Есенно-зимни размисли и страсти на ЯНУАРСКАТА дружина

• 59 931
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ехооооооооо
И аз снощи бях на сбирка с колегите.И сутринта естествено бях от 7 на работа.
Малко ми се спи.Два дена съм сама.Мисля да се наспа.
Днеска нещо ми е много нервно.
нещо не мога да мисля.
Айде чаооооо

# 211
Опа...ето ме и мен:) Рядко чета, но пък много се израдвах на последния пост на Кокосчето. 101% съм съгласна с него...толкова се бях уморила по едно време от вечното сравняване-кое е нормално,кое не е нормално....как трябва да се държиш, как трябва да се храниш,как трябва да мислиш...Не може да сложим всичко в рамки, прекалено различни сме! Аз също съм доста емоционална, доста прибързана, а понякога и доста хаотична...има ли ми нещо-няма ми:) Дори и в момента-не се държа като бременна. Тичам по стълбите, клякам, ставам рязко...нищо,че съм 1000 кила:)
И един въпрос- как се справяте с отсъствията в градината? Много ми е безумно това правило,че трета група могат да имат само 10 дни отсъствие по домашни причини. Нямам никакво желание да пускам Петя на градина в зимните месеци, при положение,че ще си бъда вкъщи и при полоожение,че имам прекрасна алтернатива-детски клуб,в който мога да я вода за час-два,за да разнообразява.

# 212
  • София
И аз се ядосвам на тези 10 отсъствия.Аз понякога в петък я оставях в къщи.Сега се въздържам.
Аз мисля,че тези отсъствия касая само тези които взимат детски надбавки.
Бърборанче твоята лична не може ли да ти дава медицински бележки.Особено както си бременна винаги можеш да и кажеш ,че те е страх да не се разболееш.
Аз вчера заспах в 6.30 и чак до сега.Дали не съм била уморена.......
Приятен ден на всички

# 213
Дони, благодаря за милите думи. Simple Smile

Всъщност на сайта на книгата тя може да бъде прочетена безплатно, тъй като аз вярвам, че е справедливо всеки да може да прецени качеството на един продукт преди да си даде парите за него.
http://prikazka-igra.com/read.html

# 214
  • София
Гери, аз също не обичам да сравнявам. Не сравнявах  когато децата ни тук бяха на няма и 2г и повечето брояха...някои и на 2 езика.  Няма как да не сравнявам обаче, когато само за 2 дни съм изпрала 16 чифта напикани гащи. Когато гледам "бебета" на 2г. как плямпотят, а аз чувам само едно мучене. Спирам да мрънкам де...просто колкото и да не искам да го правя неволно го правя. Другият месец, ако успея да запиша час де, сме на реоценка...За година и половина съществена разлика не виждам Cry На изоставането от 3 години наваксването му ще е една химера. Все още не искам да се отказвам и ако спра да сравнявам, то значи съм се примирила. Те това ми е проблема.
Колкото до отсъствията - не са ме дразнели с Хриси. Ходел е редовно на градина дори и Гого като беше бебе.Преди 4г в грипната епидемия в групата бяха останали само той и още едно момиченце За мен това е въпрос на принципи. Обаче днес ми се ходи - ще ходя, а утре не. С училище какво правим? Не можете да си представите колко деца плачат, че днес искали при мама, а не на училище. Подготвителната група си е един вид училище. Те и ваканциите има са съобразени с ученическите и тогава могат да отсъстват извън разрешените 10 дни  Wink

# 215
Дони, ти не мрънкаш, а се справяш много добре с детето си и аз съм сигурна,че Гого ще навакса тези 3 години разлика...трудно ще е,но ще се справи.  Hug
Знаеш обаче,че сравняването е голям проблем на майките напоследък...Помниш колко съм страдала за мерки и теглилки и сега какво  Joy Свиркам си, Петя няма 14 кг и ако я видиш до другите в нейната група ще кажеш,че не е за там. Дразня се,защото тя много се обижда когато някой и каже,че е мъничка, но пък обясняваме всеки ден. Даже нарочно и показвам колко по-нисичка съм аз от повечето майки около нас  Joy
При Гого за съжаление има установен проблем, но аз вярвам в теб и него. Ще се справите!

