"Системата минус 60"- тема №42

• 45 457
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • в реалния свят
днес съм на системно-угояващо меню Embarassed
З-бухти/ама доста/ с мед и сирене
О-гювече+салата+диня
в-кисело мляко+ краставица
То вярно , че съм яла според системата, ама нещо дяволчето ми подсказва, че утре като се претегля,пак оня тъпак ще показва незадоволителни цифри newsm29
Момичета, не зная как ви влияят домашните закуски , но винаги качвам от разни мекици , баници и други такива.Гледам рядко през седмицата да ги ям/най-често в събота и неделя/Но буквално ми провалят смъкнатото през седмицата.Пък как ми се хапваттт  261uu Animal Pig
До тази сутрин имах -1кг.ще видя утре ефекта от закуската ми. Thinking
Като те притеснява толкова утрешното теглене, просто "забрави"да се притеглиш.Не си причинявай такива тъжни мисли.Приеми че си -1килограм тази седмица и си свиркай hahahaДругите минуси ги остави за другата седмица Hug
Приемам офертата  Heart Eyes

# 91
  • пак на Рив Гош
Добър ви вечер!

И браво на всички за минусите! Грамче по грамче - килограм надолу Simple Smile

Зизу, за мен лишенията при Системата са къде-къде по-поносими от тези при Дюкан  Peace. Добре дошла и успех! Последните килограми са най-трудни, дано при теб да не се проточат много.

Мама барба, съветът ми е да не прекаляваш с тестените, дори и домашни, дори и само в събота и неделя. Използвай момента и да промениш частично начина си на хранене. Позволявай си, щом ги обичаш, но не повече от веднъж в месеца и опитай да намалиш количеството. Напр. сложи си в чинията 5 (примерно) бухти и си ги изяж с кеф с каквото искаш, но не посягай към повече. Поне аз така процедирам и хем си хапвам, хем не прекалявам. Например, днес си позволих кроасан и шоколадово хлебче (от същото тесто като кроясана, но с шоколад вътре), но следващите ще са едва след 4 седмици. По същия начин разредих и правенето на закуски и тестени вкъщи. Не че преди въртях кифлички всяка седмица, но поне веднъж-две пъти месечно. Сега е по-скоро 5-6 пъти годишно.

Кристи, адресът на блога ми е в подписа - където пише "Мармоти и шоколад", или в бутона www долу на поста.

Цветна, явно онази баница много ми се е била усладила, щом съм я описала така поетично  Mr. Green

Моят отчет: откакто започнах преди около седмица, кантарът ми показва вече близо килограм по-малко. С малки суми, но редовно  Laughing

Менюто:
З - споменатите кроасан и шоколадово хлебче, портокалов сок, кафе с мляко
О - салата от риба тон, ориз, домати, краставици и чушки, диня, кисело мляко
В - голямо говеждо шишче на скара с малко домати

Лека вечер и успешна седмица!

# 92
дзак Simple Smile
мама Барба.......без такива съвети, моля Simple Smile Славка Тодорова, няма да шмекеруваш, ей - newsm78
Simple Smile да видим дали мен кантара утре ще ме зарадва!
з: кашкавалка, кафе с мляко,
о: картофена манджа
в: диня със сирене
успешна и усмихната седмица, момичета !   bouquet  bouquet  bouquet

# 93
Уф, аз най-сетне се завърнах! Много по-дълго от очакваното, ама приятна компания и хубаво хапване...Но до 18.00ч! Иначе не прегреших много, неееее - половин сач (само мръвки), половин салата краставици и ухм 1 литър бяло вино burp Mr. Green Но за сметка на това яденето ми отне близо 3 часа! И като се прибрах, що да не "опощя" 3 корни-та?! Утре ще плача като видя кантара, ама сега ми е едно хубаво, хубаво и по-хубаво Laughing

a_sega_de, Ванчето, ами аз видях в табличката, че е за седмица и направих бързата математика от неделя до неделя Simple Smile Ама честно казано, аз така си и бях решила да правя, че неделя ми е ден за почивка и прегрешения Wink

Ванчето
, 900 грама за една седмица хич не е лош резултат! Особено за твоите никакви килограми дето имаш да ги сваляш! Като те гледам, за месец-два ще си свалила всичко! От все сърце ти пожелавам Hug

magi.georgieva
, с плюса от сватбата или без, пак е супер резултат! Другата седмица да е по три Simple Smile

sladkoto_agi, още един въпрос, вкусни ли са тези кръгчета? В смисъл сами по себе си? Между другото и аз се опитвах да броя калориите, когато започнах Системата, но нещо не ми се удава много. Дано ти да имаш повече успех!

