ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 480
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
emma666 - честито! Да ви е жив и здрав Виктор и бързо да се оправяте и да се прибирате в къщи.

На мен отдавна ми тръгна коластра, но само при натиск, или ако без да искам притисна гърдата си и оставя мокро петънце. Заради големината на гърдите ми и едно гадно подсичане на гърдите от преди 1-2 месеца, от както съм си в къщи ходя почти без сутиен и мажа с бочко и здраве - и кожата постоянно ме сърби и боли, изглежда като ожарена, изгоряла, като ситен обрив под и около тях - просто е ужасно. Но от няколко дни започнаха да ме болят от вътре, както в началото на бременността - все едно са напрегнати.

Преди малко се прибрах от театър - за пореден път се наслаждавах на Камен Донев - и си викам дано от смях не предизвикам контракции и не взема да родя в театъра. А бебока толкова активен беше - явно и той се забавлява. Едно време имаше един случай на жена родила на "смехотерапия" и така бяха кръстили бебето  Joy

Та срещнах едни познати - и те ми предрекоха скорошно раждане, че корема много ми е паднал. Вече ще полудея от гадатели. Но сега й викам на тази - какво значи скоро, и тя - ами до 20 дни - този път с по-голяма точност  Joy От самото начало си знам, че термин няма да дочакам, но ........ да видим.
Та мислите ли, че при второ, трето раждане е нормално да се случи по-рано по принцип? То ясно, че всичко е индивидуално и различно, но така ми се струва и логично, че би следвало ътя да е проправен веднъж и нещата да "избързат".

Днес си подготвих голяма част от багажа за родилното. Останаха само чехлите и още една нощница. Утре ще пусна и последната пералня с дрешки и ще започна с гладенето и .......... започвам да чакам.
Утре ще ходя да си взема и обменната карта и в петък ще я занеса на лекарката, която ще ме изражда в болницата - за запис на тонове и преглед и да ме запише направо там.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 23:03 от krasy_alex

# 376
Охх ний и на музика и на телевизия буйстваме,със сигурност се забавлява малката,защото и таткото и аз много обичаме да слушаме музика и да гледаме телевизия. Party Понякога дори ме разтриса цялата.
Нашата мома днес на прегледа излезе над 3000гр. вече,док ме тушира  Tired,за да види дали има разкритие и дали е слязла вече достатъчно надолу,но уви не е.Неприятното обаче е,че плацентата е започнала да презрява и може би ще се наложи да ме приемат за някой и друг ден да я следят и да измерим таза,че и той проблемен.Нищо чудно и ний да станем септемврийчета,но ще го разберем другара седмица.
За сърбежа на кожата направо не ми се подсеща,че ме засърбява веднага #Crazy .Особено вечер като се намажа и си легна и става ад.
Мариабел,много ведро ми стана от толкова леко поднесения ти разказ,благодаря.  bouquet

# 377
emma666, честито бебенце! Да сте здрави и бързо възстановяване! Много да те радва!!!
qsenne, коя степен на зрялост ти е плацентата?

# 378
Честит Виктор  и бързо възстановяване Ема Simple Smile   bouquet

# 379
Не мисля, че има закономерност между броя на ражданията и тяхната продължителност, всичко си зависи от бременността и бебето. Много е индивидуално и всеки случай е за себе си. А аз също имам позната, която цял месец си носеше "смъкнатия корем" и накрая преноси бебето с десет дена. Така че изобщо не ги слушай тия псевдо лекари  Peace

# 380
  • София
Ема, честит син, да се възстановите бързо, браво за бързата реакция!   bouquet Ето затова са важни тоновете!!!

# 381
emma666 , честито и бързо възстановяване   bouquet

Момичета, вече нямам болки, а и аз ги имах за максимум 1 час след това спряха и видях това, което мисля за тапа. Може да е било част от тапата, а може и от вагиналния преглед да е. Ще почакаме пък ще видим. Дано бебка си стои поне до края на месеца  Praynig . По принцип си мисля, че няма да изкарам до термин, а и плацентата е започнала да старее и околоплодните води са намалели, но все пак да не бърза.

# 382
Ехеее,още един мъж.Да ви е жив и здрав мъника и бързо да се възстановявате.  bouquet

svetlina* док не ми е казал,коя степен е,но каза че притеснително бързо е започнала да зрее и вече започва да изглежда като презряваща.

# 383
Добро утро, момичета!

Пълнолунието мина, да се преброим  Joy

emma666, здраво бебенце, а за теб - бързо възстановяване!  Hug

Нищо не ме сърби мен, само вече ме е хванал сакатлъкът и чакам заветната дата.

catalonia, радвам се, че си ОК!

# 384
emma666, честито бебче! Да сте живи и здрави, бързо възстановяване и без лоши емоции вече.
Catalonia, почивай повече и дано откараш по-близо до термин, че имаш доста още.
Такъв мързел ме е обхванал, нищо не ми се прави. Бутам по малко всеки ден, ама като свърша нещо и после един час почивам.  Броя дните вече, нямам търпение да се ражда вече бебчо и поне да поолекна малко.
Спокоен ден и без изненади!

# 385
  • София
emma666, сигурно ти е било много страшно какво ще стане и дали бебето ще е наред. Ти сега как си, на антибиотици ли още, уточниха ли вече каква е инфекцията? Можеш ли да кърмиш? А миомата оперираха ли по време на секциото или са преценили да не я пипат? Дано бързо се оправяте и двамата. И честит син!  bouquet Жив и здрав да е малкият Виктор, много силен и борбен!

Пълнолунието мина, да се преброим  Joy
Аааа, то който е родил, днес-утре ще се похвали, та тихо, тихо  Whistling  Laughing

Catalonia, за тапата ти казаха - и това да е било, не значи, че раждаш, а че само е "близо" моментът, ама с това си наясно  Joy Само спокойно. А по време на прегледа заболя ли те или си мина съвсем безболезнено?
Между другото покрай споделеното от теб се замислих: миналата седмица в сряда отидох при дежурен лекар (моята АГ беше в отпуска), той ми взе секрет. Внимателен беше, не е пипал шийката, безболезнен преглед. След прегледа обаче имах малко болки в корема, а на следващия ден и през нощта бях с контракции. На записа на тонове бяха на 5 мин. и силнички, та ми увеличиха тогава дозите на лекарствата. Не знам дали не е имало някаква връзка, може и случайно да е било, може и на по-чувствителна матка да се е дължало, ще питам моята лекарка следващия път.

Коластра имам в гърдите, но не изтича спонтанно почти никога. И да тече, и да не тече сега - като родя, все ще се кърми, така че не я мисля. Но и аз последните дни имам някакво напрежение в гърдите.
Въобще не ми се жалвайте, че сте злоупотребили със сладолед, аз вчера цяла тортичка купих  Embarassed Е, не я изядох цялата, разбира се, дотук само 2 парчета  hahaha Интересно как накрая на бременността се отприщвам да ям на поразия. Дотук съм качила 11,5 кг. Първата бременност качих 12, та засега са съпоставими нещата.

После и още ще пиша, но ще ни спират водата и да си свърша още това-онова. Ще ходя и на запис на тонове, дано са добри, че и за моята плацента от няколко седмици насам казват, че е зряла и трябва да се следи, викат ме по 2 пъти седмично за тонове. Че аз само от тръскането с автобуса ще родя, за какво ги пия тези хапчета за задържане на дреболината  Mr. Green

# 386
 Емма ,честит син.Префектни мерки,че и голям за седмиците си - много да ви радва.Момчетата определено са нетърпеливи,някоя мома няма ли да "поведе хорото"

# 387
Благодаря ви, момичета. Да съжаление няма да може да кърмя, но това е най-малкият ми проблем в момента. Още ми вливат по два антибиотика през шест часа, но чак в петък ще е ясно дали се повлиява инфекцията. Най- лошото е, че не е ясно къде е, може да е зъб, бъбреци, гърло и т.н. , а мен нищо не ме боли. Виктор е в интензивното и мога дажо виждам само веднъж на ден в 12.00 часа. Най-гадното е, че като навсякъде има междуличностни особици, вчера докт.от неонатологията ме направи на нищо за спешното секцио, все едно е мое решение...

# 388
Честито на родилите мами!  Joy
Коластрата отдавна ми се появи, но не изтича сама. Само ако аз стисна лекичко и излиза, но съвсем малко.
Днес съм на преглед да видим как е бебка и как се движи плацентата. Виждам, че не съм единствената със преждевременно зрееща плацента. Simple Smile

# 389
  • София
Емма, дръж се, не унивай и не оставяй да те тормозят лекарите заради колегиалните си спорове. Що за поведение и отношение, ако има нещо, да се разбират помежду си, как така на теб ти вменяват отговорност и вина за секцио по спешност  ooooh!  Дано бързо се разбере откъде идва тази инфекция и да я спрат с точния антибиотик. Петък всъщност е утре, дано се види подобрение! Ако е възможно, редовно изцеждай гърдите и изхвърляй събраното, за да поддържаш лактацията. Така, като ти спрат лекарствата и вече може да кърмиш, ще има за Виктор. А той не е никак малък наистина, дано бързо излезе от интензивното и да може по-често да го виждаш и гушкаш! Бързо оздравяване и възстановяване!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт