Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 87 203
  • 784
  •   1
Отговори
# 315
Пък и защо търсите фирма да ги обработва? Платете на някой(ром, безработен и т.н.) да им махне боята и действайте после.

# 316
ще търся вариант, дано да намеря, ако не ще купувам, но не ми се иска
благодаря на всички още веднъж, ще споделя какво сме направили Simple Smile

# 317
Пък и защо търсите фирма да ги обработва? Платете на някой(ром, безработен и т.н.) да им махне боята и действайте после.
  Joy Joy Joy ром и работа!!! Безработен- да. Гледам, че се е заформила негърска работна борса пред 30-то СОУ, откакто се напълни София с бежанци /уж сирийски Wink/

# 318
ще търся вариант, дано да намеря, ако не ще купувам, но не ми се иска
благодаря на всички още веднъж, ще споделя какво сме направили Simple Smile
Май вече сте се настроили да купувате нови или така ми се струва?
Както някой ви беше писал,не изхвърляйте дървото,заради някой лъскав боклук,който след две години ще се чудите какво да го правите.
А защо не опитате с покриване на бялото с боя.То  ясно,че няма да стане с една ръка,но пък е по лесно от шкуренето./май бързате?/
На пролет,при първа възможност ги шкурете и мажете с каквото искате.

# 319
  • В градината...
Как бих могла да оправя този стол?
Скрит текст:

С нова ратанова мрежа  Peace http://www.gold-work.net/Product_category0_30.html

Седефка, мерси, ще пробваме да го оправим този скрин  Peace

# 320
  • Бургас
Здравейте,успях да прочета първата тема и до колкото разбрах,това което ме интересуваше и ще отбележа сега-готова за поправки и други съвети.Случаят е такъв:искам да боядисам вградени шкафчета ,които са от дърво и са само лакирани-не са били боядисвани-като са светли може би елша,а аз искам да ги направя светъл орех.Ще се правят на място.До колкото разбрах първо с шкурка се минават,после с грунд или кит/не разбрах каква  е разликата м/у двете/ и след това с акрилна боя за мебели.Като грунда и боята да и съвпадат.След това трябва ли да се минава допълнително с лак?По принцип не искам да лъщи,а да стои матово.

# 321
Здравейте,успях да прочета първата тема и до колкото разбрах,това което ме интересуваше и ще отбележа сега-готова за поправки и други съвети.Случаят е такъв:искам да боядисам вградени шкафчета ,които са от дърво и са само лакирани-не са били боядисвани-като са светли може би елша,а аз искам да ги направя светъл орех.Ще се правят на място.До колкото разбрах първо с шкурка се минават,после с грунд или кит/не разбрах каква  е разликата м/у двете/ и след това с акрилна боя за мебели.Като грунда и боята да и съвпадат.След това трябва ли да се минава допълнително с лак?По принцип не искам да лъщи,а да стои матово.
Ама как хем да станат светъл орех, хем да са с боя newsm78 Това са 2 различни обработки с 2 различни визии накарая.

# 322
# 323
  • Бургас
Светъл орех е цвета,който искам да постигна,а не да е лак светъл орех.

# 324
- шкурка
- хубаво забърсване с влажна кърпа
- боя, тонирана в желания цвят в някой колор център, за предпочитане акрилна/акрилатна

ммдаа Peace и е буквално готов за ползване. А тонет-креслата на същия потребител Flutter Аз за пръв път виждам точно такъв модел, с невероятни подлакътници. Peace

# 325
  • Варна

Ако искаш визията да е с дървесен вид, то покритието не трябва да е плътно (боя) за да се виждат шарките на дървото. Това става с байц, лак или масло.

# 326
Светъл орех. Това са все дървесни шарки; ако искаш да е с боя - няма да е светъл орех, а някакво светло кафяво, бежаво... Не знам какво си представяш Simple Smile

СедеФка, искам да те попитам за седалката от 6 мм мдф - имам подобен стол като Лейла със същия проблем - та, облегалката е доста малка, но пък е извита назад. Ще мога ли после да я закрепя тапицираната плоскост в извивката? За облегалката предполагам и по-тънка плоскост е ок, но ме притеснява извивката.
Аз вече тапицирах една шперплатова плоскост за табла на леглото, лесно стана, ще се справя и със седалката на стола. Табличката ще покажа когато й направя и рамка, сложа копчетата и сглобя самото легло... дано да стане в близките 3-4 седмици Simple Smile

# 327
  • София
   Седефка, а това?! Цяла гарнитура от 2 кресла, 4 стола и канапе!  Heart Eyes
http://prodavalnik.com/vienska-holna-garnitura-i29742539

# 328
  • София и там където не се пуши

ммдаа Peace и е буквално готов за ползване. А тонет-креслата на същия потребител Flutter Аз за пръв път виждам точно такъв модел, с невероятни подлакътници. Peace

Лелее и къщата страшнаааааа супер

# 329
Цитат на: Ванилия Мадагаскарска link=topic=736863.msg26286011#msg26286011
[b
СедеФка[/b], искам да те попитам за седалката от 6 мм мдф - имам подобен стол като Лейла със същия проблем - та, облегалката е доста малка, но пък е извита назад. Ще мога ли после да я закрепя тапицираната плоскост в извивката? За облегалката предполагам и по-тънка плоскост е ок, но ме притеснява извивката.
Аз вече тапицирах една шперплатова плоскост за табла на леглото, лесно стана, ще се справя и със седалката на стола. Табличката ще покажа когато й направя и рамка, сложа копчетата и сглобя самото легло... дано да стане в близките 3-4 седмици Simple Smile
Предложих МДФ и то мин. 6мм. /ако се събере в канала е по- добре 8мм/ за седалката, защото е издръжлив на тежест, а и може да е в екрю като облегалката. Но, МДФ-а не е пластичен като шперплата и няма да може да се извие назад. Не можеш или не искаш да слагаш шперплат, а държиш на МДФ? А и в МДФ трудно влизат скобите от такера, само с пневматичен.

Седефка, а това?! Цяла гарнитура от 2 кресла, 4 стола и канапе!  Heart Eyes
http://prodavalnik.com/vienska-holna-garnitura-i29742539

Ауууу, тази гарнитура ме прободе в сърцето, невероятна е newsm10 Е, цената и кърти, според мен заслужава 600лв. за състоянието, в което се намира, но чак пък 800 Thinking
И къщата е уникална Peace, както каза Дороти Въпреки, че за да се възстанови и направи практична за съвременния ни живот, като се запази уникалността и трябва да се вложат парички като за нова.

Общи условия

Активация на акаунт