Jenny_
, табличката е на първа страница на темата. Трябва само да избереш tab Септември, за да си внесеш данните в актуалния месец.

Cheryl91, успех във Варна! И кантарът ще покаже още по-малко, ще видиш Simple Smile

Зизу
, ако обичаш сладолед, има и такъв без мазнини и захар, правят го в Пловдив мисля. Mr. Sweet's Zero се казва серията, има три вкуса. Малко скъпичък идва, но пък подкрепяме българското, а и като вкус е ок Simple Smile А относно лишенията, във всеки един режим ги има...тук поне са най-приятните и най-малко Wink

Трепет..., който и да е електронен кантар ще свърши работа. Просто гледай да е на твърда плоскост и не му сменяй мястото.

мама барба, че един килограм за седмицата си е супер, с домашните закуски или без тях Grinning Проблемът с горепосочените е, че са винаги подръка и винаги по-вкусни от купешките...та изкушението е по-голямо.

Роца, още утре ще се запозная със съдържанието! Да не говорим, че мога да си припомня френския покрай това Simple Smile За съжаление вкъщи само английски се говори и романските езици отдавна са загърбени, колкото и да съм ги учила навремето...

Ох, много писане...ще взема да си лягам преди да досадя или да пиша глупости. Лека нощ Hug

# 94
cristi , никакви килограми са,вярно,но аз съм толкова несериозна че не ми се говори.  ooooh! 7-8 години свалям по малко,после качвам. Такова йо-йо си докарвам всеки път,писнало ми е ........ и всичко от глупост. Sad  ooooh!
Благодаря ти за пожеланието.  Hug Hug Hug

# 95
  • Велико Търново
Мацки, чета, чета, обаче така и не ми става ясно: трябва ли да ограничавам количеството храна? Като ям от разрешените продукти за всяко хранене, мога ли да се разпростирам в количеството? Поне в началото...?
Например менюто от днес:
З. Две филии бял хляб с яйца и сирене запечени, около 3 супени лъжици мед към тях, кафе с мляко и мед
О. Ръжен хляб Вита три филийки+лютеница+яйце+50гр.сирене+2 сурови чушки.
В. Скумрия на скара - цяла+малко лимон за овкусяване.

Май множко идва?  Embarassed

# 96
  • в реалния свят
Мацки, чета, чета, обаче така и не ми става ясно: трябва ли да ограничавам количеството храна? Като ям от разрешените продукти за всяко хранене, мога ли да се разпростирам в количеството? Поне в началото...?
Например менюто от днес:
З. Две филии бял хляб с яйца и сирене запечени, около 3 супени лъжици мед към тях, кафе с мляко и мед
О. Ръжен хляб Вита три филийки+лютеница+яйце+50гр.сирене+2 сурови чушки.
В. Скумрия на скара - цяла+малко лимон за овкусяване.

Май множко идва?  Embarassed
Множко са ти само ръжените филийки на обяд.До 1 филия при това рядко!Другите храни са с нормално количество, според моя корем Wink
А количеството храна си определяш сама.