# 216
  • София
Децата определено са жестоки Sad Петенцето си е една малка Малечка Палечка. Винаги съм я давала за пример на братовчедката на мъжа ми, понеже и нейната кукла е с подобни "габарити"  Hug Да са живи и здрави, пък ръста - ще носят високи обувки. Е, аз като съм 176 и като обуя висок ток, повече мъже мога да си ги нося под мишница hahaha
Днес принц Уилям за пръв път изрази претенции какво да облече. Въпреки, че се ядосах първоначално, защото закъснявахме му се вързах и сменихме анцунга  Mr. Green Та вече и той с претенции какво да носи Joy

# 217
Дони, тогава ще сравняваш и ще гониш постиженията, които искаш да достигнете Hug Може би това, което за един не работи, за друг е движеща сила. Важното е, че си следваш инстинктите, подплатяваш нещата с информация и много упоритост... правиш всичко по силите си Hug

Аз мисля, че всеки сравнява, независимо дали си признава или не. Сравняването ни помага да разберем дали се движим в правилната посока. От там нататък е въпрос на култура и усещане за такт, дали ще коментираш нечии различия, особено такива, които не са приятни. А има и друго, просто лични наблюдения- в едно първобитно общество, това че си различен, те прави по-трудно приспособим, тъй като околните те отблъскват. В едно еволюирало общество, различието се нарича ексцентричност и не само че се толерира, но и е търсено, тъй като това те прави уникален и интересен.

# 218
  • Ловеч
Като стана дума за срявняване-мойто нали от това страда в градината.Изглежда по- голям  и само заради това го обиждат че е бебе ,защото не можел да си обуе чорапите сам.И сега като се ядоса нещо си вика Бебе.Скръцнах на госпожите да се поправят,че цяло лято го отучвам от тази дума.
Скоро се оплакаха,че не бил добре с дисциплината-намекнах им че търси внимание ,защото той все тих и кротък те я го отразят ,я не.Ама аз ли да им казвам какво да правят ooooh!
госпожата по пеене всяка седмица иска нова песен да учи,така до края на годината и албум ще издадем hahahaПесните ги учи като стихотворени е,ама ако има припев с трала -ла го прескачаме.Добре де ,но като отиде да пее той не знае припева и мълчи.Реших още малко да се помъчим взаимно и ако ще продължаваме в същия дух най-накрая ще се сбогуваме.(лоша майка)
Ради -то тук за еволюция не може и да става дума за съжаление.

# 219
Е, браво! Цяла седмица ли няма какво да споделите?! Аз само за неакане, бебешки рев, безсънни нощи си пиша и много ми липсва вашето високоинтелектуално присъствие в моя виртуален свят   bouquet.
Завърнах се скоростно от Ракитово, че тук поне само с бебето се гледаме през деня. Марти ходи на градина и е по-добре за него.
Колкото до обличането ... аххх обличанетоооо. Няма сутрин, откакто е тръгнал на ясла, да не претендира за това какво ще облече  ooooh!. Вярвате ли, че ми идва да го оставя гол понякога. Все с претенции - като почне от гащите и чорапите, та до обувките  ooooh!. Затова каквото и да му купувам го вземам с мен, да си го харесва сам. Има деца с приготвени дрехи за цяла седмица, обличат ги и готово.
Аз дори да го уговоря какво ще облича от вечерта, на сутринта вече е с друго виждане  Crazy и почва едно ровене по шкафове, по купчини пране!, тръшкане, уговорки, ужас. ГОляма суетност, а нито аз, нито баща му сме така. Даже нямаме и толкова много дрехи, нито се обличаме кой знае как, но наш'то е все с мнение.

# 220
  • София
Eхо  здравейте.......
Никакви ви няма.
Честит празник на всички.
Ели и Моника е така.Всяка сутрин спорим за дрехите.Като имат много е така.
Тази сутрин пак ми се тръшка.Понякога ми идва всичко да изхвърля и да ходи с едно и също.
Аз днес почивка.Мисля да го ударя на мързелуване.Е малко трябва и да поизчистя.
Приятен ден на всички

# 221
Здравейте, момичета!
Честит празник на българските будители!

Вярно, че цяла седмица е тишина тук. Явно всички сме много заети.
Елена, и ние сме така, но аз предвидливо от вечерта ги оставям да си гласят тоалетите, за да няма мрън мрън сутрин, когато бързаме. Александрина е по-придирчива, ходи само с поли и клинове. Даже от скоро има нова схема в обличането  Wink - два дни с пола и чорапогащник и два дни с клин, и не се обърква бе  Mr. Green Това анцуг, дънки - изобщо не признава. Ники ходи с екипчета, за по-голямо удобство. Пратих го един ден с дънки, естествено не беше смогнал да се разкопчае на време и се напишкал. Но и той си има любими блузи, чорапи  Mr. Green

