Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 88 476
  • 784
  •   1
Отговори
# 720
Пфу, Така ме амбицирахте, че взех и боядисах стария вграден гардероб в коридора с латекс и минах отгоре с лак, но.... пусто като ми е премиера, та сега ми светна, че не искам да слагам старите дръжки, които са с 2 дупки и то криви повечето от тях  Laughing Едва ли ще намеря подходящи нови, които да скриват и двете дупки, та въпросът ми е: Късно ли е вече за запълване на дупките и ако не е, то какъв кит трябва да купя, че сега прочетох, че имало различни видове ooooh!

Може да запълниш дупките с кит за дърво и да боядисаш или със старите дръжки отиваш в магазина и търсиш със същото разстояние на дупките /поне аз така направих/

Вече ходих в няколко магазина с една от старите дръжки, но.... да намеря нови със същото р-ние между дупките, нещо не ме устройва, защото самите дупки на вратите не са направени правилно. Незнам как да го обясня, но вместо да са вертикално разположени, то те са под някакъв си ъгъл, т.е. под наклон, който на всяка една врата е различен  Shocked
Все пак имам надежда, че ще открия дръжка, която при поставянето си да ползва само една от старите дупки и да скрие втората, но..... няма да ми е лесно, защото не ми се дават по 5 лв. за 1 бр.  ooooh! ooooh!

А аковсе пак стигна до китосване, то после ще хване ли отново латекс върху лака (поне около петното)?

В краен случай китосай само едната дупка. Има кит малък грамаж /цвят чам и бял/ той съхне 24 часа, другия кит за дърво е голям грамаж струва около 5-6лв по-хубав, по гладък и съхне за 1 час. След като изсъхне шкуркай ако се наложи, забърши с влажен парцал и боядисай с каквото искаш, ще хване. Усех!

bouquet Ей такъв съвет исках!
За кит-а: въобще нямах представа колко струва и в какви разфасовки е, но нямаше да си купя голямата  Naughty По-скоро ще запълня дупката с дъвка или ще си открадна отнякъде 1 с.л. кит  Wink

# 721
  • Бургас
Даринанда , работя редовно с кит, много хубав материал и можеш да запълваш всякакви дупки по шкафове и стени  Grinning

# 722
  • sofia
Ако ще боядисвате "нещото", спокойно си ползвате автокит, от този, който е с втвърдител отделно в тубичка. Точно на мястото на обелени кантове и наранени ръбове съм го слагала.
Пробвала съм два вида кит за дърво -  и двата се изрониха изпод боята (кърпих едни прозорци). Другия е "железен".

Сагата с чугунените радиатори ми е позната  Mr. Green отпреди десетина (може и да са повече) години. Големият ми син не беше роден. Интересно, че при тези, които изби ръжда са точно от същия тип като на didida. Нашите не бяха изобщо боядисвани и колко боя "изпиха" не е истина.  Другите с по-тесните ребра, които са по-нагъсто нямаше (и още няма) проблем. пп - за алкидна боя си говорим.

# 723
  • Варна
Привет от мен  Wink Малко нахълтвам така по никое време в темата ви, но я следя с интерес, понеже сега правя освежителен ремонт на квартирата. Има едно старо бюро, за което купих фолио и го облепих почти цялото. Искам да махна дръжката на вратичката, за да я облепя хубаво и после да сложа нова дръжка, но болтовете на тази са с много плитки вдлъбнатини и съответно отверката не се захваща вътре и превърта на свободен ход... Някакви идеи как да се справя с проблема?  Thinking

ето и нагледно: http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/v/1382972_69519572 … 295e8afeb9e337f33
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/v/1451533_69519592 … f26b223782670b74a

# 724
Благодаря за отговорите момичета. Автокит ще ползвам значи. Ще ми се да успея да оформя ъгълчетата и ръбчетата добре....ще видим какво ще се получи.
vesi1 ти с шпатула ли работи? И после като изсъхне - шкуриш, забърсваш с влажна кърпа и боядисваш?

# 725
Привет от мен  Wink Малко нахълтвам така по никое време в темата ви, но я следя с интерес, понеже сега правя освежителен ремонт на квартирата. Има едно старо бюро, за което купих фолио и го облепих почти цялото. Искам да махна дръжката на вратичката, за да я облепя хубаво и после да сложа нова дръжка, но болтовете на тази са с много плитки вдлъбнатини и съответно отверката не се захваща вътре и превърта на свободен ход... Някакви идеи как да се справя с проблема?  Thinking

ето и нагледно: http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/v/1382972_69519572 … 295e8afeb9e337f33
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/v/1451533_69519592 … f26b223782670b74a

Със стандартна отвертка, не със кръстата, трябва да стане.

