Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 87 205
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
И аз съм на мнение,че всичко се е получило прекрасно!Поздравления,Ема!
А стълбището с какво е обработвано,нещо блести май?

# 76
  • София
Ема, разкошно е! Ти какви неща правиш, ние тук с някакви масички се изявяваме. СмЕх. Да питам, обаче 2 неща. Първо върху безира само бороконтакт ли? Не си пробвала да го махаш и шкуриш?
И второ, направи ми впечатление мозайката на пода. Тя такава светла и чиста ли си е или си я избелвала? И ние сме с такова предверие с безиросана ламперия и мозайка. Та...да почваме!

# 77
Гануша, Marsy Rose, nataly_gs, pipilota6,  floral, Leila, mireto, missmarina   bouquet

Мозайката с нищо не съм я мазала или избелвала, такава си е.
Безира от ламперията не съм го пипала, беше толкова напоена, че като се подпреш - залепваш. Сега, след 6 кутии боя не лепне Simple Smile 

# 78
Ема, след красотата,която създаваш, оставам за дълго отнесена в мечти.Радваш ми очите, душата,сърцето... абе страхотен усет и майсторлък   bouquet

# 79
  • Варна
Ема! Прекрасно е!
 Толкова идея и внимание има във всеки детайл - погледът се спира и не бърза да се отмести и след това следващо откритие! Импулсивно ти се приисква да докоснеш предметите, времето е спряло и не бързаш...

Пресантимант ли е незнам, но вчера купих масло, бяло за едно антре с вагонна шарка. Не съм сигурна дали ще успея да премахна лака, особено между сглобките, но ако не успея ще третирам с Боро и после с боя.

Това шкафче тоалетка чака за идеи...

Скрит текст:

# 80
Ема, страхотно! smile3501
Много усет и много на място си е всичко! Поздравления и най-искрени възхищения и благородна завист за майсторлъка!

# 81
  • Бургас
Ема, всичко до което се докоснеш става невероятно!!!!

Doris, това лято съседа ми махна лака от същата ламперия, даже с декоративно врязване по средата на дъските първо с пистолет за горещ въздух  за равните повърхности и после с дебело стъкло за сглобките и "красотите".

# 82
  • София
Какви ги говориш, Ема?! "Дано не съм ви досадила"
Благодаря, че сподели! Всичко се е получило много стилно в актуалния рустик стил“ Браво! smile3501 Т. н. майстори могат да ти завиждат на сръчността и фантазията...
Още веднъж... не, още много пъти smile3501

# 83
  • Варна
Ема, всичко до което се докоснеш става невероятно!!!!

Doris, това лято съседа ми махна лака от същата ламперия, даже с декоративно врязване по средата на дъските първо с пистолет за горещ въздух  за равните повърхности и после с дебело стъкло за сглобките и "красотите".

Лакът не е наслоен - само веднъж е лакирано и то с матов лак, за съжаление незная какъв - на водна основа или не.
Притеснява ме, че няма да успея добре да изчегъртам по сглобките и маслото няма да покрие на места, а знаете - чама червенее и не ми харесва как прозира...

Друг вариант е да лакирам в сиво сглобките после са щкурна със шлайфа летвите и да омасля - ще се получи на райе с фаска. Но дали ще се справя прилично newsm78

Всъщност, най лесно ще ми е с Боро и боя и предполагам няма да си рискувам ценното масло  Wink

# 84
  • София
Ема,истинска наслада за окото правиш   bouquet

# 85
Колориткен, Дорис, vanina_g, radinna, mamicata, Елказелка,  толкова мили думи, разчувствахте ме, благодаря ви, момичета Hug  от всички вас научих много   bouquet 

Дорис, ще стане и с маслото Peace

# 86
  • На точното място
Здравейте момичета, имам нужда от вашата помощ. Преди време писах , че искам да реиновирам едни соц столове - еми започнах. Изчистих боята с препарат и 4 часа труд, днес ги шкурих и почистих максимално. Оказа се , чесане точно дървени, ами като от някакъв много здрав МДФ. Моля кажете трябвали грун/какъв?/ или направо да ги боядисвам с акрилна боя.?!

# 87
  • Пловдив
Избърши ги с мокра кърпа от праха от шкуренето и боядисвай без грунд, директно с акрилната боя.

# 88
Привет,следя ви редовно,но не съм писала и споделяла доста отдавна.Имам набелязани обекти ,но кога ли ще запретна ръкави не знам.Когато ми дойде музата ще имам въпроси и нужда от вашето съдействие.
Ема добра си,момиче,поздравления.
Дорис преди година-две нацапах една такава тоалетка.Падна си шкурене,ама наблегнах повече на боядисването,доста го напластих.Използвах латекс беше останал от ремонта.Аз разделих огледалото от шкафа.Сега са ми част от мебелите в коридора.

# 89
  • На точното място
Избърши ги с мокра кърпа от праха от шкуренето и боядисвай без грунд, директно с акрилната боя.

Много ти благодаря за бързия отговор. Дано утре да мога да купя  боя и да се похваля с нови столчета!

Общи условия

Активация на акаунт