Веганството - да споделим опит - 12

• 53 244
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Danilu, ще се справиш Simple Smile Щом си направила домашно тофу, веганска майонеза няма да ти се опре. Аз питах за соята, защото на мен ми се отразява ужасно на стомашно-чревния тракт и поради тази причина избягвам всичко соево. А и ако при другите продукти има и не-гмо, за соята дори в био магазин не могат да ти гарантират, че не е. Соя и рапица по света са близо 100% гмо, царевицата ги настига.

Добре де , нали в България е забранено да се отглежда ГМО , като купувам българска аз си мисля ,че е чиста.  newsm78

# 166
  • София
adelinda, аз българска не съм виждала - всичко, което е по-магазините само се препакетира в бг и е реално внос; не съм сигурна дали и българските производители си купуват чисти семена, забранено или не - никой не им прави проверка

ЗаСлон, очевидно е вдъхновяващо място Simple Smile

# 167
Здравейте, момичета!
Искам да си купя сокоизтисквачка и съм се спряла на тази http://www.technomarket.bg/products/09129216/philips-hr-1864-00
Имате ли някакви отзиви за нея?
Искам да се чисти лесно и пулпата да остава възможно най-суха.

# 168
  • на острова на мечтите
Здравейте, момичета!
Искам да си купя сокоизтисквачка и съм се спряла на тази http://www.technomarket.bg/products/09129216/philips-hr-1864-00
Имате ли някакви отзиви за нея?
Искам да се чисти лесно и пулпата да остава възможно най-суха.
И моята сокоизстисквачка е филипс. Но е малко по-различна. Изстисквала съм дори джинджифил с нея, с лечебна цел. Озорих я малко, но се справи. На мен доста от елтехниките в къщи са с марка филипс и не мога да се оплача. Виждам, че е и в промоция, така че, възползвай се.

# 169
Здравейте!От година съм вегетариянка,а през времето от тогава от животинските хапвах само яйца и рядко млечни.Темата много ми харесва и понеже сега наближават постите съм решила да пробвам и как ще ми се отрази веган храненето.Имам едни малки притеснения обаче.Спортувам редовно и се надявам да успея да си докарвам малко протеин от конопен такъв.От няколко месеца съм го включила в менюто си под различни форми.Принципно се притеснявам,че е възможно да увелича въглехидратите,което може да доведе до качване на килограми,не че е задължително де  Wink Напоследък съм се разровила за нисковъглехидратни веган ястия.Интересно ми е при вас как стоят нещата.Забелязали ли сте покачване на килограмите след преминаване към този вид хранене?То според мен всичко е до количества,но някои твърдят,че апетита им нараствал.  Thinking

# 170
  • на острова на мечтите
desinka8810, аз при постене отслабвам. Така започнах преди две години да свалям и продължавам, без да се ограничавам с въглехидратни храни. Хлябът, пълнозърнестият естествено, е задължителен при всяка диета, защото е източник на витамин  "В". А и щом спортуваш, изгаряш всичко, което е в излишък. Да си призная, благородно ти завиждам за това, че тренираш. Нещо, което аз все отлагам  Embarassed
Момичета, къде сте Thinking Напоследък сме толкова малко тук! Hug

# 171
Не съм веган и не мога да дам мнение.

Напоследък съм се разровила за нисковъглехидратни веган ястия.
Би ли споделила, ако си намерила нещо интересно  Simple Smile

# 172
Здравейте пак,радвам се,че посъбудихме темата  Hug Аз точно на това разчитам,че тренирам и по този начин се надявам да не ми се отрази отрицателно,но съм сигурна,че по-скоро ще се радвам на положителни неща.За нисковъглехидартни веган храни поразгледах някакви рецепти.Повечето бях задушени или запечени зеленчуци с кокосово масло,разни зеленчукови кюфтенца и бургери.Аз например редовно си правя зеленчукови или ленени крекери.Принципно мисля да подходя по друг начин,да заложа на повече мазнини и умерено въглехидрати.Заредих се с слънчогледов и тахан от тиквени семки.Невероятно вкусни са.Например за закуска понякога си хапвам 1-2 сурови бонбона забъркани с някакъв такъв тахан и разни други чудесии.Като цяло рядко ям хляб,но например си правя крекери от елда,киноа или овес  Wink
А тези дни си правя кълнове от алфа-алфа и са невероятни Simple Smile

# 173
adelinda, аз българска не съм виждала - всичко, което е по-магазините само се препакетира в бг и е реално внос; не съм сигурна дали и българските производители си купуват чисти семена, забранено или не - никой не им прави проверка

ЗаСлон, очевидно е вдъхновяващо място Simple Smile

Садили сме и сме гледали соя /майка ми/. Много лесно се гледа и реколтата е много обилна , купихме български семена , поне така пишеше на пакета. Това е непретенциозна култура и няма нужда от пръскане и за това е евтина. Мисля , че ги задължават да пишат дали е внос или българско производство. Ако е ГМО мисля нямаше да покълне и да даде реколта. От кофти семената , мисля не може да се пази семе за другата година , а трябва на ново да се купува.  newsm78

desinka8810 няма да напълнееш нито от веганството , нито от вегетарианството. Яде се повече, но храната е по-лека и ще ядеш повече без да пълнееш . Единственото с което може да не прекаляваш е сладкишите .Протеини има в много растителни източници , от които да си ги набавиш ,питай гугъл  Wink

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 20:48 от adelinda

# 174
adelinda,понеже знам,че като източници на растителен протеин се посочват най-вече боб,леща,елда и т.н.в тях има и добро количество въглехидрати.То принципно нещата са и до ген.Една позната например по 2пъти на ден ядеше тези неща и напълняваше.Но пък според мен зависи и какви количества ядеш за деня например.Аз мисля,че ще ми се отрази много добре  Wink

# 175
крекери от елда,киноа или овес  Wink

Би ли споделила рецептата, нужен ли е непременно дехидратор?  bouquet

# 176
кехлибаровка,не е нужно да имаш дехидратор.Аз него го използва за по "изчанчени"рецепти Wink Иначе за крекерите от елда/киноа и т.н. винаги подхождам по един начин.Само променям съставките за разнообразие.Примерно смелям си брашно от киноа/елда или от двете,омесвам с малко овесени ядки,понякога слагам и ленено или тиквено брашно,малко сол,също понякога експериментирам и с различни подправки като риган,мащерка,розмарин.Всичко това омесвам на тесто,слагам постепенно по малко вода,докато стане на тесто.Разточвам м/у два листа хартия за печене,разрязвам на квадрати или каквото си реша и пека.За около 20-30мин.на 180 градуса са готови.Моята фурна е с вентилатор,така стават доста добре.Понякога ги обръщам,за да се изпекът равномерно от двете страни.Може да се поръсят със сусам и мак отгоре.Също важно нещо е като се извадят от фурната да се оставят да изстинат на някаква решетка за да може да останат хрупкави после.След това ги прибирам в добре затворена кутия и така може да издържат доста.Може да се експериментира с различни брашна и състави,винаги стават вкусни Simple Smile

# 177
  • София
Честити ни пости!  Mr. Green

Сори, че не съм много активна напоследък, но съм на друга вълна. Прегръдки за всички!  Hug

# 178
Desinka8810, благодаря ти за безценната идея! Hug
Веднага отива на челно място в "дебелия тефтер" с веган рецепти, когато ще се греем около печката в уютна подправкова аура . 

... а ето една бърза закуска с киноа - този път в ролята на мюсли bowuu:

# 179
Здравейте,
някой има ли веган рецепта в която да се ползват 2 - 3 корена пащърнак, но да не е супа ( само супи намирам в нета или много капризни рецепти).

За да съм полезна - тази супа си харесах, но за утре имаме супа,трябва ни нещо за основно ястие / гарнитура.

http://recepti.--reklamen-spam--/r-12750-%D0%A1%D1%83%D0%BF%D0%B … D0%BB%D0%BA%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт