91 НЕГ - информация

• 249 870
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 30
Нашата класна ръководителка е г-жа Светлана Старирадева, бих била много благодарна за отзиви(може и на лични).  А иначе като за първи учебен ден - стреснати и нещастни заради ранното ставане.

Отзивите за нея са отлични. Grinning преди три години искахме тя да преподава на големия, но за съжаление не стана. Мисля, че беше заминала в чужбина. Но така или иначе имате късмет с нея. Peace

Снощи мина нашата родителска и ни събраха 130лв за немските учебници. Променили са системата, не е Лагуна вече. Сега ще се учи по Direct на  PONS.

Класната ми харесва, много стабилна жена изглежда и май нищо не може да я учуди. Радвам се, че попаднахме на нея, ще се харесат с малкия.  Mr. Green

За немския ще дам отзиви следващата седмица след контролното. Sunglasses

# 31
  • София
Русалке, благодаря за темата Hug
Нашата класна е Симеонова, германецът, който ще им е също класен е нов преподавател /математик/, но още го очакваме Simple Smile

# 32
Я, имаме си тема Simple Smile Благодаря, нужно беше.
Моето момче е в 10-ти клас.

# 33
Мами на 10-класници,ще пуснете ли децата си в Боровец в началото на ноември? Аз отказах на дъщеря си,но тя продължава да ме моли .Каза,че са се записали 50 деца.

# 34
Снощи слушахме хора на 91 НЕГ на откриването на изложба в Столична библиотека, страхотни бяха децата!

https://www.facebook.com/photo.php?v=711711735522790&l=4886128729121290826

https://www.facebook.com/photo.php?v=711720852188545&l=2904058560639573918

https://www.facebook.com/photo.php?v=711733838853913&l=1520416916007118227

https://www.facebook.com/photo.php?v=711735698853727&l=4354148731587086351

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 11:59 от Анонимен

# 35
Айде и нашата тема да отиде на първа страница, пък дано да не е само за малко. Wink

Мацки кажете в осми клас по колко думи дневно взимат децата ви. При нас нещо започна да ме притеснява положението. Някои се оплакват от големия обем думи, а аз от липсата му. Wink Ми има дни, когато има по три-четири нови...Та споделяйте моля.

До момента младежът има записани в неговия речник, който попълва много старателно, към 1000 думи. Дали това е достатъчно за два месеца. Thinking
Хубавото е, че наистина ги знае и то както си трябва с род, множествено число при съществителните и в трите форми, когато става дума за глагол.

# 36
  • София
paleto, прочетох те още вчера , ама докато попитам ,докато ми обяснят....И така- при нас им дават официално някакъв брой думи за непознати ,но иначе всеки сам си определя от всичко каквото ползват - учебници, помагала , вкл.домашните - кои са непознатите за НЕГО думи , изважда си ги и си ги пише в речника.В речника на девойката са около 1200.Ама това хубаво ли е , лошо ли е  Thinking ?

# 37
  • София
paleto, гърмян заек си, а се притесняваш от такива неща.. Hug

Не е толкова важен  броят натрупани  думи, далеч по-важно е, че детето знае  учените до тук и с родове, и с множествени числа, и съответно с трите форми при неправилните глаголи. Това ще му позволи лесно да се справя с граматиката. А лексика се трупа.. Ще дойде време, когато децата ще напреднат до степен да могат да четат адаптираните книжки и така също ще обогатят словесния си багаж. А и сега процесът малко или много е  едностранен. Учителката дава думи и децата ги  записват като непознати. Напредвайки още малко , ще стигнат и до писането на свързани текстове  по зададени теми като подготовка за НВО, по спомени съдържащи някъде към 180 думи . Тогава самите те, незнаейки дадена дума, отварят речника за помощ и си пишат домашното. И ето, че научават още думи. Това е характерно  за подготовката за часовете с  немските преподаватели, с които ще имат втория срок ,  тъй като техните домашни са все от такова естество,  съчинение по зададена тема , описание на картинка, изразяване на собствено мнение и т.н. - тоест все такива, които изискват набор от думи, който лека-полека се запълва с речник.

Но за ваше успокоение отворих речника на някогашната осмокласничка (  Embarassedсърце не ми дава да го хвърля, толкова старателно е воден,  с номериране на думите, с маркиране на родовете и т.н). Думите за целия 8 клас са около 8000.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 13:12 от пенсионирана русалка

# 38
  • София
Айде и нашата тема да отиде на първа страница, пък дано да не е само за малко. Wink

Мацки кажете в осми клас по колко думи дневно взимат децата ви. При нас нещо започна да ме притеснява положението. Някои се оплакват от големия обем думи, а аз от липсата му. Wink Ми има дни, когато има по три-четири нови...Та споделяйте моля.

До момента младежът има записани в неговия речник, който попълва много старателно, към 1000 думи. Дали това е достатъчно за два месеца. Thinking
Хубавото е, че наистина ги знае и то както си трябва с род, множествено число при съществителните и в трите форми, когато става дума за глагол.
При нас препускането с бясна скорост продължава, но аз от 2-3 седмици вече изпаднах зад борда Embarassed и съм оставила корабът да се носи неуправляем. Взели са около 3000 думи, в последно време броят на думите намалял за сметка на граматиката. Разбира се, не ги знае всички, успявала да запомни само тези, които по-често използват. Колкото - толкова. В осмокласната тема някой беше дал съвет, като не успяват да препишат всичко от дъската, да го снимат с телефона. Подхвърлих тази идея на осмокласничката, но не ставало: г-жата често диктувала новите думи, защото нямало време да ги пише. Съответно нашето не винаги успява или знае как да напише правилно думите или изреченията и преписва в междучасието от нейна съученичка, която е учила немски. Така при нас, положението е спасявай се поединично. Mr. Green
А, съчинения пишат от самото начало, мисля че последните трябваше да са с по 200 думи. Учебник почти не ползват, но трябва да го носят всеки ден плюс няколко други помагала. Чантата й е ужасно тежка, а в крайна сметка много рядко ползват нещо различно от листчетата на г-жата. ooooh!
Продължавам да се учудвам на невероятните различия в методика, подход и качество на преподаване при различни учители в едно и също училище. Crazy
Осмокласни мами, нещо да споделите за ситуацията по математика? Mr. Green Twisted Evil Confused

# 39
  • София
Ами да споделя - за математиката.
Препускането продължава със същата скорост.
Ще трябва да се свиква с темпото , аз лично друг начин не виждам.
През седмицата не намира време за задачи. Съботата обясняваме, решаваме и тя се упражнява.
И така.Чака контролните на кв.уравнения.
За векторите -не запомних ще имат ли контролно, няма ли да имат Thinking

# 40
  • София
Защо считате, че се препуска през материала? newsm78  Обемността му  налага това темпо при само  3 часа седмично. По това време на срока много деца и в други училища  са именно на вектори. Peace Друг е вече въпросът, ако оплакванията ви  са от друго естество -  примерно неясно разясняване на нещата, недостатъчно решени за упражнение задачи, липса на домашни, неадекватно оценяване и т.н.

Към мамите на 12-класници имам едно питане(казабланка, къде си Simple Smile). Кога децата ви предадоха Марре-то, в края на 11 или в началото на 12 клас? И нещо не разбрах от казаното от моята единадесетокласничка. Обработват се едиколко си на брой статии по избраната тема , май 10 бяха. Всяка разработка  междинно ли се предава за редакция на немския преподавател или финално се предава всичко накуп?

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 12:17 от пенсионирана русалка

# 41
Mamamilk, много думи сте взели, пък и съчинения правите - мисля си че именно в това е явно разковничето за успеха на лайснунг изпитите накрая. Много е взискателна и има винаги отлична успеваемост на възпитаниците си. Въпреки това се радвам, че избегнахме обучението по ужасната й методика .

За математиката - много несериозно е отношението на моя младеж. Решава рядко задачи, не виждам яснота в знанията му и доколкото схващам, не винаги е разбрал в училище материала, а разчита вкъщи да си го прочете от учебника. Изобщо не се стига до ползване на сборници , всичко е на ниво учебник, няма изобщо високи изисквания. Мен лично това не ме тревожи засега, важното е тази година да върви немския. По математика предполагам , че поне няма да има сериозни пропуски.

Единадесетокласникът имаше презантация пред немкинята. Прибра се с провесен нос, че въпреки многото положен труд и старание, тя успяла да му зададе все пак въпрос, който го затруднил. За радост обаче на следващия ден се оказа, че има така желаната шестица, което стопли притесненото ми майчино сърце. Grinning

# 42
  • София
Paleto, аз нямах предвид  тези разработки Peace Те са си текущи проекти за 11 клас, на родителската германката обясни, че всеки сам си е избрал темата,  по която да пише и да я представи устно пред класа, като още тогава тя каза, че ще задава и странични въпроси . Аз имах предвид обаче  обработените статии, които са част от папката за 12 клас за ДСД. Peace  "А" клас при Ганц ли са или при друга германка?

# 43
Русалке, аз просто се похвалих с гарджето. Mr. Green Не съм се объркала, нито искам да заблуждавам просветените.  Sunglasses
Колкото до папката за ДСД-то, аз съм оставила всичко в ръцете на знаеш кого, и разчитам всичко да е наред. Peace
При Ганц е младежът, която май е с доста странен нрав. Wink
Днес моят голям младеж отива на бар, каквото и да има предвид с това название. Май всъщност е клубче. А малкият ще  скитосва след училище с другари от класа и ще хапнат нездравословна храна за мой ужас. Но като резултат мама ще избегне готвенето в промишлени количества. Mr. Green

# 44
  • София
Русалке, аз просто се похвалих с гарджето. Mr. Green

Ааа, добре Grinning

Общи условия

Активация на акаунт