В момента чета ... 21

• 43 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
и аз напоследък време за книги  почти нямам, влача Шафак "Любов", нещо зациклих, не знам дали от лиипсата на време или самата книга, но не се отказвам. Зимата също не ми е любима, а и с това стъмване рано, очите ми не са ок и не ми стиска да се "кьоросвам". Дочете ми се "Възвишение", откакто моя близка с много богата душевност и дълбок интелект, а и дълъг житейски опит ми я препоръча на два пъти, втория - по повод жалбите ми относно положението в работата ми (с българи от типа "Булгар,булгар")... Някой ден ще стигна и до нея. Имам вече списък от нови книжки за Коледа, но не знам кой ще ми го изпълни, не съм слушала много през годината май Wink

# 721

Отвратително тъпа и скучна!

# 722
Започнах за втори път "Гроздовете на гнева" на Стайнбек ,това ми е любим автор,но тази му творба ми е някак различна,всичко друго чета по-лесно.

# 723
Започнах за втори път "Гроздовете на гнева" на Стайнбек ,това ми е любим автор,но тази му творба ми е някак различна,всичко друго чета по-лесно.
И аз тази не можах да я дочета.

# 724
Бялата къща на Гришъм.

# 725
Започвам "На юг от границата,на запад от слънцето" на Мураками.  Simple Smile

# 726
И аз тази не можах да я дочета.

На мен пък ми е най-любима от всички негови, които съм прочела досега. Много силно ми въздейства. Особено краят. Последната страница просто ме разтърси. Колко сме различни, което е и хубавото, де.  Simple Smile Трудна за асимилиране ми беше "Зимата на нашето недоволство".

# 727
  • Пловдив

# 728
Завърших втори том от трилогията "Кристин, дъщерята на Лавранс",   тази вечер или утре ще започна трети том. До тук мога само да потвърдя положителното си мнение. Втората част ми се стори малко по-политическа от първата. На места ми вървеше бавничко. Може би причината е, че нищо не зная за Норвегия - нито кралете им, нито истории около тях, имената им ми звучат чужди и непознати. Но като цяло разказът за семейството на Кристин и събитията, случващи се в държавата по същото време, са съчетани доста добре. Започват да ме дразнят правописните грешки. Кой ли неграмотен коректор ....   ooooh!  ooooh!  ooooh!

# 729
Много сладка книжка, много ми хареса преди време като я четох  Peace

# 730
Добър вечер  Flowers Bouquet

Мисля да прочета книгата "Убивай ме нежно". Неин автор е Ники Френч. Преди няколко седмици гледах филма и страшно много ми харесва.  Flushed

ArrowЕто кратко резюме: Сценарият е по романа на Ники Френч (псевдоним, използван от съпрузите-писатели Ники Джерард и Шон Френч) и разказва историята на Алис - млада американка, живееща в Лондон, чийто живот се променя напълно, когато се запознава с енергичния алпинист Адам Толис. В първия момент пръстите им се докосват, докато и двамата посягат към бутона за пешеходци на светофар, а в следващия вече трескаво събличат дрехите един на друг, за да се отдадат на следобедно боричкане в леглото.

BulbАко ви се стори интересно, може да видите филма в IMDB
Скрит текст:
[/b]

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 22:19 от flawless17

# 731
Невероятно забавно четиво, което от вчера ми е трудно да оставя, се оказа "Фън Шуй за откачалки" на Брайън Галахър. С толкова ирония, чувство за хумор, гротескна реалност е заредена книгата, че на моменти цвиля от смях, на моменти ми става ужасно тъжно.

# 732
Честит празник на всички! Малко нескромно казано – може би всички ние сме мини-будителки? Simple Smile
Радвам се, че на днешния ден се случи да чета българска книга. Бих я нарекла „Откровения“.

Бих я подарявала на всеки – докато за другите книги на Керана Ангелова  бих се замислила за вкуса на потенциалния читател, тази бих я подарявала по-смело на повече хора. Всеки има майка и баща, всеки е търсил любовта, всеки мисли за своята професия или призвание, всеки се пита за какво ли не в този свят… Simple Smile
Разбира се в книгата всичко е описано чрез оцветяващата красива чувствителност на авторката.
Скрит текст:
„Сега разбирам – била е от онези хора, които насред агресията на останалия свят за миг могат да се съсредоточат в т о ч к а т а и да осигурят светкавичната си самозащита. Да имат в този миг далечни очи. Тогава не разбирах – като знае, че е невинна, защо все пак се чувства виновна. Вече знам: изпитвала е вината на другите –
вместо тях, заради тях.

…Моята малка силна майка с далечните очи.“

„Винаги съм се чудила защо баща ми прикрива нежността си – сигурно защото я е смятал за недостойна мъжка слабост. Нито веднъж не ни погали със сестра ми, не ни прегърна. Само грейналите му очи в мигове на в ъ т р е ш н а нежност го издаваха – тогава сияеше, засиявахме и ние.

Гледам го как сияе, когато разговаря с децата ми, как им говори нежно, как милва пръстите на ръцете им, как докосва раменете им, как се шегува – не спира да го прави. С всеки жест, с всяка дума, с всяка усмивка баща ми нарушава дългогодишната тайна на душата си – в нея са били крити свенлива нежност и любов. Дошло е времето да ни ги покаже. Прави го с
всичкото свое щастие – повече няма сили да го пази заровено на дъното. Все едно отваря старата ракла, бръква надълбоко и вади оттам златни парички, които поставя в шепите на внучките си.“

"Един-единствен път насред голяма зелена поляна – бях малко по-висока от тревата – пред очите ми внезапно се разтвори пъпката на мак, превърна се в алено атлазено чудо. Цветето не се уплаши от присъствието ми, сигурно ме бе възприело като естествена част от невинността на окъпаното в роса ранно утро." 

"Понякога шепотът е по-силен от вик."

"Детството – букварът на живота."

# 733
  • Варна
"Сто години самота" - не очаквах, че ще ме накара да се смея. Явно е в кръвта на латиносите да разказват семейни саги от заплетен вид Simple Smile.

# 734
svet65,  smile3501 чудесна идея, по този повод ще започна "Възвишение"
Честит празник на всички

Касита +1000  Peace

Общи условия

Активация на акаунт