Есенно-зимни размисли и страсти на ЯНУАРСКАТА дружина

• 59 922
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Наздраве ,Дони.Успех на тебе и Рали в ученето.
Ние тази вечер нещо рано полегнахме.
Утре свекито ще идва малко на гости.
Започвам да чета Барби

# 151
Дони, добре дошла в студентските редици  Hug.
Ралче здравей и на теб.
Много сме се разучили тук - ама направо втора младост.
Аз не че ходя де, може би напролет ще запиша магистратура, че е тук във Варна. Ще видим.
Малкото реве от колики  ooooh! денонощно. Надявам се до месец да минат /не че това означава да спре да реве  Mr. Green/.
Лек ден!

# 152
  • София
Благодаря, момичета Hug, да записах магистратурата, платих семестъра и направо ме боли сърцето, обаче.
Този месец ни е изключително финансово натоварен, само за разходи, извън храна, такси и кредита имаме към 800 лв допълнителни /част от моята такса, такса за една скица за къщата на село, поръчката на секция и портмантото, Стани трябва да ходи да прибира бабата по някое време от Орешака, и то поне два пъти ще се ходи, защото има много багаж/. И направо ми се реве с глас, защото моята заплата вече замина, а имаме още три седмици до следващите заплати, а разходи си има, просто не знам как ще се оправим Sad. Тук изобщо не включвам разни неща за мен, козметика, дрешки и разни даже и дребни глезотии, само най-неотложното- лекарствата ми и превръзки, че без това няма как. Извинявам се, ако поста ми е много депресарски и ви натоварвам, но и тук ако не си излея мъката, просто съвсем ще ми се събере и ще си го изкарам на Йоанка, а не искам да го отанася тя, като реално причината не е в нея Tired.
Иначе Йоето май се опитва да има някакви сополи, ама то учителката каза, че почти всички деца имат в групата, та май няма на къде да избяга и тя, дано само не се задълбочи Praynig. А и аз съм доволна, успя тази година да направи цял присъствен месец, това си е свеобразен рекорд Heart Eyes. Иначе от другата седмица им започва и плусването, та днес, понеже аз съм на работа, те с баща й ще ходят да търсят халат и шапка за плуване, чехли и бански си има, казаха, че може банския и да не е цял. Ще видим какво ще излезе от цялата работа, освен джапане във водата Mr. Green.
Дони- честито и тук и успех в начинанието, вярвам, че ще има полза от това  bouquet
Елена- започаха ли коликите, то си им е време, дано по-бърз да мине този период. Иначе, то оставаше сега и да ходиш да учиш, поне още малко да поотрасне Даниел Hug
Мони- какво четеш за Барби, приказли ли някакви. Ние с Йоето сега сме на Снежната кралица, направео вече наизуст я научих тази приказка за Кай и Герда Crazy
Лек ден и от мен на всички!

# 153
Добро утро, момичета!

Много тихичко тук, дано повлека пръсти  Laughing

Рали, този месец май извънредните разходи са нещо нормално за всички. Но пък разходите за учене, след време се изплащат на обратно.
И аз се мъча да не харча, но Белла има нужда от ботушки, на Анджи всичко и е умаляло и трябва да й взема едно-две зимни тоалетчета. Тя продължава да си расте с бясни темпове, с една глава е по-висока от наборите си Grinning За мен само се точа за разни нещо, но си оставам с точенето. Иначе поне якето й става, а и е много хубаво. 

Не е на училище няколко дни и такава промяна има. Държи се отлично(като за възрастта си, разбира се) Явно лошото й поведение спрямо нас е породено от училището. А най-странното е, че там се държи като ангелче. Говорих с учителката й, която искрено се учуди и каза, че там е перфектна. Гоеорих с една приятелка и се оказа, че и тяхното дете се е рържало по подобен начин като е започнало училище, така че се успокоих, че явно е нещо, което се среща и при други деца.
А две познати българки, с които пихме кафе вчера ми заявиха, че понеже съм била много мека и не съм ги пердашила, затова децата ми се качвали на главата Shocked Даже ми обясниха по кои места не оставали следи като ги шляпаш Shocked И си вярваха тези жени. А децата им действително, само при повишаване на тона от страна на майките и замръзват. Е, мерси съм от подобно "послушание".

Днес е човешко времето при нас, така че ще има клубче и състезание със скутери в парка Grinning
Хайде, и попишете малко, че да има какво да обсъждаме после Laughing

# 154
  • София
Мда, много тихичко, и имам чувството, че само аз си пиша, затова и умишлено не пиша всеки ден, да не съм съвсем като лудите, дето сами си пишат и после отговарят Mr. Green
Ради, мерси за успокоителните думи Hug
Не зная дали после ще се върне тази инвестиция от материална гледна точка, но го приех като нещо ново на този етап и реших да го разглеждам като нещо положително, в смисъл, даде ми се тази възможност от работата, да не записвам и трите семестъра, а само последния, и аз се възползвам- така си спестявам една година учене, 10 изпита и около 2400 лв, така написано даже не звучи зле Mr. Green А и малко да си размърдам мозъка, нови знания, учене, ала-бала, отдавна не ми се е случвало. Сигурно на моменти ще ми е зор, защото и на работа си ходя, и Йоето вечер гледам да видя, и апартамента оправяме, ама пък какво- така ще е по-весело Crazy.
Иначе за шамаренето- ами аз си признавам, че ми се е случвало на няколко пъти да прибегна до това, но то е бил в случаи, когато например е направила вече нещо много застрашаващо нея или околните..единия път, например, помня, че беше, защото беше разпиляла една кутийка с игли и бръснарски ножчета Crazy. Не се гордея с тези си постъпки и по принцип смятам, че това категорично не е метод, особено пък вече за деца на възрастта на Йоето, те вече разбират всичко, имат си достойнство...да не говорим за физическата болка, която също може да остави неприятен спомен Tired И какво е това детето да ми замръзне, само като му повиша тон, та това е детето ти, не е подчинен в казармата, може ли за всичко да ти се подчинява и да праив винаги така, както ти искаш, хммм Tired. Йоето по принцип не е от най-палавите деца, но и тя си има моменти на тръшкания, лудуване, неслушане, отговаряне- говоря си с нея, развивам теории защо да не прави еди как си и по принцип се мъча да отсявам кога да й се карам и да повишавам тон и кога мога да се направя, че не виждам.

# 155
  • София
  Здравейтеееееее.
И на мене много пъти са ми казвали "На Моника боя и е малко.
Тя бой не е яла.няколко пъти съм я шляпвала по дупето.Беше отдавна.Май на около 3,когато беше отврат.
Аз попринцип съм за наказанията.Много повече помага.Поне при нас.Прибирам и нещо любимо.Определено има ефект.Разбира се всичко да е в нормалните граници.
Рали мъжа ми работят с разни печатници и от там и носи доста книжки.
Има 2 за Барби.Тя не обича да и се чете.няма търпение.Обича да и се разказва.От малка е така.

# 156
  • Ловеч
Ку ку ето ме Laughing
И на мен това "Боят му е малко "ми идва в повече!Не казвам че не съм го "ремонтирала",но вече не се налага освен ако не е изтрещял , не чува и не вижда.
Ако е много афектиран прибягвам до силна прегръдка ,която от само себе си преминава в смях.Иначе в момента в който тонът ми става особен ,както и погледът -ми казва "Ти си лоша мама "и гледа да се скатае .
Общо взето вече си знаем номерата и гледаме лошите моменти да ги подминаваме.
Старая се да чета книги  ,хубаво ги написали хората ,примерите са добри, но не винаги съветите дават резултат ooooh!
Единственото нещо което спазвам  е да не го заплашвам с неща, които няма да направя (писала съм за играчките които метнах през прозореца) Това е нещото което прилагам и в работата си с децата в училище.Усетят ли един път ,че им се разминава и се качват на главата ми Mr. Green
И да не си помислите ,че в момента в който му кажа да си събере цирка той го прави неееееее-научил се е от нас да го отлага във времето -След пет минути ,мамо hahaha
Сигурно не е много правилно ,но се старая да се поставя на негово място-как ще се почувствам ако някой ме кара да ям в определено време, нещо което не ми се яде ?Или постоянно ми дудне на главата ?
Общо взето ако аз съм щастлива и той е щастлив и обратното!
Хайде наздраве ,че цяла дисертация написах Rolling Eyes
За дрехите -има чисто ново яке и зимен панталон  от миналата година,ботуши купих миналата седмица ,но са велурени ,а за пързалка ще трябват други,шапки и ръкавици има .Купих му  едно поло да видим дали ще го търпи на врата си.
Отивам да го къпя и да полегна ,че нещо ме е хванала една умора есенна...с виждане става  Mr. Green

# 157
Добро утро и от мен /вече съвсем изтъняха редиците/.
Пиша ви от родопския град Ракитово, дето уж дойдох да си почина и да ми помагат, а май все сама с децата ще стоя  Mr. Green. Малкото продължава да хленчи и мрънка, ръмжи непрекъснато.
После пак.