# 97
Oх,  ooooh! изпуснах му края...тази седмица не бях системна с малки изключения.......положението е отървано....От мен зависи да отслабна а аз все се дъня.Браво на всички за минусите   bouquet Продължавайте в същия дух и ще отслабнете! Не правете като мен!!!!
Тонитa, количествата само ти можеш да си ги определиш най- добре.По принцип с времето порциите се намалят съвсем естествено стига да е постоянен човек (не като мен последно време  Embarassed)
Днес нова седмица и започвам отново...няма да се дам без бой  Twisted Evil

# 98
  • Пловдив
Добро утро!

Cristi, моля те да ми нанесеш скромните -0,5 кг за изминалата седмица, че аз не мога да отворя таблицата  newsm78 При вас има ли такъв проблем? Иска ми регистрация в gmail

След това тридневно плюскане, което направих, си е цяло чудо, че нямам плюс. Ноооооооо - днес ще съм желязна. Мисля да се отърва от ламята в мен завинаги  #2gunfire

З - бъркоч от овесени ядки, кисело мляко, мед и малко канела
О - пилешка супа с ориз
В - диня със сирене

Успешна и системна седмица!!!

# 99
  • Пловдив
Уф, оправих се с табличката!!! Сори, че ви занимавах!

# 100
Добро утро!

cristi, благодаря за напътствието. Вчера търсих там, но не се сетих, че има няколко странички документа...  Embarassed
Записах се, но ще отбележа резултат другата седмица. Впрочем последно за попитам за маратона - в началото и в края на седмицата ще се теглим? Извинявам се ако вече е писано, но нямам време да изчета всичко. Благодаря!

Хубава седмица!   bouquet

# 101
  • в реалния свят
-1кг за миналата седмица newsm44 най-после след едномесечно задържане.Не можах да се стърпя тази сутрин да се претегля и да видя ефекта от вчерашните ми бухти-ами няма -/+.Но ще внимавам , и ще пробвам идеята на Роца.
Jenny отчиташ резултат за изминалата седмица.Примерно -теглене в понеделник сутрин.Мисля, че не е толкова важно точно кой е деня за отчет, но е важно да е един и същ.Така може да се прецени резултат за 1седмица.
Днес менюто не е избистрено.Ще пиша довечера.
Успешна нова системна седмица .

# 102
мама барба, браво за минуса!  Peace

# 103
Здравейте и добро утро Simple Smile
Закуската днес беше 2 сухара, сирене, малко маслини, зелен чай и блокче шоколад;
Обяда - ориз с маслини на фурна и малко сирене както и 3 сини сливи, вечерята може би кисело мляко с ябълка,че имам едни ябълки, които ще се развалят вече Wink
cristi ами сами по себе си те нямат вкус ...хрупкави са, някои може да ги сметне за сухи дори Simple Smile общо взето не всеки ги харесва, само аз ги ям в къщи Simple Smile понеже не ям хляб ги използвам като филийка Wink За сега ми се отдава броенето на калориите, направо се очудих колко калории има в определени продукти ...например ...15 грама маслини (черни) т.е. 4-5 маслинки са 22 калории, а 8 гр. шоколад Милка Ноисет - 43 калории .. Shocked това са 2 блокчета ...това е повече от 100 гр. кисело мляко Верея (0,1%) - 33 калории .. честно казано ми е и интересно да ги знам тия неща (може би звучи шантаво  Embarassed) Хайде, че се улях Simple Smile Хубав ден  Hug

# 104
  • Варна
Срам, не срам, записах първия плюс в табличката. Плюс 0.6кг. Оправдания много, но продължавам напред, това си беше само първата обиколка.
През почивните дни имах една много, ама много несистемна петъчна вечеря, от която страдах и на другия ден. Иначе вчера си беше нормален системен ден откъм хранене.
З - праскови,
О - кюфтета на фурна със салата домати, краставици, печен пипер и патладжан, и две филийки вита ръжен.
В - домашно кьопоолу със сирене.
Да се похваля вчера за първи път отидох на зумба. Не знаех, че зумбата е такъв купон. Не че схванах всички стъпки, ама музиката е готина, скачаш с настроение, и много се потиш. Супер е и смятам да ходя. Нещо ми прави впечатление, че спряха отчетите за упражнения, а физическата активност е много важна, дори и това да е само ходене.
Снощи приготвих за първи път и един сладкиш, който е любим на семейството, но досега само свекърва ми го е правила - агнеси. Стоя си както е по рецепта цяла нощ в хладилника и тази сутрин закуската ми беше фантастично вкусна.
Успешна седмица и много минуси на всички!

Общи условия

Активация на акаунт