Вчера имахме първи празник на Ники в градинката - за есента. Той не участва много, 10-на мунитки най-много, понеже дойде при мен и се гушна, но пък знае стихчето, песничките за есента и е много сладък.
Александрина имат празник на есента със сценарии, има няма 5 листа. Тя е Есента, има толкова много реплики, при това с рима, но имаме 2 седмици да ги научим.
Ходих миналата седмица на конференция в Русе, беше много интересна, полезна, моята презентация се прие много добре. Както каза Люби - по магазините нищо интересно. Само едно сако на Аристон си взех.
Днес и аз съм в къщи, децата също. След малко ще ги водя на детско клубче, ще хапнем пица, малко ще се разходим, макар че доста захладня днес.
Хубав ден на всички!

# 222
  • Варна.....
Аз съм в седми клас!
И на танци ходя.
Т.е. когато не сме на танци е Преслав, изпитвам Александър.
Снощи ни бяха поканили на Хелоинско парти- в дома на детенце от градината. Естествено, че и кака ви се спретна и нарисува като вещица. Като влетях в стаята обаче,,,, се оказа, че съм единствената майка, която се прави на шут. Замислих се дали е в мен грешката??
Обличането е драма, доколкото не иска да се облича сам, а може и като се съблече докато не направи три обиколки на апартамента гол няма улавяне за обличане. Днес беше решил, че иска да е с риза и вратовръзка... Ама го оставих да пореве  и му мина, докато не реши, че и дънките му били "трудни". Е, пак порева.....
Той всъщност постоянно може да реве (а така ми се иска да спре вече, пфууууу). А ако застане пред огледалото няма спиране.

# 223
  • София
Таис, не си сама душко, ама не си случила на други с твоите психически отклонения, както случих аз. Снощи се получи много весело, тъй като грам време нямах да се маскирам и взех една кърпа от баба му на мъжО, колко да не е без хич. Хриси беше смъртта, а Гого се беше маскирал на прасе - просто беше ял пръст и в тъмното като го взех не съм го и видяла  Rolling Eyes
Вчера бяхме и на асистирана терапия с куче - канис терапия. В началото много го беше страх от кучето, а то едно мило. беше идвала в офиса преди да изляза една женска, разгонена, да ми се моли за бисквити Mr. Green Няма да ви казвам как ме обикаляше това куче. Дадоха гранули на Гого да му даде да яде. Той реши, че е нещо за него за едене и ги изяде. Викам, ако му хареса пък що да не му купувам...и без друго месо не е хапвал от години Laughing Абе станаха приятели на края. Ще направим няколко сесии от по 30 минути за да свикне с кучето и почва същинското "дресиране"  Mr. Green

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 16:11 от Доника

# 224
  • Русе
Колкото до обличането ... аххх обличанетоооо. Няма сутрин, откакто е тръгнал на ясла, да не претендира за това какво ще облече  ooooh!. Вярвате ли, че ми идва да го оставя гол понякога. Все с претенции - като почне от гащите и чорапите, та до обувките  ooooh!. Затова каквото и да му купувам го вземам с мен, да си го харесва сам. Има деца с приготвени дрехи за цяла седмица, обличат ги и готово.
Аз дори да го уговоря какво ще облича от вечерта, на сутринта вече е с друго виждане  Crazy и почва едно ровене по шкафове, по купчини пране!, тръшкане, уговорки, ужас. ГОляма суетност, а нито аз, нито баща му сме така. Даже нямаме и толкова много дрехи, нито се обличаме кой знае как, но наш'то е все с мнение.

Същото е при нас, ама едно към едно!
ТаисLaughing, и стреснаха ли се? Не е при теб повредата. Явно си случила на банда сухарки.
Аз пък заех от една колежка костюм за Карина, че в последния момент ме сюрпризираха, за тази сутрин. Миналата година не са празнували и се оказах неподготвена.
Нямам с какво да се похваля, освен че имаме дата за коледното парти - 14.12.
2008 - ма на банкета в осми месец бях с бременен панталон, освен и тази година да го обуя. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт