Веганството - да споделим опит - 12

• 53 169
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
благодаря, danilu, а има ли кисел вкус, имам спомен, че има и се чудя от какво може да е било (лимон?)

# 76
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
danilu, благодаря за обяснението за соевото мляко. значи трябва само да се сдобия с пектин.
иначе тофу не ме блазни да си правя - едно кубче от 400гр. ми е 0.90Е, та за тази цена не ми се занимава да го правя.

# 77
  • на острова на мечтите
благодаря, danilu, а има ли кисел вкус, имам спомен, че има и се чудя от какво може да е било (лимон?)
Неееееееееееее, лимон няма, ама се сетих, че има целина и цветно зеле. Лимонът ще да е добавка на готвача. Аз когато добавям лимон на минестрона, ме гледат като престъпник  Embarassed Научих се да  го ям без лимон( да поясня, че минестроне е от мъжки род на италиански и затова използвам""го"). Но не пречи, ако се добави  chef
danilu, благодаря за обяснението за соевото мляко. значи трябва само да се сдобия с пектин.
иначе тофу не ме блазни да си правя - едно кубче от 400гр. ми е 0.90Е, та за тази цена не ми се занимава да го правя.
Абе,аз къде съм дошла да живея Crossing Arms Thinking Тук соевото мляко го купувам за 2,70 евро, тофу_то 250 гр. го купувам за около 3 евро. Сега, като се позамислих малко, има мляко от соя в супермеркатите, но е много подсладено и след първият път не повторих. Виж, тофу има само в био-магазина и там цените...
От друга страна това, че няма или е много скъп продукта, ме подтикна да се ровя из нета и да търся, да правя разни експерименти, а и се забавлявам, докато го правя. Ядем нещо, което знам, че няма странни добавки и консерванти.
Успех, на който прави и ...малко завист, благородна разбира се, на който продуктите не му изпразват джоба

# 78
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
данилу, аз за толкова си го взимам в китайския магазин. човекът го прави всеки ден прясно. иначе биото от магазина също е 2-3Е за 250гр., но обикновено е с някакви добавки - босилек, ядки и ли нещо подобно.

соевото мляко е около 1.20 - 1.50Е без добавки.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 20:54 от asyalein

# 79
Днес е Световният ден на вегетарианството!
Честит празник на всички!  Hug

# 80
  • на острова на мечтите
Днес е Световният ден на вегетарианството!
Честит празник на всички!  Hug
Честито! И благодаря на ucu, че сподели!!!! Нямах предства, че има ден на вегетарианството. Но е хибаво, че някой е помислил!
Днес съм на лучена яхния, със соева кайма. Исках да правя голи сарми,ама нещо ме домързя, та добавих насипно, а и малко ориз. От лука коремът ми се бунтува, ама много го обичам, та от време на време си позволявам.
данилу, аз за толкова си го взимам в китайския магазин. човекът го прави всеки ден прясно. иначе биото от магазина също е 2-3Е за 250гр., но обикновено е с някакви добавки - босилек, ядки и ли нещо подобно.

соевото мляко е около 1.20 - 1.50Е без добавки.
Би било хубаво да имам избор,ама ако успее опитът с домашно тофу( заредила съм соя за проба), няма да купувам готово от биомагазина. Аз оттам съм купувала пушен вариант на тофу, който е приятен на вкус и един вид с праз,ама този вид не ми хареса.

# 81
A 01.11 е ден на веганството...Simple Smile

# 82
Вери,   Hug супер информирана, както винаги!
Не за да се оправдавам, но в статията, която прочетох, ваганите бяха описани като строги вегетарианци и празнуващи на 01.10. с всички видове вегета. Надявам се, че не съм подвела някой.
Докато не знаех, че имаме празник, сега открих цели 2!

# 83
Чак пък да си подвела някого за такова нещо...Simple Smile
Аз така знам; не съм чела и търсила материали по въпроса.
Но ето:
http://www.worldveganmonth.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Vegan_Day

http://en.wikipedia.org/wiki/World_Vegetarian_Day

# 84
  • София
danilu, благодаря за инфото за супичката; аз си направих според наличните материали у дома и стана вкусна; по рецепти от интернет гледах, че много слагат доматена паста или повечко домати - от това идва киселият вкус; та ръгнах зрял боб, прясно зеле, спанак, грах, чушка, морков, лук, картоф, зехтин и хималайска сол, дафинов лист, кервиз (листа сухи и смлени), накрая домат от буркан - много вкусно

# 85
  • на острова на мечтите
danilu, благодаря за инфото за супичката; аз си направих според наличните материали у дома и стана вкусна; по рецепти от интернет гледах, че много слагат доматена паста или повечко домати - от това идва киселият вкус; та ръгнах зрял боб, прясно зеле, спанак, грах, чушка, морков, лук, картоф, зехтин и хималайска сол, дафинов лист, кервиз (листа сухи и смлени), накрая домат от буркан - много вкусно
Виж,за домат не се бях сетила, но наистина придава леко кисел вкус на супата. Аз слагам почти към края, но в техният вариант, поне тук на острова, домат няма. После, според района, има най-различни варианти. Тук все още е много топло и минестроне не върви, но като се захлади,
задължително правя почти през вечер. Хем стопля, хем насища.
 Вери, благодаря за инфото!  bouquet Сред моето обкръжение останах единствената неядяща мръвки и млечни Sad Имах си една дружка, с която споделях моят начин на живот, но после тя се премести и ...осиротях откъм компания. Останахте ми само вие тук, та наминавам за инфо и да обогатя познанията си. В очите на околните съм като черна овца в стадото,но вече не са толкова любопитни. Явно, всяко чудо за три дни. Wink

# 86
  • София
Хора, около мен взеха всички да пият ММS , CDS  и тн.   Просто всеки втори ме пита дали го знам.
Вие какво мислите?

# 87
  • София
какво е това?

# 88
Пречистване най-общо казано.
http://www.mmsbulgaria.com/

Обсъждали са го и в темата за паразитите.
Периодично стават скандали около ММС.

# 89
  • София
Благодаря, Вери. Хвърлих един бърз поглед. Не мога да коментирам добро ли е лошо ли е - не съм натрупала информация и нямам време да го погледна от всички страни, ама все си мисля, че като не ядеш "акита" няма да има нужда да чистиш "акита" от организма. Или поне по-естествени неща като разтоварващи хранителни режими, глад или сокова диета биха имали добър ефект, ако организмът не е супер затлачен. Обичат хората да се втеляват в разни моди. Както преди години беше супер модерна колон терапията, макар че нея повече я възприемам като средство за лечение.

Общи условия

Активация на акаунт