# 158
  • София
Ми само най-Убавите останахме  Mr. Green Имам доста работа тия дни. Вечер кой ме оставя на компютъра...да дам признаци на живот де

# 159
Хайде и аз пак Laughing Рали, поне с теб ще си правим компаниа. (изчезна ми иа-то от клашиатурата, не съм забравила как се пише на български hahaha)

Снощи с Мишо се сдърпахме. То не, че с мен може човек качествено да се скара...толкова добричка да съм станала, направо  Rolling Eyes. Като ми каже нещо на въпреки и само казвам ок и след това млъквам. И след малко той се извиниава. Ужас направо Laughing Спирам, че тази клавиатура съвсем се побърка!

# 160
Пак тук.
След ръмжене и опити да се изака май позаспа /ама не съм сигурна/.
Колкото до боя ...  Thinking ами шамаросвала съм на няколко пъти и то когато ми дойде до гуша от лиготия и тръшкане. Не обичам боя, но на  моменти и аз не издържам,  а заплахите не винаги имат ефект. Вчера ни побърка в колата от Варна до Ракитово, полудяхме и аз, и баща му  ooooh!... Най- ме е яд, когато си прави оглушки и не чува какво му се говори  #Cussing out. И е много нагъл - няма това, няма онова, това искам, онова искам и дори и аз да не разреша, баща му в един момент отстъпва и той получава всичко, което иска  #2gunfire.
Направих таблица с точки и награди за в къщи - имаше ефект точно 3 дни. Сега се надявам да излезе от тази криза на 5-годишните /те край нямат тези периоди ей/ и да стане по-сговорчив. Донякъде подозирам, че присъствието на Даниел също му се отразява, макар че получава даже повече внимание от преди и винаги е на първо място ...

Ради - да не влезеш в правописната тема в клюкарника  Wink. Недей да се разправяш с човека, да не мислиш че му е лесно с три жени.

# 161
  • София
Ради, случва се, не си го слагай на сърцето. Аз вече се убедих, че не може без такива неща. Hug
Елена- не успя ли да си починеш в Ракитово, или то като си си пак с двете деца, където и да си, пак не е почивка Sunglasses. Иначе аз Родопите ги обожавам, леля ми живееше там и доста често преди ходехме, особено като деца, мъчно ми е, че откакто тя си отиде вече не сме ходили там. Липсва ми като място, според мен има някаква магия там, освен уникалната красота.
Мони- ясно, разбрах за книжките, мерси. Йоето пък много обича да й чета, вечер не заспива без приказка, само дето все не остава време и гледам да мине с някоя по къса, че за дългите от типа на Хензел и гретел накрая вече започвам да преплитам думите Laughing
Иначе Йоето си е добре, ходи си на градина, сутринта забравихме екипа за плуването на шкафчето вкъщи ooooh!, ама то от много бързане е така. Сутрин все не ми стигат едни 10-15 минутки и всяка сутрин се заричам, че от другата ще ги предвидя и все така си оставам с бързането.
И да ви споделя- сетих се, че бяхме говорили с лекарката ми, че като може вече да действаме за второ бебе, преди това ще трябва да правим някакви генетични изследвания с мъжа ми за предразположеност за тромбози. То това добре, но и другото, което каза, че най-вероятно със сигурност при втора бременност ще се наложи да си бия инжекции пак против съсирване на кръвта, за да не се стига пак до това, което вече стана Crazy.

# 162
  • Варна.....
Дзак.
После  повече, като пратя НВ да спи /приспива баща си.
Въпрос- сами ли си лягат децата ви?

Радост, яко е това с липсващата буква!!!

# 163
  • Ловеч

Де тоз късмет???
Ляга ,но докато не се гушна до него не заспива ,освен ако не е супер изморен.Книжки вечер не обича да му чета  Rolling EyesГледа влака Томас-вчера заяви че като ходел на градина си изпускал детските LaughingВзе да се усеща вече.За сметка на това като се прибере изсипва един кош с малки колички и ги кара по килима.Цяло лято не им обърна внимание .
Цял ден ми се вие свят ,сега пък ме заболя главата,в училище няма парно все още и всички подсмърчат ooooh!

# 164
.

Хахахахахаха  hahaha.
Процедурата вечер е следната: "избери си книжка!" - около30 пъти, следва избор на поне 2 приказки, след като ги прочета "затваряй очите! - около 50 пъти, през което време аз вече отнасям, той се мотае, не дава да спра тв, след което решава, че му се яде  #Cussing out /менюто е кисело мляко с бисквити/, след яденето продължава да се мотае и да твърди, че не може да си затвори очите, при което аз заспивам, а той отива при баща му, за да гледа детските които баща му му пуска докато той самия спи  #2gunfire. Не знам кога заспива  Rolling Eyes /лоша майка/, но така погледнато - да сам заспива около 12 вечерта, след като сме заспали всички останали.
Дани не е акал цял ден  Cry, уф големи мъки значи. Като знам опита с Марти направо настръхвам  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт