Веганството - да споделим опит - 12

• 53 129
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Кръвните изследвания повече от добре , язви в стомаха  Sick 1 голяма и много малки рани .

# 721
  • Пловдив
adelinda, не е много за тая тема, ама аз да си кажа:
Скрит текст:
купуваш си сусамов тахан /първите 2-3 буркана бял, после може и черен/, размесваш го с мед /ама домашен, истински/ 1:1 И хапваш на гладно всяка сутрин /преди всичко друго/ по една супена лъжица. И така 6 месеца без прекъсване. Лекува. Наистина.  Peace

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 21:46 от *Бенджи*

# 722
adelinda, много неприятно, бързо оздравяване ти пожелавам  Hug

# 723
adelinda, не е много за тая тема, ама аз да си кажа: купуваш си сусамов тахан /първите 2-3 буркана бял, после може и черен/, размесваш го с мед /ама домашен, истински/ 1:1 И хапваш на гладно всяка сутрин /преди всичко друго/ по една супена лъжица. И така 6 месеца без прекъсване. Лекува. Наистина.  Peace

Tахан имам и преди често си правех сусамово мляко сутрин , но си го има проблема . Ще пробвам, благодаря.  bouquet   bouquet Всякакви бабини дивитинини и тинтири-минтири приемам за лечение , защото на лекарства не вярвам , но сега ще ги пия , че се се стреснах .

Impatiens, мерси   bouquet

# 724
  • Пловдив
Скрит текст:
Това си е народна медицина и действа, наистина.
Не сусамово мляко, а тахан, от белия, че черния ще те дразни. И мед, истински. Ама трябва да си сериозна и наистина да го вземаш без прекъсване всяка сутрин. Като лекарство.  Hug
Белият го продават в повечето здравословни магазини, докато черният го има навсякъде.

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 21:46 от *Бенджи*

# 725
*Бенджи* , Обичам сусамов тахан и мед и ще го правя , мерси   bouquet

# 726
adelinda, народната медицина наистина предлага много варианти на лечение.
Аз също предпочетох народни илачи, когато имах проблеми с кръвното.

Наскоро четох в интернет за т.нар. мумио, мумийо. Потърси и прочети. Лошото е, че продуктът има много ментета на пазара. Можеш да видиш и темата за мумио в БГ-мама - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497766.0. Предполагам там ще те ориентират откъде да си купиш мумио с доказано качество, в случай че решиш да опиташ с него.

# 727
simpatikonia, знам го мумиото , мерси   bouquet. Най -вероятно ще се окаже бактерия/още не са излезли тези изследвания/ , с която много хора се заразявали в заведения, поради лоша хигиена, дори мисля знам къде се заразих  newsm78. Но ще  пия и лекарства няма как .

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 15:52 от adelinda

# 728
Ако е станало в заведение, непременно сподели - да го изключим от списъка с посещавани Grinning.

# 729
  • на острова на мечтите
Кръвните изследвания повече от добре , язви в стомаха  Sick 1 голяма и много малки рани .
Hug PraynigНаистина, гадно! Моята сестра имаше язва на дванадесетопръстника и беше голям зор.Аз оттам се научих да не пържа нищо и да не правя запръжки на нито едно ястие, както си е по традиция(и тук всяка рецепта започва с:"напревете лека запръжка.... Sick) Диета сериозна, но вече не помня какво не биваше да яде. Успех в лечението,а с мед и сусам поне няма да навреди Thinking
Намерих страхотни рецепти с просо, лимец(или по-скоро негов роднина),овесени ядки и други семена. Ще пробвам тия дни по Великден и после ще споделям!

# 730
  • София
Някой ще прави ли козунак?  newsm78

# 731
За козунак ето тук има интересна рецепта  Grinning
http://vanillka.com/2012/03/29/vegan-easter-bread/

# 732
Наближава стр.50, някой ще се заеме ли с новата тема Simple Smile ?

# 733
  • София
adelinda, голяма неприятност е това; не знаех, че язвата може да се причини от бактерия - ако е това, може би лечението трябва да е насочено точно към тези бактерии, а доколкото знам където и да се намират са доста упорити; все пак пробвай тахан и мед - Бенджи е права - много изпитана рецепта, пък и медът има анти-бактериално действие (дали се запазва това действие в стомашно-чревния тракт мога само да гадая)

# 734
Симпатикона , това заведение вече си смени собственика и другото ,което ме съмнява май не работи , но по това време ми започнах проблемите. Дао диета пазих много дълго , тъкмо си мислех , че съм се оправила и се върна с двойна сила , не е от храната която аз си правя и ям . Точно на дванадесетопръстника било от бактерия, но преди да са ми готови и тези изследвания няма как да съм сигурна. http://www.-/novini/test-helicobacter-pylori-438.html , сестра ти по-добре да се изследва . Тахан ще взема, в нас има само тъмен .  bouquet

Меда е антисептик , тахана ще облекчава болките в корема и намалява киселините , така че лекарства ще си пия но вероятно ще помогне заздравяването /дай боже/.

Интересно но за втори път чувам лекуване на язва с люти чушки . newsm78 Противно на препоръките.

Общи условия

Активация на акаунт