# 726
Като споменахте прозорци, знам, че не е съвсем по темата за мебелите, но да попитам някой дали е реставрирал стара дървена дограма, имаме на вилата няколко много запазени прозореца, като нови са, но е изпадал маджунът на места, искам да го направя отново, но се чудя с маджун или силикон, дали съвременният маджун е по-траен, или нов заместител някакъв, знаете ли?

# 727
  • София
Вчера това правихме-сменяхме спукани стъкла-със силикон ги уплътнихме. Смяха му се на мъжа ми като пита за маджун-никой не го ползвал вече.

# 728
  • Варна

Със стандартна отвертка, не със кръстата, трябва да стане.

Не става...  Confused

# 729
Не е старо и не е преправено, но все пак моля за вашето мнение за това портманто. Удачно ли е мястото за дрехите да е отворено? Шкафът за обувки е зад огледалото и е с височина, колкото цялото портманто. Вратата му се отваря към кафявата врата вляво. Има 8 рафта-по-ниски за обувки  и по-високи за ботуши.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 22:01 от K.A.G.

# 730
  • Варна
Много сладко шкафче  Hug Не е от масовите типажи, които са във всеки 2ри дом, интересно е Simple Smile Наистина може да му сложиш една вратичка, ще изглежда някак си по-завършено. Но и така е супер, всеки с вкуса си. Ти ако си го харесваш така, не го преправяй, никак не е лошо!

# 731
  • Вече на светло в София
Като споменахте прозорци, знам, че не е съвсем по темата за мебелите, но да попитам някой дали е реставрирал стара дървена дограма, имаме на вилата няколко много запазени прозореца, като нови са, но е изпадал маджунът на места, искам да го направя отново, но се чудя с маджун или силикон, дали съвременният маджун е по-траен, или нов заместител някакъв, знаете ли?
Цяло лято се занимавам с реставрация на стара къща, в частност  дървена дограма.  Grinning
1. Свалих стъклата
2. Махнах маджуна и  старата боя с пистолет и шпакла
3. Запълних неравностите и дупките с кит за дърво
4. Шкурене с виброшлайф и на ръка
5. Боядисване 3 ръце с новата боя
6 . Поставяне на стъклата със обикновен прозрачен монтажен силикон
По принцип ми казаха, че с маджун ще издържи повече време, но аз реших да използвам силикон заради естетическия ефект. Маджун може да се намери във всяка квартална железария, но иска мачкане с безир да добие мекотата за нанасяне.

didida, можеш да си направиш сама кит за дърво. Малко ситни стърготини + лак за дърво и запълваш дупката.

# 732
Здравейте, искам да направя една глупост и си търся кой да ме разубеди Simple Smile
Искам да боядисам дюшемето в спалнята, в която спим с мойто мъж, в бяло, обаче СЕГА. Никога не съм правила такова нещо - какво да ползвам, за колко време съхне (разбирай - колко време не трябва да сме в стаята) и имам много, много плаха надежда, че може да останем в същото жилище - едностайно е.
Става дума за миниатюрен етаж от къща, гредоред и дъски. Дъските искам да боядисам, да изкарам зимата с по-светъл под (сега е точно ла*нян цвят с извинение), догодина, живот и здраве, ще направим много здрав ремонт.

# 733
Благодаря момичета Hug
Оказа се, че у дома имаме авто кит. Ще се действа с него.
MAD65, за запълване на дупки ще се възползвам от рецептата  bouquet, но конкретно сега ще ми трябва кит - за оформяне на ъгълчета и ръбове.
А отлепения и липсващ фурнур? Какво се прави в такива случаи? Да залепя отлепеното с С300 примерно и после пак с кит да изравня/попълня липсващия? Или се процедира по друг начин?
http://prikachi.com/images.php?images/66/6725066W.jpg

бонбонбон каквото и да правиш на дюшемето, трябва първо да изчистиш/изциклиш стария лак или боя - с каквото е мазано. Трябва да изкараш дъските до чисто дърво. Нямам опит, но чета, че тук момичетата така правят. След като дъските вече са ти почистени, можеш да мажеш с лак или масло в цвета, в който желаеш Peace

# 734
  • Бургас
Мад отлепения фурнир мини с шпатула с кит и после шкуриш и лакирваш. Аз да попитам тези дето са майсторили дървена дограма по точно монтажа на стъклата, вие ли си слагахте стъклата или майстор и колко горе долу излиза стъклото. Защото на вилата всичките ми дограми са с по едно скъкло и трябва да сложа още едно.

Общи условия

Активация на акаунт