Прием в ясли и детски градини в Пловдив -6

• 153 133
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами.

Моят въпрос е следният.

Детето ми навършва 3 годинки след 2 седмици.
Системата ми даде да пусна заявление за 1-ва група за класирането на 19 февруари.
Ако я приемат и я запиша, след това септември месец ще си  премине ли  в 2-ра група със същите деца . Или ще е отново във 1-ва група с нови деца и госпожи?

# 181
  • Пловдив
ние бяхме така с по-големия набор миналата година,но групата беше сборна от набор 2008/2009/2010 и юхи диектора каза,че ще отдели наборите и ни предложи да ни запише на есен наново 1гр,но аз отказах,тъй като 1-вите групи бяха в старата сграда,а групата,която посещаваше се намираше в сграда на няколко месеца.Не е проблем да остане с по-големите,но накрая или ще кара още една подготвителна за да си влезне в набора или,ако разрешат-ще започне училище,но никой не може да каже кое от двете ще стане
Аз лично отидох и помолих,да си остане в групата,докато ни приемат някъде и като ни приеха-го записах наново в 1-ва група,но му е доста скучно,а и той е по-голям,роден в началото на Януари

# 182
  • Пловдив
Здравейте мами.

Моят въпрос е следният.

Детето ми навършва 3 годинки след 2 седмици.
Системата ми даде да пусна заявление за 1-ва група за класирането на 19 февруари.
Ако я приемат и я запиша, след това септември месец ще си  премине ли  в 2-ра група със същите деца . Или ще е отново във 1-ва група с нови деца и госпожи?

Говориш вероятно за класиране за ясла.
Ако е за градина, е за деца, раждани предните години, които не са били приети в градина или които искат сега да тръгнат на градина.
Детето ти, което е набор 2011 трябва да участва в класиране за детска градина, което ще бъде през май.
И ще тръгне с набора си от м. септември.

# 183
Да именно  mannuella

Защо децата родени в началото на годината , трябва да изостават .  За тях трябва да има избор , ако желаят да вървят с по горния  набор.
Ние сега ходим на ясла , ако я запиша  в 1-ва група и ми кажат септември, че пак трябва да е наново 1-ва група, защото трябвало да си върви с набора.
Ще стане само местене от една група в  друга.

А едно време не беше така. Аз съм родена юни месец и съм тръгнала от 6 години, учих заедно с по-горния набор.

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 14:46 от cliaga

# 184

Говориш вероятно за класиране за ясла.
Ако е за градина, е за деца, раждани предните години, които не са били приети в градина или които искат сега да тръгнат на градина.
Детето ти, което е набор 2011 трябва да участва в класиране за детска градина, което ще бъде през май.
И ще тръгне с набора си от м. септември.

Не говоря точно за детска градина, тя в момента ходи на ясла. Ние сега навършваме 3 години и системата ме пуска да кандидатствам за 1- ва група.
Вчера пуснах заявлението и си пише 1-ва група.

# 185
И моето момче е родено февруари...имам едни идеи, да тръгне по-рано на градина, но всичко си зависи от него...имам предвид, че в яслата са мед. сестри, гледад си ги като бебчета/ пък те са си такива/, помагат им във всичко...а на градината, не - там трябва да се хранят и обличат сами, а моето не може засега. Ще видим като стане догодина на 3 години как ще е и ще мисля варианти за градинка...Другия вариант - на ясла до 3години и половина, после на градина...през 2015 есента.

# 186
И моето момче е родено февруари...имам едни идеи, да тръгне по-рано на градина, но всичко си зависи от него...имам предвид, че в яслата са мед. сестри, гледад си ги като бебчета/ пък те са си такива/, помагат им във всичко...а на градината, не - там трябва да се хранят и обличат сами, а моето не може засега. Ще видим като стане догодина на 3 години как ще е и ще мисля варианти за градинка...Другия вариант - на ясла до 3години и половина, после на градина...през 2015 есента.

Той догодина ще може да се оправя.

Ние във всичко се оправяме сами нямаме проблем със нищо.

