Веганството - да споделим опит - 12

  • 53 107
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
  • Мнения: 29 062
направих това сурово десертче http://www.bonapeti.bg/collection/Posten-yagodov-sladkish/ ,много лесно за приготвяне и ужасно вкусно

# 691
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
подобен сладкиш ядах във веганския ресторант в Пловдив. на мен ми става много тежко.
пропускам после 2-3 хранения...
много ядки и много мазнина има... Rolling Eyes

# 692
  • Sofia
  • Мнения: 29 062
...аз си спестих доста от мазнините,като не сложих орехи,а отново кашу...и кокосовото масло е на 1/2

# 693
  • Мнения: 9 992
asyalein, имах предвид , че пектин слагат в конфитюри.

# 694
  • Мнения: 45
asyalein, виж тази статия, ако не си я чела http://georgigaydurkov.wordpress.com/2013/12/08/%D0%BF%D0%B5%D0% … 0%BD%D1%8A%D1%82/. Иначе и аз съм давала преди на моето с кисело мляко, орехи, мед, годжита. Да не е редовна консумация по-скоро.

# 695
  • Мнения: 19 996
Пак за дъвките. Сега се зачетох в едни дъвки от Лидл, които преди бяха без аспартам и се оказа, че вече имат. На всичкото отгоре дъвките Кодент, които рекламират като несъдържащи аспартам, имат Ацесулфам К.  Та, някой да е открил междувременно някакви що-годе нормални дъвки?

# 696
  • Sofia
  • Мнения: 29 062
дъвки с ксилитол как са?

# 697
  • Мнения: 19 996
С ксилитол,малтитол,сорбитол са долу-горе ок. Знаеш ли такива?

# 698
  • Мнения: 1 059
С ксилитол, манитол и сорбитол са дъвките Елма от ДМ. На зелените, които
аз много харесвам, пише че са с натурална мастика. Тези дъвки обаче съдържат
оцветител титаниев диоксид, който май е канцерогенен-http://snaiper-bg.net/2012/09/da-vkite-po-otrovni-i-opasni-ot-tsigarite/.

# 699
  • Мнения: 9 992
Пак за дъвките. Сега се зачетох в едни дъвки от Лидл, които преди бяха без аспартам и се оказа, че вече имат. На всичкото отгоре дъвките Кодент, които рекламират като несъдържащи аспартам, имат Ацесулфам К.  Та, някой да е открил междувременно някакви що-годе нормални дъвки?

Идеал са пуснали , нашенски , на 20 стотинки , със захар са  Peace

http://www.pharmalife.bg/product/2490/ideal-davka-za-baloncheta- … l-bubble-gum.html

# 700
  • София
  • Мнения: 5 240
.

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 11:02 от kashmir

# 701
  • Sofia
  • Мнения: 29 062
аз съм голям любител на дъвките,направо не мога без тях,пристрастена съм smile3502

с ксилитол съм взимала от аптеки Гален

# 702
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 352
Знам че го слагат в сладка , в производстовото . Имах желание да си купя , но имаше много Е-та . Пектина го има в ябълките, защо да не може да се дава на деца  newsm78

в ябълките е едно, друго е извлечен.
и аз това питам дали има причина да не го давам...
Aз пък не разбрах, защо трябва да даваш пектин на дятето newsm78 Аз си го купих от българско, за да го добавям към ядковите млека, за да не се утаявата и да задържат плътността си, ама не добавям повече от "на върха на ножа.."
Много интерсен сладкиша с ягоди. Ама не е ли все още раничко за тях? И тук ги продават едни едри такива, ама вече не ги купувам докато не дойде май месец.
В събота си направих черен течен шоколад. Защо ли се заех да си го правя сама  chef newsm78 Ами защото докато чаках една моя колежка да си пазари, се зачетох по етикетите на всички черни шоколади и на всички пише, че съдържат мляко. Да не се разпространявам надълго и нашироко, ето как го направих-сложих малко вода-около една супена лъжица, добавих около 4 л. натурално какако,т.е. неподсладено, една лъжичка мед и сокът от половин портокал. Бърка се докато се получи еднородна смес. Може да стане по-гъсто или по-рядко, според както ви се иска  chef
А тази сутрин си сътворих палачинка с лимец варен и брашно от нахут. Бях сварила лимец, ама доста. Тази сутрин го видях в хладилника и си рекох, какво да направя от него. Ядеше ми се палачинка. И така, сложих свареният лимец, брашно от нахут,сол, вода и малко зехтин. Загрях керамичният тиган( вслучая моят е с каменно покритие, не ме питайте какво е то, с две думи с незалепващо покритие) и налях сместта. Не става много голяма, но много вкусна. После гарнирайте както желаете.

# 703
  • Мнения: 19 996
Мерси, ще ги потърся тези. Хуба Бубата също е със захар, но трябва да се чете старателно, защото вече има такава и с аспартам. Явно ще ги сменят и тях.

# 704
  • София
  • Мнения: 5 347
danilu, я направи пак и преди да го изядеш това чудо го снимай Simple Smile
значи не си смляла лимеца, а спойката е само брашно от нахут?

Общи условия

Активация на акаунт