Веганството - да споделим опит - 12

• 53 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • София
НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ КУПЕШКИ НАПИТКИ ЗА ГОТВЕНЕ!

Битуват рецепти от едно време с лимонада, когато е била газирана вода+лимоново масло и захар.
Но сега са бъкани с подсладители и химични гадости , които като се изпекат стават директно отровни!
Мой пирятел също прави баница със супер натурални ръчно точени и пърлени кори от Чипровци и и след като съм яла и то бременна, разбрах, че я прави с ФАНТА ПОРТОКАЛ!

Аз писах за използването в сладкиши на сок от лимон или портокал, прясно изцеден и никакъв друг Simple Smile

Веганските рецепти естествено идват и с естествени продукти и щадящи термични обработки Simple Smile

Момичета, вижте каква организация напира за групова доставка от Гърция на биоцитруси , домати , чушки и краставици и др, в темата Купуване на чиста храна. Simple Smile

# 271
Хубаво де , макар че под фанта нямах предвид Дерби , може и газирана вода Михалково и фреш лимон или портокал тогава, но мисля газираното е важно за тестото да бухне .

# 272
Чудя се с какво да се запиша, и се сетих - скоро правих майонеза от слънчоглед с лимон и зехтин, получи се вкусно мазилце. Simple Smile

# 273
  • Пловдив
Каква е рецептата? Simple Smile

# 274
adelinda, благодаря за рецептата.
Аз замествам 1 яйце с 1 с.л. смляно и накиснато с малко вода ленено брашно.

предлагам ви да замествате оцета с лимонтозу или лимонов сок (или портокалов Simple Smile )
ЗаСлон,   bouquet

# 275

Няма сладкиш  да се пече на 250 градуса , всички подобни са от 180 до 220 най-много , печи нейде в диапазона , рецептата е лесна не иска прецизност ,така че давай смело  Sunglasses

п.п. забравих да добавя, че не се пече в кексова форма , а в нормална тава , разстила се тъничко .
Благодаря, смело пека, ама ми прилича на някаква особена суха рокхава смес. Имам чувството, че ще гребем с лъжица, а няма да се оформят парчета. След малко мисля да го вадя от фурната. Ухае на вкусно. Simple Smile

# 276
Здравейте мили веганчета  Peace

Бих искала да ви попитам няколко неща. Аз не съм веган, но постя два пъти в годината, а отскоро се хващам, че все по-често се замислям дали да не се откажа напълно от месото през цялата година, като първоначално запазя постенето, а после евентуално да мина към пълно веганство.

На работа имаме няколко колеги вегани и сега като гледам отношението към тях нещо ме притеснява  Tired

Та да ви питам - усещате ли дискриманция, обвинения всеки път, когато седнете да се храните? При всеки обяд ми се струва, че веганите ги разпитват само това ли ще ядат, как живеят и пр.  Thinking И ако ви се случва, как се справяте с това?

И още нещо, което дори повече ме притеснява. Как го приемат семействата ви? Не мога да си представя да отида при баба ми или майката на мъжа ми и да кажа, че не ям никакви животински храни, защото те предимно това готвят  Rolling Eyes Сега докато постя се оправдавам с това и те се съобразяват, но като мине поста....  ooooh!

# 277
  • София
Да. Има дискриминация, но като съдя по мен след първата година им писва на всички да се занимават с моето веганство и целият нездрав интерес на околните силно намалява. Вече не казвам, че съм веган. Забранила съм и на близките ми. Щото преди като отидем някъде на заведение и те : "ма тя е веган, има ли какво да яде".  ooooh! Ако не го казваш на всеослушание, може и никой да не забележи, че не ядеш нещо си.
Няма да ти е лесно с близките да знаеш, но ако наистина го искаш, според мен не се отказвай. Успех и ние сме тук, за да се подкрепяме! Hug

# 278
  • София
Да, просто не споменавай, че си веган. Като говориш за храна, казвай "постно", вместо "веган". Винаги можеш да кажеш, че си в безмесен, безмлечен или постен режим, че опитваш нови храни, че искаш да видиш как ще се чувстваш на по-лека храна.. а ако някой те пита нещо, да отговориш "това ми се яде/това ми е добре/ не ми се яде месо" и готово. Аз дълго време обяснявах, че млечните не ми понасят (това си беше и истината) - около мен все ме питаха какво ям тогава, ама вече свикнаха.
Особено в семейството може да ти помогне изказването "Не мога да го ям, става ми лошо от него", примерно. Така няма да има обидени, че не им щеш готвеното. Но при всички случаи се приготви да чуеш, че постенето е виновно и си се бъгнала от това Grinning

# 279
Мерси момичета  Hug Засега мисля да започна малко по малко да изключвам различни продукти от менюто си, така може би и хората около мен по-лесно ще се адаптират. Но определено ще послушам съветите да не го огласявам на всеослушание.

Ще пиша пак като започна да се "бъгвам"  Laughing

bouquet

# 280
На мен като ми говорят близки , а не заядливци , как ми липсват вещества ,съм  давала за пример будистките монаси , които пращат от здраве и са вегетарианци , ако не греша и вегани  Wink
Да не ям млечни ми е трудно на мен лично за сега , един път липсата на "улична " такава храна , второ и аз не мога много хубави веган ястия да приготвям  Sad

take a smile, ако не са били в повече плодовете си се реже на парчета, ако не ти се е получило , другия път наблегни на сухите съставки , предполагам сте го хапнали вече  Grinning

# 281

take a smile, ако не са били в повече плодовете си се реже на парчета, ако не ти се е получило , другия път наблегни на сухите съставки , предполагам сте го хапнали вече  Grinning
хапнахме, да.  Simple Smile Много ни хареса. Реже се, но и се рони. Особено отгоре е ронливо/трошливо. Според мен, много е подходящо да се намаже някакъв крем, сладко/конфитюр или да се украси със сметана. Само че в такъв случай захарта от сухата смес трябва да се намали значително. Simple Smile

уф.....новият вид на форума ме обърква и ми причинява излишен стрес. Отново промяна, с която трябва да се свиква..... Confused

# 282
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
take a smile , точно поради тази безумна промяна смятам скоро да спра да пиша тук. къде мога да ви открия другаде в нет пространството?

# 283
Информация от друга тема, в която пиша

Утре ще бъде върнат старият изглед на тема за всички регистрирани (логнати) потребители, докато новият дизайн се преработи така, че да се разрешат поставените проблеми и същевременно да предлага възможността за развитие на новите функции, заложена в новия облик на сайта.

# 284
take a smile, моят не се рони , правих го с тиква пак днес . Да не би плода да ти е дошъл малко , или го дели на пластове, над горния пласт мазнина се слага ако е така .

Чудо голямо променили облика на форума , asyalein може ли за такова нещо да спреш да го ползваш .И фейса го променяха много и така не ми харесва но си ми върши работа и си го ползвам . В фейса има страници за вегани и вегетарианци , но не са много полезни . 50 коментара от рода на не ви ли липсват кебапчетата и дали си храните кучета с месо и нищо креативно.

Общи условия

Активация на акаунт