# 187
  • Пловдив
да кажем,че остане с набор 2010 и като стане на 6 и трябва да повтаря-става кофти.Аз за това се ядосвах-никой не ти гарантира дали ще тръгне по-рано на училище и предпочетох да си мине с набора,защото да не стане няколко години с едни деца и после да се наложи да е с нови деца и да учи това,което е учил наново,а и като по-малки по-добре се адаптират при другите деца
Ако има възможност-пуснете ги,яслата е мъчение за тях,особено ако са в сборни групи-както бяха при нас,бебета на 10м и деца на 3г и нагоре

# 188
  • Пловдив
Не мисля, че дете, родено 2011 г., което следва да бъде в първа група от м. септември, може да бъде класирано сега в първа група в детска градина с набор 2010 г.
Нали класирането за набор 2011 г. ще е през май.  newsm78

Цитат от сайта на Общината:

Обръщаме внимание на родителите на родените през 2011 година деца, които ще кандидатстват за прием в първа възрастова група през 2014/2015 учебна година, че кампанията по обявяване на свободни места и подаване на заявления за участие в класирането ще започне от 01.04.2014 г. Датата на подаване на заявленията не оказва влияние на класирането - важно е да бъде спазен само крайният срок за съответното класиране.

# 189
Не мисля, че дете, родено 2011 г., което следва да бъде в първа група от м. септември, може да бъде класирано сега в първа група в детска градина с набор 2010 г.
Нали класирането за набор 2011 г. ще е през май.  newsm78

Цитат от сайта на Общината:

Обръщаме внимание на родителите на родените през 2011 година деца, които ще кандидатстват за прием в първа възрастова група през 2014/2015 учебна година, че кампанията по обявяване на свободни места и подаване на заявления за участие в класирането ще започне от 01.04.2014 г. Датата на подаване на заявленията не оказва влияние на класирането - важно е да бъде спазен само крайният срок за съответното класиране.

Може след като навърши 3 години.
Едно дете вече го приеха от класирането на 8 януари и вече е 1-ва група.
А и аз успях да пусна заявление. Доскоро не ми позволяваше, но вече ме пусна в системата и успях.
Това е само за децата родени в началото на годината.
Ако сте родени юни месец сигурно системата няма да Ви допусне, но за родените в първото тримесечие позволява.

# 190
  • Пловдив
Това, което пишеш е много странно и в пълно противоречие на решението на общината и това, което е афиширано на страницата им.
Но ще попитам сигурен източник дали това е възможно.

# 191
  • Пловдив
Може,може
ние бяхме така
След като родителят е отбелязал,че желае детето да бъде прието и в по-голяма възрастова група и е навършило 3-може

# 192
  • Sunshine state
И аз като пусках на място заявление,отбелязах,че искам детето да бъде класирано за по-горна възрастова група,ако няма места в неговата такава. Peace

# 193

Ние сега навършваме 3 години и системата ме пуска да кандидатствам за 1- ва група.
Вчера пуснах заявлението и си пише 1-ва група.

Системата Ви допуска да кандидатствате за текущи класирания, защото детето навършва 3 год. в началото на годината. Ако ви приемат, имайте предвид, че в двуседмичен срок след записване, детето трябва да започне да посещава градината. Т.е. няма възможност да участвате в текущо класиране, да ви приемат, а детето да тръгне чак септември.

# 194

Системата Ви допуска да кандидатствате за текущи класирания, защото детето навършва 3 год. в началото на годината. Ако ви приемат, имайте предвид, че в двуседмичен срок след записване, детето трябва да започне да посещава градината. Т.е. няма възможност да участвате в текущо класиране, да ви приемат, а детето да тръгне чак септември.

Да именно така е. Няма спор за това.
Но след това идва едно "НО".
След това септември месец дали ще си продължи в същата група и т.е ще е вече 2-ра група.
Или тъй като е набор 2011 год. ще е отново в 1-ва група с нови госпожи и нови деца.

Да не стане само да я местят от едно место на друго, като чувал с картофи и това да е по-лошо за нея, отколкото сега да си остане със връстнците в яслата и на есен чак да я пускам  в 1-ва група.

Общи условия

Активация на акаунт