаже, че ще си усложня излишно живота, ако не ни приемат в близката и я запиша в другата, а после да дебна за места и да се притеснявам дали ще стане. Не ми е жизнено важно да я приемат още този месец, но от известно време следя обявените места и се отчайвам за най-удобния ни вариант. Бъдете здрави вие и семействата ви в това болно време!

# 163
  • Пловдив
Здравейте.
Гледам сега промените, които ще влязат в сила от 01.04.14 г. и забелязвам, че са отпаднали точките за месторабота на родителите, а са въведени много допълнителни критерии, на нито 1 от които не отговаряме.
Детето ми навършва 3 г. през март, съответно трябва да участваме в класирането от 29.05 за първа група в градина. С двама работещи родители и първо желание в района събираме само 18 т.
Някой от вас смятал ли си е точките по новата таблица? 18 т. много ли са, малко ли са?

# 164
  • Пловдив
Аз събирам 17т за градина в района на местоживеене и 12т за друга. А искам в друга, тоест не там, където живея.
Всичко е на късмет. Вече места има за всички, така че, все ще ни приемат някъде  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт