Веганството - да споделим опит - 12

• 53 131
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Аз пия, но не често, кафе Инка. В него има цикория, но и още нещо, което не помня - май ръж.
Вкусът е приятен, не е горчив, по-скоро вкус на препечено.
Не съм виждала с женшен и боровинка. Там може да има и друг вкус заради тези добавки.

# 676
simpatikonia ,цикорията  е кафето Инка , което още си го има , но без добавки. В Триумфа ако си гледала тези кафета , гледай добре етикетите ,че то този щанд ,който им е диетичния , не на едно чета  повече Е-та от на нормален продукт, то нито е диетично, нито е здравословно . Да не стане от трън на глог , иначе ръж и аз имам , но не я пия , че трябва да варя на джезве.

# 677
  • София
Аз пия, но не често, кафе Инка. В него има цикория, но и още нещо, което не помня - май ръж.
Вкусът е приятен, не е горчив, по-скоро вкус на препечено.
Не съм виждала с женшен и боровинка. Там може да има и друг вкус заради тези добавки.

С червена боровинка съм виждала в Била. Точно заради боровинката съм  купувала, налагаше се да пия известно време.

Сурови какаови семена - засищат ли наистина толкова, колкото чета? Бих искала през деня да карам на суперхрани, защото иначе ми се доспива след по-обилно хранене. А и някое зимно килце няма да е зле да стопя.  Twisted Evil
Благодаря за темата.
Хубав ден!  bouquet

# 678
Цикория с женшен съм взимала и аз. Леко нагарча. Притеснява ме, че е един вид като нес кафето и вероятно е обработвано доста, въпреки че като съдържание е чисто и изглежда полезно. Не е както казаха момичета да го вариш, а просто разтваряш в топла вода. Няма да купувам повече.

# 679
adelinda, веднага ме разконспирира къде пазарувам Joy Joy Joy

Точно днес ги разглеждах, но не взех нищо. Иначе етикетите винаги ги чета. В случая ме притеснява вкуса - дали ще ми допадне. Иначе ползите от продукта си заслужават.

Днес си взех от маслините "Каламата", които беше препоръчала преди време. Опитах ги и купих от тях, защото ми се сториха по-безсолни от натуралните "Услу", които обикновено купувам.

redlipss, пробвай да хапнеш едновременно едно блокче шоколад със зърно какао. Невероятен вкус! Ще ти хареса - ободрява и освежава. Освен това засища и не усещаш нужда от повече шоколад. При мен понякога тъкмо това е проблема - едно блокче шоколад, после още едно, още едно... докато неусетно преполовя шоколада hahaha

# 680
Цикория с женшен съм взимала и аз. Леко нагарча. Притеснява ме, че е един вид като нес кафето и вероятно е обработвано доста, въпреки че като съдържание е чисто и изглежда полезно. Не е както казаха момичета да го вариш, а просто разтваряш в топла вода. Няма да купувам повече.

Женшена е горчив , не цикорията . Това е Инка ,която се дава на деца, винаги може и да прочетете етикета за Е-та . Извлича се от растение , което е много популярно , едно синьо цвете , но не му помня името . Няма кофеин в него .

simpatikonia  Blush с тебе сме не само градски но и махленски , как няма да се сетя  Wink

# 681
Някой от вас пие ли цикория? Днес в магазина видях няколко вида - с женшен, с боровинка. Въпросът ми е как е на вкус? Grinning
Точно такова взимах, затова обяснявах за него, Аделина.

# 682
"Синьото цвете" трябва да е тъкмо цикорията newsm78

# 683
  • София
adelinda, веднага ме разконспирира къде пазарувам Joy Joy Joy

Точно днес ги разглеждах, но не взех нищо. Иначе етикетите винаги ги чета. В случая ме притеснява вкуса - дали ще ми допадне. Иначе ползите от продукта си заслужават.

Днес си взех от маслините "Каламата", които беше препоръчала преди време. Опитах ги и купих от тях, защото ми се сториха по-безсолни от натуралните "Услу", които обикновено купувам.

redlipss, пробвай да хапнеш едновременно едно блокче шоколад със зърно какао. Невероятен вкус! Ще ти хареса - ободрява и освежава. Освен това засища и не усещаш нужда от повече шоколад. При мен понякога тъкмо това е проблема - едно блокче шоколад, после още едно, още едно... докато неусетно преполовя шоколада hahaha

Точно затова искам. Simple Smile Умирам си за сладко, но предложената от теб комбинация е страхотна! Благодаря!  Heart Eyes

# 684
"Синьото цвете" трябва да е тъкмо цикорията newsm78

ooooh! Blush да

# 685
В ДМ има и кафе от малц, но не съм купувала още. Все още пия класическо кафе, само по едно, но
трябва и него да спра. Ръж и леблебия аз не харесвам, тази цикория-съмнявам се да ми хареса.

# 686
  • на острова на мечтите
Ура! Днес ми работят всички бутончета. Явно е било някаква профилактика. После ще ви закача малко снимки на моите творения. Сега нямам време, а и нета нещо ми е бавен Thinking
Ако маслините ви са солени, сложете ги за известно време във вода и оцет горе долу1:1 и ги оставете за около час. После оставете да се отцедят и ги залейте с малко зехтин(или олио), малко нарязан на ситно магданоз и каквато там подправка искате. Аз слагам люто пиперче. За да се консервират и да им се махне горчивината, маслините стоят наръсени със сол,или в саламура. Понякога ги изкисвам с дни. Моите вече си ги правя аз.
Вкусна ми стана "мусаката" от моркови и картофи. Нарязах ги на филийки  с рендето. Леко ги задуших. После ги наредих в подмазана тавичка. в това време направих малко качамак(по-редичък) и залях зеленчуците. После запекох на фурна. Стана вкусноооооооооооооооо.  chef
Чао!
П.С. Аз кафето няма да го откажа! Тц! Дори и с бой! Тук кафето е РАЗКОШНООООООООООООООООООООоооооооооооооо

# 687
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Някой от вас пие ли цикория?
не, само я ям... Mr. Green
шегата на страна,май има вкус на ИНКА (ако помниш/знаеш какво е това)

някой да е чувал нещо, че на малки деца не трябва да се дава пектин?
правя едни плодови барчета за Дзвер и майка ми прати от Бг пектин и от където го е взела, са й казали, че не се дава на малки деца, но не могла да попита защо, тъй като били заети...
та, някой да има инфо?

# 688
Знам че го слагат в сладка , в производстовото . Имах желание да си купя , но имаше много Е-та . Пектина го има в ябълките, защо да не може да се дава на деца  newsm78

# 689
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Знам че го слагат в сладка , в производстовото . Имах желание да си купя , но имаше много Е-та . Пектина го има в ябълките, защо да не може да се дава на деца  newsm78

в ябълките е едно, друго е извлечен.
и аз това питам дали има причина да не го давам...

Общи условия

Активация на акаунт